موسسه سیپری: مسئله کنترل تسلیحات با مرگ پیمان موشکی گرفتار بحران می‌شود


موسسه سیپری: مسئله کنترل تسلیحات با مرگ پیمان موشکی گرفتار بحران می‌شود

رئیس موسسه سیپری با تاکید بر اینکه تهدید تسلیحات هسته‌ای واقعی بوده و باید برطرف شود درباره عواقب خروج آمریکا و روسیه از پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای هشدار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دان اسمیت"، رئیس انستیتوی بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) در گفتگو با روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در پاسخ به این پرسش که به اعتقاد شما مهمترین نتیجه پایان پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای توسط آمریکا و روسیه چیست گفت: به نظر من مسئله کنترل تسلیحات به طور کلی دچار بحران می شود. پایان این پیمان نشان می دهد که هیچ گونه تمدید، گسترش و یا جایگزینی برای قرارداد پیمان جایگزین معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک (استارت) که موشک های با برد بلند هسته‌ای بین آمریکا و روسیه را ساماندهی می کند وجود نخواهد داشت. این قرارداد در کم تر از 2 سال دیگر منقضی می شود. خطراتی که سرنوشت پیمان موشکی ایجاد می کند در یک بازه زمانی طولانی جمع می شود. به عبارت دیگر حالا و امروز هیچ گونه وخامت بیشتر مناسبات بین روسیه و آمریکا انتظار نمی رود. اما اوضاع نشان می هد که ما در یک مارپیچ خطرناک حرکت می کنیم که باید سریعا از آن خارج شویم.

وی در ادامه گفت که روابط بین آمریکا و روسیه آشکارا رو به وخامت گذاشته است. هر کسی می تواند این مسئله را ببیند. وی سیاست هایی را که در چنین اوضاعی آمریکا و روسیه می توانند دنبال کنند عاملی دانست که مسئله کنترل تسلیحات را در آینده خیلی پیچیده تر می کند.

وی در ادامه یک معماری کنترل تسلیحات فراگیرتر با حضور کشورهایی مانند چین را معقول دانسته و در عین حال گفت که برای تحقق این هدف نیازی نبود کسی پیمان موشکی را کنار بگذارد.

رئیس موسسه "سیپری" در بخش دیگری از این گفتگو تاکید کرد که شاید مرگ پیمان موشکی تاثیر مثبتی در بیداری جهان (درباره تهدیدات هسته‌ای) داشته باشد. تهدید تسلیحات هسته‌ای واقعی است و باید برطرف شود.

وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس سالانه سازمان کشورهای جنوب‌شرقی آسیا آسه‌آن، به‌طور رسمی اعلام کرد که آمریکا روند خروج رسمی خود از این پیمان را آغاز کرده است.

مقام‌های آمریکایی درست 6 ماه پیش تصمیم این کشور را برای خروج از این پیمان اعلام کرده بودند.

"مایک پامپئو"، وزیر امور خارجه آمریکا مسئولیت پایان یافتن این پیمان را تنها متوجه روسیه دانست و در توییتی اعلام کرده است که آمریکا در تاریخ دوم فوریه 2019 به روسیه شش ماه فرصت داده بود تا تعهداتش را در مورد پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد انجام دهد. او همچنین مدعی شد که این پیمان در نتیجه سر باز زدن روسیه به پایان ‌رسید.

وزارت خارجه روسیه نیز روز جمعه اعلام کرد که در واکنش به اقدام آمریکا از امروز (دوم اوت) از پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد خارج می‌شود و این رسماً به‌معنی خاتمه یافتن این پیمان است.

پیمان منع موشک‌های میان‌برد هسته‌ای در سال 1987 بین میخائیل گورباچف و رونالد ریگان رهبران شوروی و آمریکا امضاء شده بود و بر اساس آن تولید موشک‌های هسته‌ای با برد بین 500 تا 5 هزار و 500 کیلومتر منع شده بود، اما حالا با اعلام خروج دو کشور نگرانی‌ها درباره شروع یک رقابت تسلیحاتی جدید افرایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon