سادگی ازدواج و مهریه فاطمه زهرا(ع) در بیان رهبر انقلاب
رهبر معظم انقلاب ضمن اشاره به بخشهایی از سبک زندگی امیرالمؤمنین(ع) با حضرت زهرا(ع) درباره سادگی ازدواج و مهریه میگوید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، کمترین گزارهای که یک شیعه باید نسبت به آن تقید داشته باشد، پیروی از سبک زندگی ائمه و پیشوایان(ع) خود است، چرا که شیعه در یک معنا یعنی مشایعتکننده. فرد یا خانوادهای که با توجیهات و بهانههای مختلف از سبک و سیره این بزرگواران پیروی نمیکند، به همان میزان خود و اطرافیان خویش را در بهره از این انوار مقدس الهی بیبهره میکند، اما در مقابل، فردی که حداکثر سعی خویش را در جامه عمل پوشاندن به سبک و روش زندگی اهلبیت(ع) بهکار میگیرد، به زندگی خویش صفا و نورانیت میبخشد.
بهمناسبت فرا رسیدن سالروز ازدواج امیرالمؤمنین(ع) با حضرت زهرا(ع) گذری بر سبک زندگی این بزرگواران در امر ازدواج و بر اساس گزیده فرمایشات رهبر معظم انقلاب خواهیم داشت.
پدران و مادران نسبت به مقدمات غیرلازمِ ازدواج سختگیری نکنند
ازدواجها در دوران انقلاب و بهبرکت آن آسان شد؛ چون تشریفات و سختگیریها کم شد. نگذارید دوباره به خانهی اول برگردیم. پدران و مادران، نسبت به مقدمات غیرلازمِ ازدواج سختگیری نکنند؛ جوانان که سختگیریای ندارند. بگذارند ازدواج اسلامی انجام بگیرد. بگذارند ازدواج برای دختر مسلمان و زن جوانی که در محیط اسلامی است، مثل ازدواج فاطمهی زهرا(ع) باشد؛ ازدواجی با پیوند عشقی معنوی و الهی و جوششی بینظیر میان زن و مرد مؤمن و مسلمان و همکاری و همسری بهمعنای واقعی بین دو عنصر الهی و شریف، اما بیگانه از همهی تشریفات و زر و زیورهای پوچ و بیمحتوای ظاهری، این است ازدواج درست زن مسلمان و تربیت فرزند و ادارهی محیط خانه و البته اندیشیدن و پرداختن به همه چیز جامعه و دین و دانش و فعالیت اجتماعی و سیاسی. اسلام، این است. (بیانات در دیدار با جمع کثیری از بانوان 26 دی 1368)
سادگی ازدواج و مهریه فاطمه زهرا(ع)
در دوران پس از هجرت، در آغاز سنین تکلیف، وقتی فاطمهی زهرا سلام اللّه علیها با علیبن ابیطالب علیه الصّلاة و السّلام، ازدواج میکند، آن مهریه و آن جهیزیهی اوست که همه شاید میدانید که با چهسادگی و وضع فقیرانهای، دختر اول شخص دنیای اسلام، ازدواج خود را برگزار میکند. زندگی فاطمهی زهرا سلام اللّه علیها از همهی ابعاد، زندگیای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. (بیانات در دیدار جمعی از زنان 25 آذر 1371)
ما باید شایستگی خود را ثابت کنیم. مگر نمیگوییم که جهیزیهی آن بزرگوار چیزهایی بود که انسان با شنیدن آنها اشکش جاری میشود؟ مگر نمیگوییم که این زن والامقام، برای دنیا و زیور دنیا هیچ ارزشی قائل نبود؟ مگر میشود که روزبهروز تشریفات و تجملگرایی و زر و زیور و چیزهای پوچ زندگی را بیشتر کنیم و مهریهی دخترانمان را زیادتر کنیم؟! (بیانات در دیدار جمعی از مداحان 5 دی 1370)
تعامل زیبای علی(ع) با زهرا(ع) در زندگی
مگر هر کسی میتواند همسر امیرالمؤمنین باشد؟ عظمت علی آنگونه است که کوههای عظیم را در مقابل خود آب میکند. نَفْسِ همسری امیرالمؤمنین، یک نشانهی بزرگ عظمت است؛ لیکن شما ببینید تعامل این زن و شوهر چگونه است و دو بزرگِ خارج از ابعاد ذهن انسان، چگونه با هم حرف میزنند؛ چگونه زندگی میکنند؛ چگونه این زندگیِ الگو و نمونهی تاریخ را اداره میکنند و چگونه هرکدام نقشی بهعهده میگیرند. (بیانات در دیدار جمعی از مداحان 19 مهر 1377)
جهاد آن بزرگوار در میدانهای مختلف، یک جهاد نمونه است؛ در دفاع از اسلام؛ در دفاع از امامت و ولایت؛ در حمایت از پیغمبر؛ در نگهداری بزرگترین سردار اسلام، یعنی امیرالمؤمنین که شوهر او بود. امیرالمؤمنین دربارهی فاطمهی زهرا سلام الله علیها فرمود: «ما أغضَبَنی و لاخَرَجَ مِن أمری.»؛ یکبار این زن در طول دوران زناشویی، مرا بهخشم نیاورد و یکبار از دستور من سرپیچی نکرد. فاطمهی زهرا سلام اللّه علیها با آن عظمت و جلالت، در محیط خانه، یک همسر و یک زن است؛ آنگونه که اسلام میگوید. (بیانات در دیدار جمعی از زنان 25 آذر 1371)
درسهایی از ماجرای خواستگاری امیرالمؤمنین(ع)
انتهای پیام/+