عضو کمیسیون آموزش مجلس: دولت ۵۰ درصد سهم خود را در پروژه‌های مدارس خیرساز نداده است


عضو کمیسیون آموزش مجلس: دولت 50 درصد سهم خود را در پروژه‌های مدارس خیرساز نداده است

عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به مدارس خیرساز گفت: در پروژه‌های خیرساز، دولت ۵۰ درصد سهم خود را تاکنون نداده است به همین سبب باید پیگیری‌های لازم انجام شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه مشترک مسئولان آموزش و پرورش استان مرکزی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به اتمام پروژه‌های نیمه تمام مدارس در سطح استان اظهار داشت: 33 درصد معلمان حق‌التدریس در استان به هر دلیلی مشکل دارند و سر کلاس بی‌انگیزه هستند که بسیاری از معضلات و مشکلات به وجود می‌آید.

وی افزود: تراکم تعداد معلمان به دانش‌آموزان یک به 32 است که در میانگین کشوری یک به 25 است بنابراین در زمینه نیروی معلم در استان با کمبود و مشکل مواجه هستیم، در پروژه‌های خیرساز، دولت 50 درصد سهم خود را تاکنون نداده است به همین سبب باید پیگیری‌های لازم انجام شود.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اتباع خارجه در استان بخشی از فضای استان را اشغال کرده‌اند، در مدارس شهرستان دلیجان نزدیک به 2 هزار نفر دانش‌آموز اتباع داریم که این موضوع مهمی در استان است و باید مورد توجه قرار گیرد.

سلیمی بیان کرد: در زمینه تامین نیروی انسانی و زیرساخت‌ها مشکلاتی وجود دارد، همچنین در زمینه تامین مواد اولیه مراکز فنی و حرفه‌ای نیز مشکل داریم که در این راستا باید اقدامات لازم انجام شود، درخصوص پروژه‌های نیمه‌تمام مدارس هم باید هرچه زود مشکلات برطرف و پروژه‌ها به اتمام برسند.

کانون پرورش فکری کودکان استان مرکزی با کمبود نیرو مواجه است

رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی هم با اشاره به اقدامات کانون پرورش فکری استان گفت: با توجه به رسالت کانون پرورش فکری در راستای رشد و اعتلای ذهنی و فکری افراد در سنین مختلف و توجه مقام معظم رهبری در این زمینه، مهیا کردن فضایی که جوابگوی نیازهای فکری افراد به ویژه نوجوانان باشد، تامین زیرساخت‌های فیزیکی و نیروی انسانی مهم ترین کاری است که باید در این زمینه توجه ویژه شود.

جهانبخش قنبری افزود: بیش از 5 هزار پرسنل در کانون پرورش فکری استان داریم که کمتر از 30 درصد پرسنل رسمی و پیمانی هستند و بیش از 3 هزار و 700 نفر قراردادی تمام‌وقت مشغول به کار هستند، بنابراین در راستای تبدیل وضعیت نیروها از قراردادی ساعتی به قراردادی تمام‌وقت و از قراردادی رسمی به پیمایی باید اقدامات لازم انجام شود.

وی تصریح کرد: با توجه به کمبود نیرو و خروج نیروها به سبب بازنشستگی، به نیروی تخصصی نیاز داریم که امیدواریم این مشکل نیز برطرف شود، از تعداد 180 نفر نیروی موجود در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تنها یک چهارم آنها رسمی و 135 نفر قراردادی هستند به همین سبب مشکل کمبود نیرو از این تعداد تا 3 سال آینده پیش‌بینی می‌شود.

3 هزار کلاس درس در استان مرکزی نیازمند به مقاوم‌سازی است

حسین محمدی در این جلسه با اشاره به تخریب، بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس اظهار داشت: در سال 82 بر اساس قانون تخریب و بازسازی مدارس در این راستا تعدادی مدارس در سطح استان شناسایی شدند، با همکاری سازمان نوسازی کشور و اعتبارات استانی تا کنون 84 درصد فضاهایی که باید بازسازی و تخریب می‌شدند این کار انجام شد و 32 درصد از فضاهایی که نیازمند مقاوم‌سازی بودند نیز انجام شد.

وی افزود: در سطح استان 848 کلاس تخریبی و نزدیک به 3 هزار کلاس نیازمند به مقاوم‌سازی داریم که با اعتبارات، باقی‌مانده کار نیز انجام شود، پروژه‌هایی که در اختیاز سازمان نوسازی مدارس در حال تکمیل قرار گرفته در ابتدای سال 101 پروژه با 711 کلاس درس در سطح استان به صورت نیمه‌تمام داریم که 110 میلیارد تومان اعتبار در راستای تکمیل پروژه‌ها نیاز است به همین سبب پیش‌بینی می‌کنیم بخش زیادی از پروژه‌ها را امسال به اتمام برسانیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی ادامه داد: در زمینه استانداردسازی مدارس از مجموع 7 هزار و 262 کلاس نیازمند استاندارسازی 5 هزار و 74 کلاس در سطح استان استانداردسازی شده که حدود 2 هزار و 188 کلاس استانداردسازی می‌شوند.

محمدی خاطرنشان کرد: جمع‌آوری بخاری‌های نفتی در کلاس‌های مدارس سطح استان انجام شده که با اعتبارات خوب منابع ملی تمامی بخاری‌های سطح استان جمع‌آوری شد و در زمینه مدارس خشت و گلی در استان این مدارس در استان وجود ندارند به طوری که 5 مدرسه خشت و گلی در سال‌های گذشته جمع‌آوری شده بنابراین فاقد مدارس خشت و گلی در سطح استان هستیم.

وی بیان کرد: در زمینه سایت مسکن مهر مشکلاتی وجود دارد به طوری که حداقل کلاس مورد نیاز 261 کلاس است که باید راه‌وشهرسازی و انبوه‌سازان این کار را انجام می‌دادند، در مجموع در سطح استان 64 درصد کلاس‌ها دارای استحکام هستند که با طرح‌های تخریب و بازسازی امیدواریم امسال به حدود 75 درصد کلاس‌های دایر برسانیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی تصریح کرد: مدارس فاقد استحکام قابلیت مقاوم‌سازی هستند که با توجه به عملکرد دو سال گذشته در سطح استان هر 6 روز یک پروژه به آموزش و پرورش تحویل دادیم و به طور متوسط یک کلاس توسط نوسازی مدارس ساخته شده است.

محمدی اضافه کرد: یک هزار و 710 خیر مدرسه‌ساز در سطح استان داریم که تاکنون 583 پروژه با 2 هزار و 720 کلاس با حمایت خیران ساخته شده، از تعداد 101 پروژه نیمه‌تمام امسال تعداد 19 پروژه تمام مردمی و 48 پروژه مشارکت با دولت است که نیازمند افزایش اعتبارات ملی در این راستا هستیم.

وی با اشاره به اعتبارات ملی در سال گذشته گفت: در سال 97 مبلغ 20 میلیارد تومان اعتبار در اختیار نوسازی مدارس قرار گرفته که 47 درصد تخصیص داشتیم و 47 میلیارد تومان اعتبار ملی در اختیار نوسازی مدارس قرار گرفته که تخصیص 100 درصدی داشته، سهم اعتبارات از منابع استانی پیشرفت چشمگیری دارد که امیدواریم سهم نوسازی مدارس از اعتبارات ملی افزایش یابد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی افزود: نزدیک به 68 درصد کلاس‌ها مقاوم هستند که با برنامه‌ریزی امیدواریم کلاس‌های تخریبی را جمع‌آوری کنیم، 74 مدرسه با 81 کلاس درس به صودت کانکس داریم که با کمک خیران تعداد 6 مدرسه کلنگ زدیم به همین سبب تلاش میکنیم تا مدارس کانکسی در سطح استان نداشته باشیم.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon