سفرهای تابستانی ناتمام در جاده‌های استان کرمانشاه؛ خطای انسانی مهمترین عامل تصادفات جاده‌ای

سفرهای تابستانی ناتمام در جاده‌های استان کرمانشاه؛ خطای انسانی مهمترین عامل تصادفات جاده‌ای

با افزایش حجم سفرها در فصل تابستان و بالا رفتن میزان تردد در جاده‌های کشور آمار حوادث رانندگی و تلفات ناشی از آن نیز افزایش می‌یابد و تعداد تلفات در هر سانحه رانندگی در فصل تابستان به دلیل تردد خودروهای گردشگری با بالاترین سرنشین بیشتر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، تلفات و مصدومیت‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای سالانه خسارت‌های جبران ناپذیری را برجا می‌گذارد و برای انسان، خودرو و جاده سهم‌های مختلفی در نظر گرفته می‌شود.

تصادف جاده‌ای یکی از عوامل بسیار مهم مرگ و میر و صدمات جانی و مالی بوده که آثار سنگین اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن، جوامع بشری را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

این مساله در کشور ایران نیز به صورت یک معضل و مشکل درآمده به گونه‌ای که به لحاظ تصادف‌ها و سوانح جاده‌ای و ترافیکی، ایران به عنوان یکی از کشورهای دارای بیشترین موارد تصادف و مرگ و میر ناشی از آن معرفی شده است.

وقوع بیشترین تصادفات در مرداد ماه

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در فصل بهار امسال 15 درصد آمار تصادفات منجر به فوت و 23 درصد آمار تعداد مجروحین نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرده است اظهار داشت: 40درصد تصادفات جاده‌ای به دلیل واژگونی و 53درصد به دلیل برخورد وسایل نقلیه با یکدیگر اتفاق می‌افتد.

سرهنگ محمد حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با اشاره به اینکه تصادفات در استان کرمانشاه روند کاهشی داشته است بیان کرد: در محورهای استان کرمانشاه شاهد افزایش 5درصدی تردد نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه افزود: بیشترین تصادفات مربوط به فصل تابستان است و در فصل تابستان سال گذشته 131نفر کشته و 1457 نفر در محورهای استان کرمانشاه  مجروح شدند.

وی با بیان اینکه در در طول ماههای سال گذشته بیشترین تصادفات در مردادماه اتفاق افتاده که 48نفر در جاده‌ها فوت کرده‌اند تصریح کرد: طرح مشترک استانی مابین تمام دستگاه‌های خدماتی و امدادی تنظیم شده و هدف از این طرح بکارگیری حداکثر امکانات تمام دستگاه‌ها در راستای فراهم کردن بستر ایمن برای ترددد مسافران در سطح محورهای استان کرمانشاه است.

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه  با اشاره به اینکه طی برنامه‌های انجام گرفته و حضور فعال دستگاه‌های مرتبط با حوادث جاده‌ای این بستر در استان فراهم می‌شود که شاهد کاهش تلفات در سطح استان باشیم تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های تأثیرگزار در کاهش تصادفات حوزه‌های زیرساختی در سطح استان است که با تلاش‌های صورت گرفته از طریق مسئولان مربوطه راه‌های دوطرفه جاده‌های استانی در حال تبدیل شدن به شبکه‌های بزرگراهی است.

حیدری بیان کرد: محورهای بحرانی اسلام آباد غرب به سمت حمیل که در روزهای سال گذشته 30نفر در این محور فوت کردندٰ، محور بیستون به سمت سنقر و محور کنگاور به سمت نهاوند از جمله محورهایی هستند که در حال تبدیل به شبکه بزرگراهی است؛ یعنی لاین رفت‌ و برگشت در این محورها از یکدیگر تفکیک می‌شود که در کاهش تصادفات تأثیر بسزایی دارد.

وی به 31دستگاه دوربین فعال در سطح محورهای استان اشاره کرد و گفت: عملکرد راننده‌ها در جاده‌های برون شهری توسط این دوربین‌ها رصد می‌شود و 30دستگاه دوربین ثابت جانمایی و واگذاری آن به پیمانکار انجام شده که تا پایان سال نصب می‌شوند.

رئیس پلیس راه استان کرمانشاه  با اشاره به اینکه 95 درصد از محورهای اصلی تحت‌کنترل هوشمند قرار دارند که این سامانه در مدیریت سرعت و پیشگیری از حوادث تأثیرگذار است بیان کرد: 15 دستگاه خودرو گشت نامحسوس و 100 دستگاه خودرو پلیس به صورت فعال در سطح محورهای استان در حال فعالیت هستند.

حیدری با بیان اینکه 80 درصد علل حوادث به خطاهای انسانی باز می‌گردد عنوان کرد: هدف پلیس پیشگیری برقراری امنیت، احساس امنیت در بین شهروندان و ارتقای سطح امنیت و احساس امنیت با کمک رسانه‌ها است.

فوت 103 کرمانشاهی بر اثر تصادف

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه 2481 نفر در سه ماهه نخست امسال مجروح تصادفات بودند اظهار داشت: از این تعداد 1711 نفر مرد و 770 نفر زن بوده است.

سلیم خانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با بیان اینکه تصادفات 12درصد در استان کرمانشاه نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرده است عنوان کرد: در سه ماهه نخست امسال 103نفر بر اثر تصادفات در استان کرمانشاه فوت کردند که 82نفر مرد و 21نفر زن بودند.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه پزشکی قانونی استان شامل چهار واحد است، گفت: این واحد شامل آزمایشگاه سم‌شناسی، آسیب‌‌‌شناسی، سلولوژی و ژنتیک است و هر کدام از این بخش‌ها به صورت مجزا و تکفیکی زیر مجموعه‌هایی دارد و به طور نمونه آزمایشگاه سم‌‌شناسی دارای بخش‌های تشخیص دارو و تشخیص الکل است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در این آزمایشگاه انواع آزمایش‌ها انجام می‌شود عنوان کرد: به طور نمونه در سم‌شناسی برای تشخیص سموم، دارو و مواد مخدر در افراد زنده و نمونه‌های که از اجساد انجام می‌شود و در آزمایشگاه الکل برای افراد زنده و اجساد ازمایش‌هایی برای تشخیص مصرف و نمونه الکل انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: در بانک اطلاعات نمونه پروفایل ژنتیکی  مجرمین و زندانیان جرائم خشن اخذ شده و در مراحل بعدی نمونه‌های افراد مشاغل خطرناک مانند آتش‎نشان‎ها، پرسنل نیروی انتظامی، هلال احمر و بعد از آن نمونه اشخاص سیاسی کشور تا روزی که از هر نوزاد ایرانی یک نمونه خون گرفته شود و همچنین شناسنامه ژنتیکی برای هر فرد ایرانی صادر شود این بانک در کشف جرم و تشخیص هویت افراد بسیار مؤثر خواهد بود.

خانی  با اشاره به اینکه هیچ آزمایشی از کرمانشاه به تهران ارسال نمی‌شود، عنوان کرد: تنها نمونه‌های شامل بافت سخت از جمله استخوان و دندان به آزمایشگاه ژنتیک تهران به عنوان نمونه استخوان یا جسد اسکلتی ارسال می‌شود که نیاز به نمونه ژنتیک برای مطابقت با بستگان و تشخیص هویت دارد.

همانطور که‌ گفته شده انسان، خودرو و جاده سه ضلع ایمنی مسافرت در جاده‌ها است که سهم انسان نسبت به دو متغیر دیگر در کاهش تصادفات مهمتر است.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon