بیش از ۴۸۰۰ واحد فرآورده خونی از استان مرکزی به شبکه خون رسانی کشور ارسال شد
مدیرکل سازمان انتقال خون استان مرکزی گفت: بیش از ۴۸۰۰ واحد فرآورده خونی از استان مرکزی به شبکه خون رسانی کشور ارسال شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، همه روزه در سراسر جهان افرادی به دلایلی از جمله بیماری ، آسیب دیدن در حوادث، تصادفات، جراحات، سوختگیها و سایر موارد نیاز مبرم و ضروری به خون دارند که سازمان انتقال خون فرآورده های خونی و خون مورد نیاز افراد را تامین می کند.
بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، زنان باردار، بیماران تالاسمی و هموفیلی برای اینکه زندگی نسبتا طبیعی داشته باشند باید به صورت منظم و در صورت نیاز خون یا فرآورده های خونی دریافت کنند.
آمارها نشان میدهد که افراد در سراسر جهان بر اثر کمخونی و عدم دریافت به موقع خون و سایر مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد جان خود را از دست می دهند به همین سبب افرادی که شرایط اهدای خون دارند باید برای تامین فرآورده های خونی این افراد اقدام کنند.
اهدای خون به زمان مشخصی مربوط نیست به طوری که افراد در هر زمان اگر شرایط اهدای خون داشته باشند میتوانند برای این کار اقدام کنند، اما همه ساله در کشور در مناسبتهای مختلف از جمله دهه کرامت، ماه محرم و صفر شاهد حضور پررنگ مردم در پایگاه های انتقال خون کشور هستیم.
محدودیت زمانی محدود نگهداری خون و فرآوردههای خونی
با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی و علم پزشکی اما هنوز جایگزین مصنوعی برای خون ایجاد نشده به همین سبب تنها راه نجات انسانهای نیازمند اهدای خون انسانهای نیکوکار و خیر است که در این راستا با کار خود قدم بزرگی برمیدارند.
مدت زمان نگهداری خون و فرآورده های خونی محدود است، به طوری که فرآورده پلاکت را تنها بین 3 تا 5 روز می توان نگه داشت بنابراین نیاز به اهدای خون همیشگی است و باید به این امر توجه داشت.
از جمله شرایط اهداکنندگان در رده سنی 18 تا 65 سال و وزن بالای 55 کیلوگرم است، همچنین افراد زمان اهدای خون برای احراز هویت باید کارت ملی همراه خود داشته باشند.
اهمیت موضوعی در بخش اهدای خون و تامین خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز موضوعی شد تا خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در مصاحبهای با مدیرکل انتقال خون آخرین وضعیت این بخش را به گفتوگو بگذارد.
مراجعه بیش از 16 هزار نفر به انتقال خون استان مرکزی
فاطمهالسادات مهدویانی با اشاره به آخرین آمار اهدای خون در استان مرکزی اظهار داشت: در چهار ماهه ابتدای سال 16 هزار و 651 نفر به سازمان انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد 14 هزار و 259 نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی افزود: از این تعداد یک هزار و 70 نفر معادل 7.5 درصد بانوان اهداکننده، 8 هزار و 49 نفر معادل 56.4 درصد اهداکنندگان مستمر، 2 هزار و 181 نفر اهداکنندگان بار اول و 4 هزار و 29 نفر اهداکنندگان با سابقه بودند که به صورت کلی از هر 100 نفر 7 نفر اهداکننده زن هستند.
155 نفر اهداکننده پلاکت آفرزیس
وی ادامه داد: 155 نفر اهداکنندگان پلاکت آفرزیس (دریافت خون و جداسازی پلاک های آن و سپس بازگرداندن خون به بدن فرد اهداکننده) بودند.
افزایش 2.1 درصدی خون گیری
مهدویانی با اشاره به آمار تولید بیان کرد: 13 هزار و 882 واحد گلبول قرمز، 13 هزار و 447 واحد پلاسمای باسابقه، 432 واحد کرایو، 7 هزار و 435 واحد پلاکت و 365 واحد خون کامل، 179 واحد گلبول قرمز شسته شده است، در زمینه خونگیری امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2.1 درصد افزایش داشته ایم.
ارسال 4886 واحد فرآورده خونی از استان مرکزی به شبکه خون رسانی کشور
وی با اشاره به آمار پخش فرآورده های خونی به پایگاه های خارج از استان تصریح کرد: 4 هزار و 886 واحد فرآورده های خونی به شبکه خونرسانی کشور ارسال شده است.
بیمارستان آیت الله خوانساری اراک بیشترین درخواست پلاکت را دارد
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اضافه کرد: آمار پخش فرآورده های خونی به مراکز درمانی 19 هزار و 516 واحد است و بیمارستان آیت الله خوانساری اراک بیشترین درخواست پلاکت را دارد. مهدویانی بیان کرد: اهدای خون و فرآورده های خونی موضوع مهمی بوده که تنها در زمان خاصی انجام نمی شود بلکه این نیاز همیشگی است و مردم در هر زمان می توانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند. وی ادامه داد: یکی از شرایط اهداکنندگان سنین 18 تا 65 سال است، همچنین داشتن کارت ملی هم برای اهدای خون الزامی است.
گزارش از فوزیه حسنی
انتهای پیام / ع