معاون دفتر طالبان: با کابل تحت عنوان «دولت» مذاکره نمیشود/خارجیها پس از توافق افغانستان را ترک کنند
معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر خاطرنشان کرد که تمام نیروهای خارجی پس از توافق افغانستان را ترک خواهند کرد اما مذاکراتی با مقامات کابل تحت عنوان «دولت افغانستان» صورت نخواهد گرفت.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، همزمان با آغاز دور هشتم مذاکرات صلح آمریکا با طالبان که دور نهایی مذاکرات دو طرف باشد «مولوی عبدالسلام حنفی» معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر مصاحبهای را درباره تحولات صلح با «الاماره» سایت رسمی این گروه انجام داده است.
وی به شایعات درباره اینکه پس از توافق تنها بخشی از نیروهای خارجی خاک افغانستان را ترک خواهند کرد واکنش نشان داد و تاکید کرد که تمام نیروهای خارجی اعم از آمریکایی و ناتو پس از توافق صلح خاک این کشور را ترک کنند.
معاون دفتر سیاسی طالبان اظهارداشت: در صورت توافق صلح همه نیروهای خارجی در چارچوب تعیین شده زمانی که بر سر آن به توافق میرسیم خاک افغانستان را ترک میکنند که این دستاورد بزرگی برای طالبان و مردم این کشور محسوب میشود.
حنفی خاطرنشان کرد که این گروه پس از توافق با آمریکا مذاکرات بینالافغانی را آغاز کرده است و درباره موضوعات داخلی از جمله تدوین قانون اساسی، نظام اسلامی، اصلاح نهادهای امنیتی و آتشبس دائمی صحبت خواهد کرد که در صورت حل همه مسائل اختلافی دیگر نیازی به ادامه جنگ نخواهد شد.
وی افزود: مردم افغانستان و اعضای این گروه باید مطمئن باشند که تیم مذاکره کننده طالبان قبل از هرگونه توافق تمام موضوعات را در چارچوب شریعت اسلامی، منافع ملی و آرمانهای طالبان ارزیابی میکند و جزئی ترین مسئلهای که با معیارهای یاد شده تطابق نداشته باشد را نخواهد پذیرفت.
معاون دفتر سیاسی طالبان با اشاره به نشستهای بینالافغانی که در مسکو و دوحه برگزار شد نیز گفت: پس از توافق با آمریکا مذاکرات بینالافغانی را آغاز خواهیم کرد اما دولت کابل مانند نشستهای بینالافغانی گذشته تنها به عنوان یکی از طرفهای سیاسی میتواند در این مذاکرات حضور یابد؛ هیچ مذاکرهای با دولت کابل به عنوان دولت افغانستان صورت نخواهد گرفت.
این در حالی است که انتظار میرود طالبان به زودی برای مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان حاضر شود اما حنفی بار دیگر مذاکره مستقیم با دولت این کشور را رد کرد.
کارشناسان بر این باورند که خودداری طالبان از مذاکره مستقیم با دولت افغانستان یکی از اساسی ترین چالشها در روند صلح افغانستان است که میتواند هرگونه توافق احتمالی آمریکا با این گروه تحت شعاع قرار دهد زیرا در صورت عدم تائید دولت قانونی افغانستان توافق آمریکا با طالبان ضمانت اجرایی نخواهد داشت.
انتهای پیام/.