انتقاد نماینده مردم قم از خشک‌کردن برخی باغات شهر به بهانه نداشتن آب


انتقاد نماینده مردم قم از خشک‌کردن برخی باغات شهر به بهانه نداشتن آب

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از خشک کردن برخی باغات شهر گفت: برخی از باغات قم را در داخل شهر اجازه کشاورزی نمی‌دهیم و یا مزارع را خشک می‌کنیم به این دلیل که آب نداریم از آن‌طرف به دنبال ایجاد پارک جنگلی ۱۰۰۰ هکتاری هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در سومین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که ظهر امروز در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری برگزار شد درباره وضعیت چاه‌های غیرمجاز استان  اظهار داشت: آب و هوای استان قم از شرایط خاصی برخوردار است و نباید بین کسانی که در این شهر اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند تبعیض قائل شد.

وی ادامه داد: عده‌ای هستند که دستشان به‌جایی می‌رسد و مشکل تأمین آب برای باغاتشان ندارند اما عده‌ای هم باغشان خشک‌ شده است حال اگر فردی چاه غیرمجازی حفر کرده حسابش فرق می‌کند اما اگر بیابان برهوتی را آباد کرده همان ملک را می‌توان به مزایده گذاشت و فرد خاطی را جریمه کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از خشک کردن برخی باغات قم  گفت: برخی از باغات قم را در داخل شهر اجازه کشاورزی نمی‌دهیم و یا مزارع را خشک می‌کنیم به این دلیل که آب نداریم، از آن‌طرف به دنبال ایجاد پارک جنگلی 1000 هکتاری هستیم در حالی‌که باید بین نیازها و منابع تعادل ایجاد کنیم و حرکت یک بام و دو هوا کار درستی نیست که در استان انجام می‌شود.

استاندار قم نیز در این جلسه نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: چگونگی اجرایی شدن ردیف‌های متفرقه در بودجه کشوری و همچنین ارائه یک لیست درباره میزان و نحوه استفاده از این ردیف‌ها از جمله راه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها هستند.

بهرام سرمست افزود: با ارزیابی و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی می‌توان از فرصت‌های جدید و ظرفیت‌های بالقوه‌ای که دستگاه‌های اجرایی دارند استفاده کرد.

وی با تأکید بر اینکه برای کلیت استان نیاز داریم از پتانسیل نمایندگان استان در مجلس استفاده کنیم گفت: هر دستگاه متولی پیگیری ذاتی خودش است و بیشترین پیگیری را خود دستگاه‌ها باید داشته باشند، همچنین کمک نمایندگان به پیشبرد اهداف استان در زمینه‌های مختلف مثمرثمر خواهد بود.

اجرای 26 پروژه با مبلغ بالغ بر 103 میلیارد تومان در بخش آب و فاضلاب استان قم

علی‌جان صادق‌پور در این جلسه اعتبار ملی مصوب شرکت آب و فاضلاب استان را 28 میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: در زمینه طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای استانی 8 پروژه داشته‌ایم که 4 میلیارد و 330 میلیون تومان تخصیص داده‌ شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه کیفیت هزینه کرد اعتبارات مهم‌تر از اعتبارات دریافت شده است، افزود: هیچ پروژه‌ای در استان نداریم که ناتمام باشد و  یا از اعتبارات آن استفاده‌ نشده باشد.

صادق‌پور با بیان اینکه در مورد اعتبارات ملی - استانی پیگیری‌ها خوبی انجام‌ شده است، گفت: در زمینه اعتبارات ملی- متمرکز بخش مسکن مهر در حال پیگیری هستیم و در جمع کشوری بیش از 156 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که هنوز قطعی نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه اگر میزان مصرف جمعیت شهری به‌اندازه میزان تولید برسد حاکی از وارد شدن استان به تنش است، افزود: استان قم نسبت به استان‌های دیگر تنش نداشته البته در این زمینه از اعتبارات بانک توسعه اسلامی برای روستاها اعتبار جذب می‌کنیم.

وی عنوان کرد: تنش به‌صورت موقت در منطقه پردیسان برطرف شده اما مشکل فاضلاب پردیسان باید برطرف شود، هنوز زمین تصفیه‌خانه به سازمان آب‌داده نشده و 8 سالی است که پیگیر این موضوع هستیم که امیدواریم  این مشکل برطرف شود. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم ادامه داد: تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نیاز به 36 میلیارد تومان اعتبار دارد همچنین در شورای حفاظت آب استان مصوب کرده‌ایم که پروژه در شرق شهر اجرا نشود و فقط در قسمت غرب شهر اجرای پروژه داشته باشیم.

وی تأکید کرد: فاضلاب شهرک قائم، انسجام و شاه سید علی با مشکل روبه‌رو هستند که باید جذب اعتبار شده و مشکل این مناطق برطرف شود، همچنین بحث شوری آب در رینگ شمال شهر مسئله دیگری است که باید بحث‌های پدافندی اجرا شود تا آب شیرین به این مناطق داشته باشیم.

صادق پور با اشاره به اینکه مخازن سالاریه روی گسل قرارگرفته‌اند، افزود: از وسط این مخازن طرح تفصیلی شهر تهیه‌شده درحالی‌که کل این مخازن باید منتقل شوند که یکی از دستور کارهای مهم شهر است اما نیازمند تأمین اعتبارات لازم است.

صادق‌پور در مورد تخصیص آب شرب شهر قم نیز گفت: تخصیص آب از سرشاخه‌های سد دز 100 میلیون مترمکعب است که در سال گذشته 117 میلیون مترمکعب داشتیم که این رقم بسیار بالا بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: در سال 97، 26 پروژه با مبلغ بالغ‌بر 103 میلیارد تومان به‌منظور خدمت‌رسانی به مشترکین و مجاورین کریمه اهل‌بیت(س) به سرانجام رسانده است.

صادق‌پور در پایان تعداد پروژه‌های استانی را  8 پروژه عنوان و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در قانون بودجه سال 98 ردیف‌های خوبی برای اجرای این پروژه‌ها دیده‌ شده که در حال پیگیری هستیم.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon