کرمانشاه|آتشکده دوره مادها در گیلانغرب کشف شد
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از کشف آتشکده جدید دوره مادها در گیلانغرب خبر داد.
امید قادری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، از کشف آتشکده جدید از دوران مادها در شهرستان گیلانغرب در پی کاوشهای باستانی شناسی اخیر خبر داد و اظهار داشت: این بنا با کاربری اصلی آتشکده، مربوط به دوران کهن و به احتمال زیاد مادها بوده که مربوط به زندگی عشایری مردم منطقه است و در دوران پس از اسلام با کاربردهای مختلفی همچون کوره ذوب فلزات و عبادتگاه از آن استفاده شده است.
مدیرکل اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت : این بنا در فاصله 800 متری شمال غرب شهرستان گیلانغرب به سمت روستای خالوخالو قرار گرفته و شامل یک چهارطاقی به همراه راهرو و رواقهای متصل به آن است که از گچ نیمسوز و سنگ ساخته شده است.
قادری بیان کرد: با توجه به بقایای وجود کورههای ذوب فلزات در این بنا، به طور قطع در دوران اسلامی از آن به عنوان کوره استفاده و حتی در برخی ادوار تاریخی به عنوان یک مکان مذهبی از آن استفاده شده است.
ثبت ملی 6 روستای منطقه اورامانات
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گروشگری استان کرمانشاه گفت: بافت 6 روستای منطقه اورامانات کرمانشاه در فهرست آثار ملی ثبت شد و تا ماه آینده 6 روستای شناسایی شده دیگر نیز ثبت ملی خواهد شد.
وی اظهار کرد: با تلاشهای پایگاه حریم منظر فرهنگی تاریخی اورامانات و همکاران معاونت میراث فرهنگی استان پرونده ثبت ملی بافت روستاهای هجیج، داریان، شرکان، نجار و نروی شهرستان پاوه و روستای بشی نوخاص شهرستان ثلاث باباجانی منتج به نتیجه شد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند.
قادری عنوان کرد: از این پس بافت تاریخی این روستاها تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی است و هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد 558 لغایت تا 569 از کتاب پنجم قانون مجازاتهای اسلامی، تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده، جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این سازمان ممکن خواهد بود.
وی گفت: پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات حداکثر تا شهریورماه تکمیل میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه ثبت جهانی اورامانات به عنوان یک مطالبه استانی پیگیری میشود اظهار کرد: توسعه صنایعدستی اورامانات و ثبت ملی صنایعدستی شاخص شهرستان، برندسازی و توسعه بازارهای صنایعدستی جز برنامههای اولویت دار سازمان است.
قادری عنوان کرد: پرونده ثبت جهانی اورامانات باید توسط استانهای کرمانشاه و کردستان حداکثر تا شهریورماه کامل شود تا بتوان سازمان میراث فرهنگی کشور را قانع کرد که سهمیه ثبت جهانی ایران به اورامانات تعلق گیرد.
فراخوان لوگوی جشنواره بینالمللی گردشگری کرمانشاه
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه میزبانی رویداد بینالمللی گردشگری 2020 به استان کرمانشاه واگذار شده است که نقطه آغازی برای این استان برای تبدیل شدن از معبر گردشگری به مقصد گردشگری باشد گفت: اکنون فراخوان لوگوی جشنواره بینالمللی گردشگری 2020 در کرمانشاه آغاز شده است.
قادری بیان کرد: برگزاری اجلاس جهانی گردشگری نه تنها برای استان کرمانشاه بلکه برای منطقه غرب کشور رونق گردشگری را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/ ز