عدم آمادگی دولت ائتلافی آلمان برای مشارکت در عملیات اروپایی در خلیج فارس


عدم آمادگی دولت ائتلافی آلمان برای مشارکت در عملیات اروپایی در خلیج فارس

یک روزنامه آلمانی در گزارشی از عدم آمادگی دولت ائتلافی آلمان برای مشارکت در عملیات حمایتی اروپایی در خلیج فارس و تردیدهای زیادی که در این باره بین احزاب ائتلافی وجود دارد خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی از تردید سیاستمداران آلمانی درباره مشارکت در عملیات اسکورت دریایی اروپایی در خلیج فارس خبر داده و نوشت: در ائتلاف بزرگ آلمان هیچ آمادگی درباره این مسئله وجود ندارد که همراه فرانسه، انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی یک ماموریت اسکورت دریایی برای نفتکش ها در تنگه هرمز سازماندهی شود.

بعد از توقیف یک نفتکش انگلیسی توسط ایران در تنگه هرمز انگلیس پیشنهاد عملیات حمایت از نفتکش های عبوری از این تنگه از طرف کشورهای اروپایی را مطرح کرده است.

سیاستمداران خارجی احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات آلمان در حال حاضر مشارکت در چنین عملیات حمایتی اروپایی در خلیج فارس را رد کرده و توصیه می کنند که این کار انجام نشود.

عقاید و نظرات در بین سیاستمداران آلمانی درباره یک ماموریت آلمانی که در آن تنها مسئله کنترل و نظارت و نه دخالت مستقیم مطرح باشد متفاوت است. حزب سوسیال دموکرات آلمان در این باره آمادگی نداشته و با این مسئله مخالف است.

"نیلز اشمیدت"، سخنگوی فراکسیون سیاست خارجی این حزب در پارلمان آلمان در این باره گفته است: یک مصوبه برای واحدهای نظامی آلمانی در تنگه هرمز جای هیچ گونه بحث ندارد. وی در این باره گفته است که اگر بین ایران و آمریکا درگیری در این منطقه رخ دهد و در قالب یک ماموریت اروپایی نیروهای عضو این اتحادیه هم در منطقه حضور داشته باشند این نیروها  از طرف ایران سریعا به عنوان نیروهایی در جبهه آمریکا تلقی می شود. در این صورت ما نمی توانیم اگر آمریکا بخواهد شرایط را تشدید کند خود را کنار بکشیم.

وی همچنین تاکید کرد که اروپا نباید به سادگی ایده آمریکایی اسکورت نظامی نفتکش ها در منطقه خلیج فارس را از طریق یک مامورنظامی اتحادیه اروپا کپی کند.

"رالف اشتگنر"، معاون حزب سوسیال دموکرات آلمان البته ماموریت های صلح طلبانه و حافظ صلح در منطقه را در صورت وجود یک مصوبه بین المللی و با موافقت پارلمان آلمان اساسا ارزشمند ارزیابی کرده است.

 در حزب دموکرات مسیحی آلمان هم به صورت محدود با ایفای نقش برای امن تر کردن تردد کشتی ها در منطقه خلیج فارس موافقت وجود دارد. البته عملیات اسکورت دریایی نفتکش ها با مشارکت آلمان در این حزب هم رد می شود.

"رودریش کیسوتر"، از اعضای بلند پایه اتحادیه احزاب متحد مسیحی در گفتگو با فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ گفته است که یک ماموریت اروپایی می تواند برای ایجاد تصاویر موقعیتی و نظارت بر منطقه منطقی باشد. آلمان می تواند هواپیماهای شناسایی و کشتی هایی را برای این منظور آماده کند. به گفته وی ماموریتی فراتر از این کمتر دستاوردی خواهد داشت.

"یوهان وادپول"، معاون رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم با یک عملیات محدود نظارتی موافق است. سیاستمداران خارجی اتحادیه احزاب متحد مسیحی علت این موضع مثبت خود درباره چنین عملیات نظارتی را این گونه توجیه می کنند که آلمان نمی تواند وقتی که متحدانش به کمک نیاز دارند خود را کنار بکشد.

"کیسوتر" هم به این مسئله اشاره می کند که تجارت جهانی آزاد و بدون مانع یکی از اهداف استراتژیک است که دولت آلمان در کتاب سفید خود درباره سیاست امنیتی آن را مشخص کرده است.

وی در عین حال تاکید کرد که اما به علت ویژگی قانون اساسی آلمان حتی برای یک ماموریت نظارتی هم موافقت پارلمان آلمان و مجوز بین المللی ضرورت دارد. وی مصوبه بین المللی دراین باره را با توجه به وتوی روسیه عملی ندانست.

وی همچنین گفت که بنابراین با وجود همه آمادگی که در اتحادیه احزاب متحد مسیحی برای اعزام نیروهای آلمانی به این منطقه وجود دارد اما عملا این مسئله محال است. وی در عین حال یک عملیات دریایی اروپایی را در منطقه ممکن دانست.

 «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان هم روز جمعه  در مصاحبه با یک نشریه آلمانی تأکید کرد کشورش در کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران مشارکت نخواهد کرد.

 هایکو ماس در خصوص طرح انگلیس برای تشکیل یک ائتلاف دریایی برای آنچه «حمایت از تردد آزاد کشتی‌ها در تنگه هرمز» خوانده شده است نیز تصریح کرد: «هرگاه اهداف این طرح شفاف‌تر شود،‌ در مورد پیوستن به آن تصمیم‌گیری خواهیم کرد.»

روز دوشنبه «جرمی هانت» وزیر خارجه سابق انگلیس اعلام کرده بود کشورش به دنبال این است تا با همکاری دیگر کشورهای اروپایی یک نیروی حفاظت دریایی را به‌منظور حمایت از تردد آزاد کشتی‌ها در تنگه هرمز به منطقه اعزام کند.

پیش از این «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا نیز در نشست وزرای دفاع ناتو با طرح این ادعا که ایران امنیت آبراهه‌های بین‌المللی (مشخصاً تنگه هرمز) را به خطر می‌اندازد، از دیگر اعضای ناتو خواسته بود که ائتلافی جهت تأمین امنیت تنگه هرمز تشکیل دهند؛ خواسته‌ای که با استقبال متحدان آمریکا در ناتو مواجه نشد.

وزیر دفاع جدید آلمان هم درباره نحوه پاسخ ارتش آلمان به درخواست انگلیس برای مشارکت در عملیات حفاظت دریایی در خلیج فارس نیز گفت که شرکت آلمان در این ائتلاف نظامی اروپایی برای حفاظت از کشتی های تجاری در تنگه هرمز بعید نیست. البته تا کنون نه درخواست و نه برنامه ای مشخص درباره چنین ماموریتی وجود نداشته است.

وی افزود: ما زمانی می توانیم در این باره صحبت کنیم و تصمیم بگیریم که بدانیم برنامه چیست. وی گفت که در حال حاضر موضوع بیش از هر چیز بر سر دیپلماسی و نه اقدامات مشخص نظامی است.

وزیر دفاع آلمان همچنین تصریح کرد که هر گونه درخواستی که ما دریافت کنیم باید از تمام جوانب و با توجه به همه نکات پاسخ داده شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان