۲۸ هزار تن خرمای استان بوشهر صادر میشود
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به آغاز برداشت رطب از نخیلات استان گفت: برداشت خرما از اواخر شهریور ماه آغاز میشود که پیش بینی تولید ۱۰۶ هزار تن و صادرات ۲۸ هزار تن خرما از استان بوشهر میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر در حوزه کشاورزی تولید خرما است که رتبه دوم کشور به خود اختصاص داده است.
استان بوشهر دارای بیش از شش میلیون اصله نخل است که از 80 درصد نخلهای بارور استان بوشهر سالانه افزون بر 160 هزار تن خارک، رطب و خرما برداشت و بازارهای هدف داخلی و خارجی عرضه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، یکی از محورهای توسعه استان را حوزه کشاورزی و تولید خرما و صنایع فرآوری آن دانست و اظهار داشت: از شش میلیون اصله نخل استان در 34 هزار و 500 هکتار معادل 80 درصد آن بارور است.
9 هزار و 500 تن خارک و 46 هزار تن رطب از نخلهای استان بوشهر برداشت میشود
خسرو عمرانی با بیان اینکه بیش از 4.8 میلیون نخل در استان بوشهر دارای محصول است خاطر نشان کرد: اکنون برداشت خارک به عنوان نخستین محصول نخیلات استان بوشهر آغاز شده است که پیش بینی برداشت 9 هزار و 500 تن میشود.
وی با اشاره به برداشت رطب به عنوان دومین محصول نخیلات گفت: این محصول اواخر تیرماه برداشت آن آغاز شده که 46 هزار تن رطب از نخیلات استان بوشهر برداشت میشود.
عمرانی بازار محصول خارک و رطب استان بوشهر را اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی و غربی و دیگر مناطق مختلف دانست و گفت:گونههای خارک و رطب برهی، بریمی، حاجباقری، شیخالی، قندی، شهابی،استعمران و شکر است که در بازارهای داخلی عرضه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر، با اشاره به برداشت خرما از 4.8 میلیون اصله نخل استان بوشهر بیان کرد: زمان برداشت خرما در استان بوشهر از اواخر شهریورماه تا آبانماه است که پیش بینی برداشت 106 هزار تن خرما میشود.
25 هزار تن خرمای استان بوشهر صادر شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر، با اشاره به صادرات محصولات نخیلات استان خاطر نشان کرد: سال قبل 25 هزار تن خرمای استان بوشهر به کشورهای آسیای میانه، اروپا، کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند، روسیه و پاکستان صادر شد.
عمرانی ارزش خرمای صادراتی استان بوشهر را37 میلیون دلار دانست و تصریح کرد: پیش بینی میشود امسال 28 هزار تن خرما به ارزش 43 میلیون دلار از استان بوشهر صادر شود.
وی شهرستان دشتستان را با داشتن بیش از 70 درصد نخیلات از جایگاه مهمی در تولید محصولات خرما، رطب و خارک دانست و تصریح کرد: بیشترین محصول نخیلات در دشتستان و تنگستان برداشت میشود که کبکاب، شکری و خاصویی مرغوبترین رطب استان و برهی، بریم، شیخالی و حاج باقری از بهترین خارک استان معرفی شده است.
طرح اصلاح شیوه آبیاری نخیلات در دشتستان آغاز شد
تغییر شیوه آبیاری سنتی نخیلات به نوین از برنامههای جهاد کشاورزی استان بوشهر است که روش آبیاری نخیلات از غرق آبی به تحت فشار تبدیل میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهربا بیان اینکه طرح نخلستان برای برطرف کردن مشکلات ساختاری این بخش با طرح آبیاری نوین اجرایی شده افزود: مساحت اراضی نخلستانی استان بوشهر 34 هزار و 500 هکتار است که طرح آبیاری تحت فشار در فاز نخست در 10 هزار و 100 هکتار نخلستان دشتستان آغاز شده است.
محمدتقی منوچهری به اجرای طرح آبیاری تحت فشار در اراضی نخلستانی شهرهای مختلف دشتستان خبر داد و بیان کرد: از 10 هزار و 100 هکتار اراضی تحت پوشش آبیاری نوین در دشتستان 2400 هکتار در سعدآباد، 6500 هکتار در آبپخش و 1200 هکتار در منطقه کلل قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر جایگاه آبیاری نوین و تحت فشار در افزایش محصول با کیفیت را مورد اشاره قرار داد و افزود: با تکمیل طرح آبیاری تحت فشار در اراضی نخلستانی دشتستان درآمد حاصل از فروش محصولات کشاورزان سالانه از 141 میلیارد تومان به 1258 میلیارد تومان افزایش مییابد.
یکهزار و 612 میلیارد تومان در اجرای طرح آبیاری نوین در نخلستانهای دشتستان سرمایه گذاری میشود
وی،کل اعتبار مورد نیاز اجرای طرح آبیاری نوین در نخلستانهای دشتستان را یکهزار و 612 میلیارد تومان دانست و خاطر نشان کرد: در اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستانی دشتستان سال 1396 بیش از 26.8 میلیارد تومان مصوب شد که 14.8 میلیارد تومان آن تخصیص یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه در اجرای طرح نخلستان و آبیاری نوین در اراضی نخلستانی دشتستان سال قبل 22.5 میلیارد تومان پرداخت شد تصریح کرد: در اجرای این طرح امسال 20 میلیارد ریال مصوب شده که تاکنون 6.9 میلیارد تومان تخصیص یافته است.
منوچهری، افزایش میوه با کیفیت، کاهش مصرف آب، افزایش صادرات و توسعه صنایع تبدیلی در نخلستانها را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: توسعه صنایع فراوری محصولات کشاورزی از جمله خرما در استان بوشهر مورد توجه قرار دارد که در این راستا واحدهای تولیدی و سردخانهها در باغات دشتستان افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: ساختار و تاسیسات شرکتهای بستهبندی و فرآوری براساس آخرین استانداردهای روز دنیا راهاندازی میشود تا محصولات خرمای استان امکان رقابت با سایر تولیدکنندگان و تامین نظر بازارهای داخلی و خارجی داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برگزاری دورههای آموزشی و حضور تولیدکنندگان، فعالان صنایع و صادرکنندگان از نمایشگاههای ملی و بینالمللی را مورد تاکید قرار داد و افزود: آشنایی فعالان این عرصه از نحوه فراوری و ارائه آن به بازار دنیا ضمن ارتقا سطح کیفی مدیریت و محصول تولیدی بازارپسندی آن افزایش میدهد.
معرفی قابلیتها و توانمندیهای تولید خرما در قالب جشنواره و نمایشگاه و آشنایی تولیدکنندگان از فرآوری محصول خرما برای افزایش صادرات نقش مهمی در این عرصه دارد.
انتهای پیام/ ت