دم خروس مرکز آمار بیرون زد؛ کاهش بیکاری کرمانشاه به دلیل خروج افراد از بازار کار

دم خروس مرکز آمار بیرون زد؛ کاهش بیکاری کرمانشاه به دلیل خروج افراد از بازار کار

به دنبال اعلام کاهش ۵ درصدی نرخ بیکاری در استان کرمانشاه و ایجاد شبهه‌های بسیار بالاخره با گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مشخص شد این کاهش نرخ بیکاری ناشی از دلسردی بیکاران از جستجوی کار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، به دنبال انتشار اطلاعات مرکز آمار ایران در فصل بهار و کاهش تعجب‌آور و نامعقول بیکاری اعلامی در کشور به‌ویژه استان کرمانشاه که با شگفتی کارشناسان همراه شد اکنون مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تحلیلی اعلام کرده که کاهش نرخ بیکاری نه به دلیل افزایش اشتغال بلکه ناشی از دلسردی افراد از جستجوی کار است.

چندی پیش مرکز آمار با بررسی نرخ بیکاری گزارشی منتشر کرد که براساس آن در بهار امسال کشور با میانگین نرخ بیکاری 10.8 درصد روبه‌رو بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.3 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

براساس این بررسی‌ها نرخ بیکاری استان کرمانشاه در بهار 98 با 4.7 درصد کاهش نسبت به بهار سال گذشته اکنون به 14.7 درصد رسیده و این کاهش در حالی است که در 13 استان کشور شاهد افزایش نرخ بیکاری هستیم.

استان کرمانشاه که سال‌ها بیشترین نرخ بیکاری را در کشور داشت براساس آمار جدید رتبه پنجم بیکاری را در کشور دارد و سومین استان کشور با بیشترین میزان کاهش نرخ بیکاری در بهار 98 به نسبت بهار 97 است.

این کاهش حدودا پنج درصدی نرخ بیکاری در استان کرمانشاه در حالی است که براساس گفته کارشناسان در استان کرمانشاه به ازای ایجاد 13 تا 15 هزار شغل جدید نرخ بیکاری یک درصد کاهش می‌یابد و براساس کاهش 4.7 درصدی نرخ بیکاری باید از سال گذشته تاکنون بین 61 تا 71 هزار شغل در استان کرمانشاه ایجاد شده باشد.

اشتغال کرمانشاه در سه بخش خدمات، کشاورزی و صنعت و معدن تقسیم می‌شود که سهم اشتغال کشور در بخش خدمات 50درصد، در بخش کشاورزی 28درصد و در بخش صنعت و معدن 22 درصد است که اشتغال استان در بخش صنعت 10درصد از میانگین کشوری پایینتر است.

از طرفی هزینه لازم برای ایجاد هر شغل در بخش کشاورزی بیش از 100 میلیون تومان، در بخش صنعت بیش از 400 میلیون تومان، در بخش تجارت یک میلیارد تومان و در بخش نفت و پتروشیمی دو تا سه میلیارد تومان است.

براساس تحلیل مرکز پژوهش‌های مجلس کاهش جمعیت بیکار به همراه کاهش نرخ مشارکت و جمعیت فعال و افزایش قابل توجه جمعیت غیرفعال در مردان و زنان نشان می‌دهد که به دلیل نامساعد بودن وضعیت بازار، افراد بیکار از جستجوی کار دلسرد شده و از بازار کار خارج شده‌اند و در این بین سهم عظیم زنان با توجه به ترکیب 50 درصدی جمعیت زنان از جمعیت در سن کار، قابل تأمل و توجه

بنابراین نرخ بیکاری اعلام شده از سوی مرکز آمار تنها شامل افراد جویای کار بوده که به طور معمول در آمار ثبت می‌شوند و لزوما نشان‌دهنده تعداد و آمار همه بیکاران کشور نیست و مرکز آمار ناامیدان از شغل را در آمار بیکاری حساب نمی‌کند.

درصورتی که این افراد از بازار کار خارج نمی‌شدند نرخ بیکاری کل کشور به 13.9درصد می‌رسید که نسبت به نرخ اعلام شده 3.1 درصد بیشتر است و در‌ واقع در صورتی که افراد خارج شده از بازار کار در فصل بهار امسال همچنان متقاضی شغل بودند نه تنها نرخ بیکاری 3.1 درصد کاهش نمی‌یافت بلکه 1.6 درصد نیز افزایش می‌یافت.

نکته بعدی تأثیر رشد منفی اقتصادی بر اشتغال است؛ رشد منفی اقتصادی سبب می‌شود تقاضا برای نیروی کار کاهش یابد.

از طرف دیگر آمارهای رسمی حکایت از عدم ایجاد مشاغل مولد دارد و چنانچه مرکز آمار ایران مشاغل کاذب را در لیست فرصت‌های شغلی جدید قرار داده و بدین‌ترتیب خبر خوش کاهش نرخ بیکاری را منتشر کرده باشد، عذرش بدتر از گناه خواهد بود زیرا چنین مشاغلی از نظر کارکرد توسعه‌ای زیر سؤال می‌روند.

با توجه به اینکه استان کرمانشاه در چند سال اخیر رتبه نخست بیکاری در کشور را به خود اختصاص داده اعلام کاهش پنج درصدی نرخ بیکاری برای این استان طی یک فصل چندان معقول به نظر نمی‌رسد زیرا افزایش تعداد بیکاران در استان بسیار ملموس‌تر از کاهش آن است و از مسئولان انتظار می‌رود به جای اعلام آمارهای غیرشفاف و پاک‌کردن صورت مسئله تدبیری برای رفع معضل بیکاری بیاندیشند.

انتهای پیام / ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon