امارات فهمید حضور در جنگ یمن سودی ندارد

امارات فهمید حضور در جنگ یمن سودی ندارد

امارات عربی متحده، یکی از طرف‌های عمده درگیر در جنگ یمن به‌تازگی شروع به کاهش نیروهای خود در یمن کرده است. پیش از کاهش نیروها، نزدیک به ۱۰ هزار سرباز اماراتی در یمن حضور داشتند.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، امارات عربی متحده، یکی از طرف‌های عمده درگیر در جنگ یمن به‌تازگی شروع به کاهش نیروهای خود در یمن کرده است. پیش از کاهش نیروها، نزدیک به 10 هزار سرباز اماراتی در یمن حضور داشتند. گرچه آمار رسمی در این زمینه منتشر نشده، اما کارشناسان می‌گویند امارات 50 تا 75 درصد نیروهایش در یمن را کاهش داده است. امارات هر چند با کاستن از تعداد نیروهایش، ائتلاف به رهبری عربستان را ترک نمی‌کند، به هر حال جبهه زمینی نیروهای ائتلاف و توانایی تاکتیکی آنها را تضعیف می‌کند. کاهش نیروهای امارات به‌نوعی یک تغییر استراتژیک در برابر سیاست عربستان در یمن مبنی‌بر به زانو در آوردن انصارالله با اعمال فشار نظامی است؛ استراتژی‌ای که تاکنون عمدتا ناکام مانده است. امارات اعلام کرده است که کاستن از نیروهایش در یمن به‌منظور تقویت مذاکرات با حوثی‌ها و پایان دادن به جنگ صورت می‌گیرد. در همین زمینه روزنامه «رای‌الیوم» در گزارشی نوشت که «محمد بن راشد آل‌مکتوم در نشستی با محمد بن‌زاید، ولیعهد ابوظبی و نایب فرمانده کل قوای مسلح امارات عربی تاکید کرد اگر حوثی‌ها مراکز حیاتی در دبی را در پاسخ به مشارکت امارات در جنگ هدف بگیرند، دبی آماده پرداخت بهای سنگین آن نیست. به گفته این منبع، آل‌مکتوم همچنین تاکید کرده است ادامه سیاست کنونی امارات در قبال یمن وحدت و یکپارچگی امارات را در معرض خطر قرار می‌دهد. گفته می‌شود امارات نیروهایش در پایگاه نظامی عصب اریتره را نیز کاهش می‌دهد. اماراتی‌ها پس از افزایش تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده در خلیج فارس شماری از سامانه‌های دفاعی خود نظیر موشک‌های پاتریوت را از پایگاه عصب اریتره به کشورشان بازگرداندند. محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن و رئیس هیات مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن نیز حملات ارتش یمن به فرودگاه‌های عربستان‌سعودی را یکی از دلایل خروج نیروهای اماراتی از یمن دانسته است. در این زمینه «فرهیختگان» با «ریچارد مورفی»، سفیر اسبق آمریکا در عربستان گفت‌و‌گو کرده است. مورفی دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی 34 سال سابقه فعالیت در حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی دارد. او در سال‌های جنگ ایران و عراق سفیر آمریکا در عربستان‌سعودی بود و سپس معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه شد. مورفی در حال حاضر با شرکت در شبکه‌های «بی‌بی‌سی»، «سی‌ان‌ان» و «فاکس‌نیوز» به تحلیل درباره رویدادهای جهان به‌ویژه خاورمیانه می‌پردازد. وی عضو هیات امنای دانشگاه آمریکایی «بیروت» در لبنان نیز هست.


 مورفی درخصوص دلایل خروج امارات متحده عربی از یمن گفت: «این خروج با ارزیابی این موضوع بوده که خروج در مقطع کنونی بهتر می‌تواند امنیت امارات را تامین کند یا خیر؟ امارات دریافته است که نیازی به حضور بیشتر نیروهایش در یمن نیست و حضور بیشتر در یمن نمی‌تواند منافعش را تامین کند.»

وی درخصوص اختلافات عربستان و امارات در یمن نیز تصریح کرد: «عربستان و امارات دارای اختلافاتی در یمن هستند. اختلافات ریاض و ابوظبی در یمن ناشی از عامل جغرافیاست.» معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا تاکید کرد: «به عبارت دیگر رفتار عربستان و امارات را باید بر اساس عامل جغرافیا ارزیابی کرد. عربستان با یمن مرزهای طولانی دارد و رفتار این کشور در یمن از این حیث مورد ارزیابی است.»

وی درخصوص این امر که آیا خروج امارات از جنگ یمن به معنای بی‌توجهی ابوظبی به ریاض قلمداد می‌شود، تاکید کرد: «تصور می‌کنم خروج امارات از یمن با هماهنگی عربستان صورت گرفته است. در این خصوص نیز عربستان مخالفتی ندارد.»  مورفی در پایان درباره عدم پایان دادن به جنگ یمن از سوی عربستان علی‌رغم فرسایشی و طولانی شدن جنگ نیز گفت: «کشورهای زیادی اعلام کرده‌اند که جنگ یمن راه‌حل نظامی ندارد و این بحران باید از طریق دیپلماسی حل‌وفصل شود. در حال حاضر هم عربستان سعودی قادر به حل‌وفصل سیاسی این بحران نیست و طرحی در این خصوص ندارد.»

منبع:فرهیختگان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon