هند باید آمریکا را در مورد رابطه اش با ایران متقاعد کند
هند باید از روابط دیپلماتیک خود با آمریکا استفاده کند و ترامپ را متقاعد کند که رابطه اش با ایران نباید تحت تاثیر تحریم ها قرار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از کشمیر تایمز، یکپارچگی در جنوب آسیا هنوز هم یک آرزوی دست نیافتنی است. به نظر می رسد پاکستان تنها مانع این اتحاد است. اختلافات بین دو قدرت بزرگ این منطقه هند و پاکستان روند همکاریهای منطقهای در مجمع آسیای جنوبی را متوقف کرده است. اسلام آباد جلوی دسترسی هند به افغانستان، یک عضو دیگر این مجمع را گرفته است. ولی ایران که یک کشور جنوب آسیایی نیست به هند پیشنهاد داده از بندر چابهار آن استفاده کرده و کالاهای خود را به افغانستان برساند. هند تا حدی این بندر را توسعه داده و در حال انتقال کالاهای خود به افغانستان است. هند یک جاده 240 کیلومتری ساخته که چابهار را به افغانستان متصل می کند و قرار است یک خط آهن 900 کیلومتری چابهار- زاهدان-حاجیگک احداث کند که بندر چابهار ایران را به منطقه غنی از مواد معدنی حاجیگک در مرکز افغانستان میرساند. شرکتهای هندی اجازه استخراج آهن از این منطقه را دارند ولی تمام این فعالیتها به خاطر تحریمهای اخیر آمریکا علیه ایران متوقف شده است.
دهلی نو از طریق بندر چابهار و جاده و خط آهن هایی که قرار است احداث شود نه تنها به افغانستان بلکه به کشورهای آسیای مرکزی و غربی، ترکیه ،اروپا و اوراسیا هم دسترسی پیدا می کند.
تهران نیاز به سرمایه گذاری های عظیمی برای توسعه بندر چابهار دارد. با شلوغ شدن بندرعباس، ایران میخواهد فعالیتهای آن را به چابهار منتقل کند. بنابراین از چین و پاکستان هم درخواست سرمایهگذاری کرده است که هنوز پاسخی نداده اند. این یک فرصت طلایی برای هند است تا سرمایه گذاری های خود را آغاز کند.
در نوامبر 2018 ، آمریکا پروژه چندملیتی بندر چابهار را به خاطر اهمیت اقتصادی آن برای افغانستان، از تحریم هایش علیه ایران معاف کرد. دهلی نو باید با ترامپ به توافق برسد که فعالیتهایش در بندر چابهار نباید تحریم شوند. به خاطر تحریمهای آمریکا، هند واردات نفت از ایران را متوقف کرده است. هند نفت ایران را با قیمت پایین تری می خرید. ولی این کشور یک همکاری استراتژیک با آمریکا دارد و باید به واشنگتن بگوید که هیچ کدام از شرکای استراتژیکش نباید به خاطر تحریمهای اعمال شده بر ایران با مشکل مواجه شوند. دهلی نو باید مصرانه اعلام کند که تنها از تحریمهایی پیروی می کند که سازمان ملل اعمال کرده باشد نه هر کشور دیگری. تهران ذخایر غنی گاز طبیعی دارد و هند و پاکستان باید خط لوله گاز ایران- پاکستان- هند را احیا کنند. عراق که به شدت وابسته به عرضه گاز طبیعی ایران است،از آمریکا معافیت گرفته است. اگر عراق میتواند چرا هند این کار را انجام ندهد؟ شرکت نفت ملی ایران قرار است دفتری در بغداد بازگشایی کند تا در صنعت نفت و انتقال خدمات مهندسی و فنی به عراق با هم همکاری داشته باشند. ترکیه، متحد واشنگتن در ناتو از تحریمهای آمریکا علیه ایران پیروی نمی کند و تصمیم دارد به واردات نفت از ایران و افزایش واردات گاز از این کشور ادامه دهد.
اگر هند بتواند روابط خوب خود را با ایران حفظ کند ،مزایای بسیاری برای آن دارد: ارتباط با افغانستان،آسیای مرکزی و غربی و اروپا و دسترسی به نفت و گاز طبیعی ایران. اتصال به افغانستان از طریق بندر چابهار به اتحاد جنوب آسیا و یکپارچگی آن با آسیای مرکزی کمک می کند. آمریکا یک سیاست دوگانه در منطقه اقیانوس هند دارد.در شرق این منطقه برای مقابله با تاثیر فزاینده چین به هند نیاز دارد. در بخش غربی اقیانوس هند، آمریکا به دنبال کمک چین و پاکستان برای مقابله با طالبان در افغانستان است.
هند باید از روابط دیپلماتیک خود با آمریکا استفاده کند و ترامپ را متقاعد کند که رابطه اش با ایران نباید تحت تاثیر تحریم ها قرار بگیرد. اتصال هند به افغانستان از طریق بندر چابهار به صلح و توسعه در این کشور کمک میکند ولی آیا آمریکا به کمک هند در افغانستان نیاز دارد؟ آمریکا بیشتر به دنبال کمک چین و پاکستان برای حل مسئله طالبان است. هند باید از روابط دیپلماتیک خود با دقت استفاده کند. هند باید پیشنهاد میانجیگری بین آمریکا و ایران را بدهد درست مانند ترکیه .عراق و ژاپن هم همین پیشنهاد را داده اند.
انتهای پیام/139