بررسی دلایل اُفت شتاب افزایش قیمت مسکن

بررسی دلایل اُفت شتاب افزایش قیمت مسکن

طی چند هفته اخیر شاهد کاهش شتاب افزایش قیمت مسکن باوجود افت شدید معاملات در این بازار بودیم که این موضوع برای اقتصاد کشور امیدوار کننده نیست و دولت باید راهکار‌های پیشنهادی را هرچه سریعتر برای رونق در این بازار اجرایی کند.

به گزازش گزوه زسانه های خبرگزاری تسنیم، کاهش شتاب افزایش قیمت در بازار مسکن یکی از اخبار‌هایی است که این روز‌ها به گوش می‌رسد که بعضا کاهش قیمت دلار را دلیل این اتفاق می‌دانند.

براساس نظر کارشناسان بازار مسکن، تاثیر قیمت دلار بر این بازار طی کوتاه مدت جواب نمی‌دهد و این اتفاقی که در بازار مسکن رخ داده فقط تاثیر روانی کاهش قیمت دلار بوده است.

عوامل دیگری نیز بر کاهش سرعت افزایش قیمت مسکن در کشور به خصوص تهران موثر بوده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افت بیش از حد معاملات در این بازار اشاره کرد که باعث شده تا فروشندگان برای فروش رفتن ملک خود، قیمت آن را کمتر کنند.

طبق این گزارش، دریافت مالیات از خانه‌های خالی، مالیات بر عایدی سرمایه و موارد دیگر، از راهکار‌هایی اند که از سوی وزارت راه و شهرسازی در راستای رونق در بازار مسکن اتخاذ شده که هر کدام از آن‌ها موثر به نظر می‌آیند.

طی چند روز گذشته طرح مالیات بر عایدی سرمایه مسکن از لایحه مجلس حذف و به وزارت راه و شهرسازی بازگشت و این موضوع باعث شد تا امیدی که برای رونق در بازار مسکن وجود داشت تا حدودی از بین برود.

هم اکنون بزرگترین امید که برای رونق و کاهش قیمت مسکن وجود دارد، دریافت مالیات از خانه‌های خالی است و انتظار می‌رود که این طرح به تصویب مجلس برسد.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در آخرین اظهارات خود درخصوص بازار مسکن گفته است، مردم فعلا خانه نخرند تا فروشندگان مجبور به کاهش قیمت خانه‌های خود شوند که با این عملکرد نهایتا، قیمت‌های جوی و به اصطلاح حباب در بازار مسکن از بین می‌رود.

در همین راستا احمدرضا سرحدی به عنوان کارشناس بازار مسکن، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص شرایط فعلی بازار مسکن اظهار کرد: تعداد معاملات در بازار مسکن بسیار کاهش پیدا کرده و همین موضوع باعث شده تا درصد بسیار کمی از قیمت‌ها کاهش پیدا کند.

وی در ادامه افزود: مقاومت فروشندگان برای نفروختن ملک‌های خود تا آواخر تابستان خواهد شکست و از طرفی امیدوار هستیم که طرح مالیات بر خانه‌های خالی هرچه سریعتر اجرایی شود تا به زودی شاهد کاهش واقعی قیمت مسکن در کشور باشیم.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: تولید مسکن ارزان قیمت برای کارگران و کارمندان کم درآمد یکی دیگر از راهکار‌هایی است که می‌تواند بازار مسکن را از حالت رکود خارج کند و عرضه و تقاضا را در کشور متعادل سازد.

سرحدی خاطر نشان کرد: در قانون سرمایه داری کشور‌های توسعه یافته، قانون مالیات بر عایدی سرمایه حاکم است و این قانون بسیار می‌توانست موثر در بهبود شرایط فعلی بازار مسکن باشد که متاسفانه از لایحه مجلس حذف شد.

منبع:میزان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانهها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon