زندگی زنان زیلایی بویراحمد در «زجر و مشقت» / مردم روستا به «درد» عادت دارند

زندگی زنان زیلایی بویراحمد در «زجر و مشقت» / مردم روستا به «درد» عادت دارند

زنان برخی از روستاهای دهستان زیلایی بویراحمد روزانه باید ساعت‌ها دبه بر دوش برای تامین آب شرب مسیر چند ساعته را پیاده طی کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، زنان روستاهای کول ارزن، سرگری، زرین دو تو و قبا سوخته دهستان زیلایی واقع در 150 کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل نبود آب شرب روزانه باید ساعت‌ها در مسیر رسیدن به چشمه پایین دست، دبه بر دوش برای تامین آب شرب مورد نیاز خانواده در رفت و آمد باشند.

به دلیل جاده سخت‌گذر و خاکی بودن مسیر 150 کیلومتری این روستاها بیش از 4 ساعت با خودروی کمک‌دار به طول می‌انجامد و با اولین بارش راه ارتباطی این روستاها مسدود می‌شود.

سهم زنان این روستاها از زندگی « زجر و مشقت» است و دیگر باورشان شده که باید تا پایان زندگی از طلوع تا غروب آفتاب با مشکلات دست و پنجه نرم کنند و انگار سختی را با خود به عنوان ارث و یادگار گذشته‌گان به همراه دارند.

دوش زنان زیلایی دیگر با دبه‌های 20 لیتری آب خواهر خوانده هستند، زخم‌های تاول زده‌شان توان بر دوش کشیدن دبه‌ها را دارد و دیگر به این «درد» عادت دارند.

کودکان و دختران اهالی این روستا تا مقطع ابتدایی بیشتر به دلیل نبود مدرسه در دیگر مقاطع امکان ادامه تحصیل ندارند و باید یا به دیگر روستاهای دهستان زیلایی مهاجرت کنند و یا ترک تحصیل را برگزینند که البته بررسی خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد دختران روستا به دلیل دوری مسافت ترک تحصیل را بر ادامه تحصیل در دیگر مقاطع ترجیح می‌دهند.

مدرسه روستا ساختمانی خشت و گلی است که بیش از 30 سال عمر دارد و به دلیل بارش‌های کم سابقه امسال تخریب شده و فرو ریخته است و دیگر امکان حضور در این کلاس‌ها درس وجود ندارد و در صورت مجبور بودن به حضور هر لحظه باید منتظر فاجعه باشیم.

بخشدار مارگون یکی از مهمترین دلایل نبود زیرساخت‌های اولیه برای زندگی در این روستاها را پراکنده و سخت گذر بودن دانست و گفت: این روستاها حدود 20 خانوار جمعیت دارند که به صورت پراکند و در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده‌اند.

احسان دانشی با تاکید بر اینکه بهترین پیشنهاد برای ارائه خدمات به اهالی این روستاها را تجمیع آنان است، افزود: بدون شک برای ارائه خدمات اعم از راه ارتباطی، آب، بهداشت و درمان، مدرسه سازی و ....به ازای هر خانوار باید حداقل یک میلیارد تومان هزینه شود.

وی تاکید کرد: بدون شک در صورت اعلام رضایت اهالی روستاهای کول ارزن، سرگری، زرین دو تو و قبا سوخته دهستان زیلایی برای تجمیع با هدف خدمات رسانی بهتر دولت استقبال می‌کند زیرا مهمترین دغدغه دولتمردان و مسئولان ارشد استانی خدمت به مناطق کمتر برخوردار است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon