۱۷۷ هزار تن گندم در استان مرکزی خریداری شد


177 هزار تن گندم در استان مرکزی خریداری شد

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: خرید گندم در استان مرکزی از خردادماه در شهرستان ساوه آغاز شد و تاکنون در ۳۴ مرکز خرید گندم در استان ۱۷۷ هزار تن گندم خریداری شده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، جواد حسنی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به آخرین وضعیت خرید و ذخیره‌سازی دانه‌های روغنی و گندم در استان مرکزی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین وظایف شرکت غله و خدمات بازرگانی خرید تضمینی گندم است، امسال یک هزار و 100 مرکز خرید گندم در کشور وظیفه خرید را برعهده دارند و تاکنون 6 میلیون و 200 هزار تن گندم خریداری شده است.

وی افزود: خرید گندم در استان مرکزی از خردادماه در شهرستان ساوه آغاز شد و تاکنون در 34 مرکز خرید گندم در استان 177 هزار تن گندم خریداری شده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تصریح کرد: در چندسال گذشته در استان بین 300 تا 400 هزار تن گندم خریداری می‌شد که بخشی نگهداری و بخشی هم به استان‌های کمتربرخوردار از نظر تولید گندم فرستاده می‌شد.

حسنی بیان کرد: پول خرید تضمینی گندم یک هزار 700 تومان بوده و نهایت بین 7 تا 12 روز پس از خرید به حساب کشاورزان پرداخت می‌شود، نحوه پرداخت پول به صورت متمرکز کشوری و از طریق سیستم بانکی  است.

وی عنوان کرد: تمام مراکز خرید تضمینی گندم چه بخش خصوصی و تعاون روستایی، به عنوان مباشران شرکت غله بوده و مکانی برای ذخیره‌سازی و امانت‌دار شرکت غله هستند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در مراکز خرید گندم، یک نیروی رسمی دولتی برای تشخیص، یک ناظر اتفاقات رخ داده در مرکز و یک عامل ذی‌حساب برای چک کردن وزن و ریال گندم خریداری شده حضور دارند، با حضور این 3 نفر مرکز خرید به رسمیت شناخته می‌شود.

حسنی خاطرنشان کرد: در خرید گندم افت یک درصد غیرمفید، 4 درصد مفید و 2 درصد سن‌زدگی مد نظر قرار دارد، برهمین اساس اگر درصد افت‌های مورد نظر کمتر از حد درنظر گرفته باشد به مبلغ خرید گندم اضافه می‌شود اما اگر بیشتر باشد از مبلغ خرید تضمینی گندم کم می‌شود.

گندم خریداری شده در استان مرکزی زیر یک درصد سن‌زدگی دارد

وی ادامه داد: در یکی دو سال گذشته کیفیت خرید گندم در استان مرکزی بسیار مطلوب و زیر یک درصد سن‌زدگی بوده و امسال نیز تاکنون گندم خریداری شده زیر یک درصد سن‌زدگی داشته، در مجموع کیفیت گندم تولیدی در شهرستان ساوه نسبت به سایر شهرستان‌ها از شرایط بهتری برخوردار است.

70 درصد گندم تولید شده در استان مرکزی به صورت دیم است

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی  تصریح کرد: 70 درصد گندم تولید شده در استان مرکزی به صورت دیم و 30 درصد به صورت آبی کشت شده و کیفیت گندم‌های تولید‌شده در استان در رتبه متوسط قرار دارند.

استان مرکزی تولیدکننده و مصرف‌کننده گندم است

حسنی بیان کرد: گندم در کشور یک کالای استراتژیک بوده و ذخیره‌سازی و نگهداری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است، استان مرکزی به رغم این که یک استان تولید‌کننده گندم بوده اما مصرف‌کننده گندم تولیدی هم هست.

استان مرکزی رتبه 10 کشور را از نظر تولید گندم، 3 تا 5 کشور را از نظر کیفیت نان تولیدی دارد

وی با اشاره به سند کیفیت آرد و نان در استان مرکزی گفت: این سند با انجام یک هزار و 200 ساعت کار کارشناسی در استان تهیه و تصویب شده، استان مرکزی رتبه 10 کشور را از نظر تولید گندم، 3 تا 5 کشور را از نظر کیفیت نان تولیدی دارد، براساس این سند مقرر شده که در مدت پنج سال کیفیت تولید نان و گندم در شرایط مطلوب قرار گیرد.

700 هزار تن سیلو و مراکز ذخیره‌سازی مکانیزه گندم در استان مرکزی ایجاد شد 

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی  خاطرنشان کرد: با کمک بخش خصوصی و دولتی موفق شده‌ایم در سراسر استان به جز شهرستان‌های تفرش، محلات و دلیجان 700 هزار تن سیلو و مراکز ذخیره‌سازی مکانیزه گندم را ایجاد کنیم، شهرستان‌های مذکور در زمینه تولید گندم فعالیت کمتری دارند اما با این وجود در تلاش هستیم در شهرستان دلیجان یک مرکز مکانیزه ایجاد کنیم.

یک هزار و 500 تن کلزا در استان مرکزی خریداری شد

حسنی با اشاره به خرید تضمینی دانه روغنی در استان گفت: شرکت غله و خدمات بازرگانی وظیفه خرید تضمینی دانه‌های روغنی مثل کلزا، دانه آفتابگردان و گلرنگ را نیز برعهده دارد که باتوجه به شرایط اقلیمی استان مرکزی، شرکت غله استان بیشتر در زمینه خرید دانه روغنی کلزا فعال است.

وی افزود: در چند سال گذشته نزدیک به 3 هزار تن دانه روغنی کلزا در استان خریداری می‌شد، امسال به سبب سرمازدگی مزارع کلزای شهرستان‌های ساوه و زرندیه میزان خرید در استان کاهش پیدا کرده و امسال نزدیک به یک هزار و 500 تن کلزا در استان خریداری شد.

توزیع 5 هزار تن شکر در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی  با اشاره به توزیع کالاهای اساسی در استان مرکزی گفت: شرکت غله و خدمات بازرگانی در زمینه تامین، توزیع و جذب کالاهای اساسی مثل برنج، روغن، شکر و قند نیز فعالیت دارد.

حسنی تصریح کرد: بر همین اساس از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به 5 هزار تن شکر در قالب تنظیم بازار در حوزه خانوار و صنف و صنعت توزیع شده و در دو سال گذشته نیز نزدیک به 10 هزار تن برنج توزیع شده است.

وی بیان کرد: استان مرکزی به همراه استان‌های تهران، البرز و قم جزو منطقه یک شرکت غله و خدمات بازرگانی قرار دارد.

ماهانه 10 هزار تن آرد دولتی در استان مرکزی توزیع می‌شود

همچنین غلامرضا ملکی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت نان و نیاز جامعه به آن اظهار داشت: در کشور نان کالایی اساسی بوده و اساسی‌ترین نیاز مردم است.

معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی افزود: مصرف نان در کشور بسیار زیاد و 117 کیلوگرم بوده و دو برابر کشورهای اروپایی و پیشرفته است، اعتقادات فرهنگی، تامین، توزیع و وضعیت اقتصادی جامعه از جمله عوامل مصرف بالای نان در کشور هستند.

وی تصریح کرد: در استان مرکزی 10 کارخانه تولید آرد وجود دارد که 5 مورد از آنها فعال و تعدادی هم درحال بازسازی و سیر مراحل قانونی خود هستند.

ملکی عنوان کرد: در استان مرکزی ماهانه 10 هزار تن آرد دولتی، 3 هزار و 500 تن آرد یارانه‌ای و نیمه‌دولتی و به میزان نامحدود آرد آزاد توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در استان مرکزی یک هزار و 900 واحد خبازی در انواع مختلف نان وجود دارد، در استان مرکزی 315 واحد سنگکی وجود دارد که 190 مورد از آنها در شهرستان اراک هستند، نان لواش، سنگک، بربری به ترتیب بیشترین تعداد واحد نانوایی را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با اشاره به وضعیت آرد و سبوس‌گیری نان گفت: 95 درصد از نان‌های تولیدی در استان دارای سبوس استاندارد هستند و تنها برخی از نانوایی‌های آزادپز استان از آرد با سبوس پایین استفاده می‌کنند که نان تولیدی آنها سفید رنگ می‌شود.

ملکی ادامه داد: تولید نان سبوس‌دار از برنامه‌های شرکت غله و خدمات بازرگانی استان بوده و کاهش سبوس‌گیری از آرد خبازی‌ها از خرداد‌ماه امسال آغاز شده، نان‌های سبوس‌دار نسبت به سایر نان‌ها تیره‌تر و از ارزش غذایی بالاتری برخوردار هستند.

وی افزود: باتوجه به این که روزانه  65 درصد انرژی مردم با مصرف نان تامین می‌شود، برهمین اساس هرچه سبوس نان بیشتر باشد این مهم راحت‌تر محقق می‌شود، نان تولید‌شده در استان مرکزی همواره در رتبه‌بندی‌های کشوری از وضعیت مناسبی برخوردار است.

معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تصریح کرد: در چند سال گذشته به سبب تغییرات ایجاد‌شده در بحث آرد و نان، شاهد افزایش تعداد نانوایی‌ها بودیم، هم‌اکنون به ازای هر 750 نفر در استان یک واحد خبازی وجود دارد.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon