خطر در کمین دانشآموزان؛ ۱۲۰ مدرسه چهارمحال و بختیاری تخریبی است
مدیرکل نوسازی و بهسازی مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۶۰۰ مدرسه در استان وجود دارد که ۱۲۰ مدرسه آن تخریبی است و ۶۰۰ مدرسه نیاز به مقاومسازی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، این روزها کمتر فردی را در بین نسل جدید میبینیم که بیسواد یا کم سواد باشد زیرا حتی در روستاهای محروم و دورافتاده و حتی در بین عشایر نیز امکان کسب علم و تحصیل وجود دارد اما گاها در برخی از مناطق روستایی یا شهری مدارسی به چشم میخورد که هر آن امکان ریزش، تخریب و خطر جانی برای دانشآموزان و معلمان دارد بخش عمدهای از این مدارس نیز از کمترین تجهیزات مانند سیستم گرمایشی استاندارد برخوردار نیستند که خود خطر جانی دیگری محسوب میشود از این رو برخی از این مدارس تعطیل شده و دانشآموزان به ناچار برای کسب علم به مدارسی که در جایی دورتر از محل زندگیشان هست میروند در بعضی از مناطق روستایی این امر سبب شده که برخی از دانشآموزان که عمدتا دختر هستند ترک تحصیل کنند.
از این دست مدارس و اتفاقات در چهارمحال و بختیاری کم نیست بهطوریکه حدود 120 مدرسه تخریبی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و 600 مدرسه نیز نیاز به مقاومسازی دارد.
حمیدرضا براتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهارداشت: آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری بیش از 2000 فضا دارد که شامل سالن ورزشی، ساختمان اداری، اردوگاه و 1600 مدرسه فعال است.
وی افزود: از این 1600 مدرسه در سطح استان 120 مدرسه تخریبی است و نیاز به بازسازی دارد و 600 مدرسه نیاز به مقاومسازی دارد.
مدیرکل نوسازی و بهسازی مدارس چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مدارس فرسوده در سراسر استان پراکنده میباشند، عنوان کرد: آییننامههای ساختمانی مدارس هر 10 سال یکبار ویرایش و به آن یک سری شرایط و ضوابط جدید اضافه میشود که بر اساس آن 600 مدرسه استان نیاز به مقاومسازی دارد.
براتی از جمعآوری بخاریهای نفتی مدارس استان در سال جاری خبرداد و گفت: در بخشهایی از استان که گازرسانی شده به ترتیب بخاریهای نفتی جمعآوری و بخاریهای گازی هوشمند که مورد تایید شرکت گاز و سازمان نظام مهندسی استان است، جایگزین میشود.
وی با اشاره به اینکه کار گازکشی بخشی از مدارس روستایی استان انجام شده و برای بخشی دیگر نیز از محل بودجه سال 98 انعقاد قرارداد میشود، تشریح کرد: در مدارس کوچک 5 تا 6 کلاسه بخاریهای هوشمند گازی نصب میشود و در مدارس بزرگ سیستم موتورخانه در مدرسه تعبیه شده و به جای بخاری نفتی در سطح کلاس رادیاتور نصب شده است.
وی با اشاره به اینکه کار گازکشی بخشی از مدارس روستایی استان انجام شده و برای بخشی دیگر نیز از محل بودجه سال 98 انعقاد قرارداد میشود، تشریح کرد: در مدارس کوچک 5 تا 6 کلاسه بخاریهای هوشمند گازی نصب میشود و در مدارس بزرگ سیستم موتورخانه در مدرسه تعبیه شده و به جای بخاری نفتی در سطح کلاس رادیاتور نصب شده است.
مدیرکل نوسازی و بهسازی مدارس چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بازسازی مدارس نیاز به اعتبارات کلان دارد، تصریح کرد: خیرین برای بازسازی مدارس به آموزش و پرورش کمک میکنند و با اعتبارات دولتی مدرسه تکمیل میشود به طوری که در سال گذشته 30 مدرسه در سطح استان تحویل داده شد امسال نیز طبق برنامه همین تعداد مدرسه تخریب و بازسازی میشود.
براتی عنوان کرد: در حال حاضر 300 نفر خَیر حقیقی و حقوقی که اکثرا از اهالی استان هستند و تعدادی نیز از استانهای دیگر در امر مدرسهسازی در استان فعالیت دارند.
وی افزود: خیرین مدرسهساز استان امسال در بیست و یکمین جشنواره خیرین مدرسهساز 20 پروژه را تقبل کردند که کار اکثر آنها شروع شده است.
فرحناز قائدامینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهارداشت: 1900 آموزشگاه در سطح استان وجود دارد که 120 مدرسه آن تخریبی و بدون استفاده میباشد 600 مدرسه نیاز به تعمیرات دارد و 1000 مدرسه نیاز به تجهیزات سرمایشی و گرمایشی دارد.
وی افزود: مدارس تخریبی استان فعال نیستند اما مدارسی که نیاز به مقاومسازی دارد، فعال هستند زیرا این مدارس در بحث کلاس درس و بخشهایی که با دانشآموزان در ارتباط است مشکلی ندارد و مشکل مربوط به بخشهای دیگر مدارس است که سازمان نوسازی مدارس بر اساس اولویت به طور مداوم در این مدارس کار میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر مدرسهای در استان به طور کامل تخریب نشد و فقط بخشی از سقف یا حصار برخی از مدارس تخریب شد که اعتبارات لازم برای این مدارس مشخص و سازمان نوسازی مدارس کار احیای این مدارس را انجام میدهد به طوری که بخشی از مدارس که سقف آنها دچار مشکل شده بود در زمان وقوع حادثه تعمیر شد.
انتهای پیام/ ع