مشهد| ۱۲۰۰۰ کارگروه جهادی در سراسر کشور فعال است
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور از فعالیت ۱۲۰۰۰ کارگروه جهادی در سراسر کشور خبر داد و گفت: وظیفه بسیج سازندگی، گسترش دادن گروههای جهادی و سوق دادن آنها به سوی خدمت به دیگران است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمد زهرایی ظهر امروز در نشست خبری سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: گروههای جهادی به دو بخش تقسیم میشوند که یکی از آنها گروههای مهاجر و قشری هستند، این گروهها باید نهایت تخصص را داشته باشند.
رئیس بسیج سازندگی کشور تصریح کرد: گروه جهادی مهاجر باید از بودجه فاصله بگیرد و به این درک برسند که قرار نیست ما تصدیگری گروههای جهادی را بر عهده داشته باشیم، گروهها باید خوداتکایی را بیاموزند تا در مهاجرت با مشکل برخورد نکنند، باید گروه جهادی در سایر اماکن مستقل باشد و بتواند به صورت خودساخته به سایرین کمک برسانند.
وی خاطرنشان کرد: گروه دوم مهاجرتی نیستند، جمعی از افراد در یک محل به عنوان گروه خدمترسان قصد کمک به بیماران، خانواده شهدا و نظایر این افراد را دارند، نظامنامهای ابلاغ شده و مجامع نیز شکل گرفت اما در بسیاری از شهرستانها هنوز این گروههای جهادی پذیرفته نشدند.
زهرایی بیان کرد: در حال حاضر وضعیت بهبود یافته و بخش عظیمی از افراد جذب گروههای جهادی و خدمترسان شدند، این امر شبکهای غیررسمی را برای پذیرفتن مأموریت افراد تشکیل میدهد، آموزش، نظارت، شکلدهی و نظایر این موارد بر عهده مجمع جهادگران است، باید جهادگران واکنشی سریع به حوادث داشته باشند.
وی عنوان کرد: بروز سیل و نظایر این حوادث به صورت ناگهانی رخ داده و اثرات مخربی بر جای میگذارد، گروههای جهادی برای انسجام یافتن باید در هر لحضه آماده خدمت رسانی باشند، شوراها میتوانند به افراد کمک رسانند، شبکههای جهادی به دو دسته درون و برون جهادی تقسیم میشوند.
رئیس بسیج سازندگی کشور ادامه داد: گروههای جهادی در صورت شبکه سازی از نوع ارتباطی و کلامی میتواند قدرت خود را افزایش دهد، شفافسازی باید در دستور کار قرار گیرد؛ چرا که این امر به عنوان محور شناخته شده و در صورت رعایت آن میتوان به شکل بهتری وضعیت را کنترل کرد.
وی اظهار داشت: 12 هزار کارگروه جهادی در کشور فعال هستند که 740 گروه از آنها به صورت ویژه فعالیت میکنند، تعدادی گروه جهادی فعال در خراسان رضوی وجود دارد که از ارگانهای مختلفی کمک میگیرند و در نهایت به عموم خدمت رسانی میکنند، وظیفه بسیج سازندگی، گسترش دادن گروههای جهادی و سوق دادن آنها به سوی خدمت به دیگران است.
زهرایی گفت: برخی گروههای جهادی را باور ندارند، باید مسئولان سازندگی نواحی از جنس مردم باشند، 10 هزار کارگاه مقاومتی اقتصادی در سال برگزار میشود، چند درصد از این افراد از اعضای کارگروههای مذکور بودند؟ 100 هزار نفر در سال به صورت تخصصی آموزش میبینند که تعداد کارکنان کارگروههای جهادی نسبت به سایر افراد اندک بود، باید اعضای جهاد سازندگی باید مانند اتمسفر در کشور فعال باشند.
وی خاطرنشان کرد: بالغ بر 3 هزار طلبه و روحانی در سیل وظایف خود را انجام دادند، جوانان همیشه پای کار بودند، پیش از تشکیل برنامه بسیج و سپاه در سیل 5 هزار و 300 گروه جهادی در مرحله نخست و بالغ بر هزار نفر نیز در مرحله دوم فعال بودند، به طور کلی بالغ بر 100 هزار نفر در خدمترسانی به سیلزدگان فعال بودند.
رئیس بسیج سازندگی کشور تصریح کرد: گروههای جهادی قصد ارائه خدمات صحیح را دارند اما درست بودن اولویتبندی آنها خدمات آنها هنوز قطعی نشده است، جهادیها امور مختلفی انجام میدهند اما باید دستگاههای بالایی مناسب و لازم بودن این امور را تأیید کنند، 28 درصد فعالیت گروههای جهانی در بخش عمرانی است اما در ابتدا امور عمرانی کارگروهها ذکر میشود.
وی بیان کرد: تراز گروههای جهادی امور ملی است، به عنوان مثال تعداد کثیری در سه روز واکسیناسیون شدند، همچنین هزار و 700 خانه برای سیلزدگان در طول چهار ماه بازسازی شد، هنوز مسئولان خدمات اجرایی حضور عموم در خدمات جهادی را باور ندارند.
زهرایی اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبری، گروههای جهادی راهی که در پیش گرفتند را ادامه دهند، فکر کنند و امور خود را با فکر پیش ببرند، بسیاری از افراد از خدمتگذاری محروم هستند و توفیق خدمترسانی به مردم را ندارند، به عبارتی 90 درصد از جوانان امروز از توفیق خدمت به سایرین محروم هستند که باید با گفتمانهای عمومی آنها را جذب کرد.
وی عنوان کرد: در محیطهای خانوادگی، دانشگاهها، دانشکدهها و اماکن عمومی باید امور جهادی افزایش یابد، گروههای جهادی مختلفی وجود دارد که برخی از آنها به سایر کشورها برای کمک به محرومان حضور مییابند و برخی نیز به همسایه خود کمک میرسانند، 24 نفر در مأموریتهای جهادی به شهادت رسیدند، جوانان باید ثبات قدم و عدم لغزش در این مسیر را اولویت امور جهادی خود قرار دهند.
انتهای پیام/ح