مردم مازندران خواستار تداوم اجرای طرح آزادسازی سواحل دریا هستند + فیلم

مردم مازندران خواستار تداوم اجرای طرح آزادسازی سواحل دریا هستند + فیلم

با بررسی میدانی در سطح سواحل مازندران، مردم استان مازندران خواستار تداوم اجرای طرح آزادسازی سواحل دریا هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، آئین‌‎نامه اجرایی آزادسازی حریم ساحلی دریای خزر در سال 88 به تصویب هیئت وزیران رسیده و در ماده اول آن قید شده که آن دسته از دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی که در حریم 60 متری ساحل دریای خزر دارای مستحدثات هستند موظف بوده پس از تعیین و اعلام حریم 60 ساحل دریای خزر و وفق آئین‌‎نامه‎های مربوط، با هماهنگی وزارت کشور در اجرای تبصره ماده (63) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اقدام به عقب‎نشینی کامل از حریم شصت متری ساحل دریای خزر کنند.

وزارت کشور نیز موظف است در چارچوب این تصویب‎نامه زمینه آزادسازی ساحل مزبور از تصرفات دولتی و نهادهای عمومی را با رعایت قوانین و مقررات مربوط فراهم کند.

اکنون 10 سال از تصویب این آئین‌نامه می‌گذرد و در حالی‌ که بسیاری از سازمان‌های دولتی و وابسته به دولت بدون توجه به این مصوبه و در طول این مدت اقدام به احداث بنا در حریم 60 متری ساحل کرده‌اند ناگهان در روزهای اخیر با دستور رئیس جمهور و تاکید استاندار مازندران این طرح در بسیاری از شهرهای ساحلی استان به مرحله اجرا درآمده و در حال آزادسازی حریم 60 متری ساحل دریای خزر هستند.

موضوعی که سبب تعجب بسیاری از مجتمع‌های رفاهی وابسته به دولت شده اما با رضایت بسیاری از مردم روبه‌رو شده و همگان خواستار اجرای این قانون در سطح سواحل مازندران هستند.

خبرگزاری تسنیم در مازندران به منظور بررسی این موضوع به میان مردم استان رفته تا از نزدیک نظر آنها را درباره اجرایی قانون آزادسازی حریم 60 متری سواحل دریای خزر جویا شود.

همه مردم حق استفاده یکسان از ساحل را دارند

یکی از ساکنان شهرهای ساحلی مازندران در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: این طرح یک اقدام خوب از سوی دولت بوده و همه سازمان‌های دولتی و وابسته به دولت باید دست در دست یکدیگر بگذارند تا این طرح به درستی و با جدیت در سطح سواحل اجرایی شود.

وی افزود: دریا و سواحل آن برای همه مردم بوده و همه باید به یک اندازه از مواهب الهی بهره‌مند شوند.

یکی از مازندرانی‌ها با اشاره به اینکه ساحل دریا متعلق به همه مردم ایران بوده و شروع این اقدام یعنی تصرف سواحل به همراه خود تصرف جنگل و دریا و دیگر مواهب الهی را در پی دارد.

وی افزود: این درست نیست که عده‌ای دریا، جنگل و ساحل را برای خود شخصی‌سازی کنند و از آن استفاده کنند و باقی مردم از این نعمت‌های الهی بی‌بهره باشند.

مرزبندی‌ها باید برداشته شود

یکی دیگر از شهروندان مازندران با اشاره به اینکه سواحل برای همه مردم است اظهار داشت: درست نیست عده‌ای به صورت قانونی یا غیرقانونی ساحل را در اختیار خودشان قرار دهند.

وی افزود: سواحل متعلق به بچه‌های ما و آیندگان نیز بوده و همه به صورت مساوی باید از آن استفاده کنند و هیچ علاقه‌ای برای وجود این مرزبندی‌ها در میان مردم وجود ندارد و این مرزبندی‌ها باید برداشته شود.

این شهروند ادامه داد: همه ما دوست داریم تا از ساحل و دریا استفاده کنیم و مرزبندی میان مواهب الهی و اختصاص دادن آن به یک عده‌ای خاص کار پسندیده‌ای نیست.

یکی دیگر از شهروندان گفت: هر چه این حریم و مرزبندی برداشته شود و آزادتر شود قطعا برای منطقه و مردم بهتر بوده و ساماندهی بهتر و راحت‌تر انجام می‌شود و هم به لحاظ توریستی و اقتصادی بهتر است.

وی افزود: هر چقدر این محیط بسته‌تر و محدودتر باشد مشکل بیشتر است حالا سازمان دولتی باشد یا اشخاص حقیقی هیچ تفاوتی نمی‌کند. مهم ایجاد شرایط آسان و مطلوب برای دسترسی عموم به مواهب الهی بوده و تا زمانی که این طرح اجرایی نشود مشکل ادامه دارد.

آنچه مطالعه کردیم و در ویدئو زیر مشاهده می‌کنید گوشه‌ای از درد و دل مردم درباره آزادسازی حریم 60 متری سواحل دریای خزر است و امیدواریم با تمکین به قانون در راستای اجرای صحیح آن در استان گام برداشته شود.

بی‌تردید حق استفاده از مواهب الهی به ویژه سواحل دریا یک حق عمومی و مسلم برای تمام مردم کشور است و آغاز این اقدام از سوی دولت و نهادهای وابسته دولت نشان دهنده اشتیاق دولتی‌ها به ایجاد فضای امن و آسان برای دسترسی عموم مردم به ساحل است.

گزارش از هومن رمضانیان و سیدرضا حسینی

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon