روایت خبرنگار تسنیم از صحن شورای شهر همدان؛ ‌نگرانی اعضای شورا از ‌الحاق چند روستا به همدان‌


روایت خبرنگار تسنیم از صحن شورای شهر همدان؛ ‌نگرانی اعضای شورا از ‌الحاق چند روستا به همدان‌

امروز صحن علنی شورای شهر همدان تشکیل شده و موضوعاتی مانند مشکلات الحاق چهار روستا به همدان و راه‌اندازی شهرداری منطقه ۵ برای حفظ بافت‌های واجد ارزش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، جلسه صحن شورای شهر ظهر امروز با موضوع بررسی نامه‌ها، ارائه گزارش سفر رئیس شورا و شهردار به شهر تبریز برای حضور در همایش گام دوم انقلاب، ارائه گزارش رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی درباره حفظ بناهای تاریخی با الگوگیری از سفر به شهرهای مشابه همدان برگزار شد.

رئیس شورای شهر همدان باتشریح جزئیات سفر خود به تبریز اظهار داشت: در این سفر فرصتی دست داد تا از شرکت آکیا موتور بازدیدی داشته و موضوع تولید اتوبوس‌هایی که قرار بود به همدان تحویل داده شود، را بررسی کنیم.

وی گفت: در حال حاضر 4دستگاه از اتوبوس‌های سفارشی باقی مانده برای تحویل آماده هستند و پنج دستگاه نیز تا آخر مهرماه به شهرداری همدان تحویل داده می‌شود.

گردان با بیان اینکه میلیاردها سرمایه در این کارخانه به دلیل مشکلات اقتصادی پیش آمده بلاتکلیف بود، تصریح کرد: برخی از اتوبوس‌های ساخته شده در این کارخانه به دلیل نبود قطعات به صاحبانشان تحویل داده نشده بودند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان نیز با تأکید بر ضرورت حفظ بافت‌های تاریخی و واجد ارزش همدان افزود: با توجه به اینکه دوست داریم همدان را به عنوان مقصد گردشگری معرفی کنیم توجه به بافت‌های واجد ارزش مهم است.

رضوان سلماسی با تأکید بر اینکه باید بناهای تاریخی در شهر حفظ و باز زنده‌سازی شودف بیان کرد: اگر به سمت شهرداری منطقه بافت برویم، حفظ بناهای تاریخی در شهر امکان‌پذیر می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان نیز با اشاره به خواهرخواندگی همدان با شهر بم، ابراز کرد: ثبت جهانی ارگ‌بم، باغ شهر جهانی، ثبت قنات‌های بم و کویر متصل به بم از جمله معیارهای ما برای اعلام این خواهرخواندگی بود.

 قراباغی با بیان اینکه گردشگران برای رفت و آمد به بم به داشته‌های فرهنگی و تاریخی آن اهمیت می‌دهند تصریح کرد: متاسفانه ما نتوانسته‌ایم همدان را در سطح جهانی و بین‌المللی معرفی کنیم چرا که نسبت به داشته های فرهنگی و تاریخی خود بی تفاوت بوده‌ایم.

وی با تأکید برای اینکه در سطح بین‌المللی و جهانی حرفی برای گفتن نداریم، عنوان کرد: هزار و 800 اثر تاریخی در همدان وجود دارد اما یک اثر که ثبت جهانی شده باشد نداریم که سبب شود گردشگران خارجی همدان را بشناسند و به اینجا سفر کنند.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان گفت: در خواهرخواندگی با شهر بم معیارهای اقتصادی نیزبرای ما اهمیت داشت چرا که بم قطب خودروسازی، قطعه سازی و تولید خرما در کشور است.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر بودن نیز در این تفاهم‌نامه مورد توجه بود، تصریح کرد: باید از ظرفیت‌های داخلی به منظور معرفی همدان به عنوان مقصد گردشگری استفاده کنیم.

نایب رئیس شورای شهر همدان نیز بیان کرد: از اصل مسئله و استفاده از ظرفیت یونسکو در ثبت جهانی آثار همدان، شهر خلاق و شهر یادگیرنده غفلت کرده‌ایم و نباید از این ظرفیت غافل شویم.

بادامی‌نجات با بیان اینکه البته باید از ظرفیت بم نیز برای معرفی همدان استفاده کنیم، افزود: اگر می‌خواهیم همدان را در سطح جهانی معرفی کنیم تنها با انجام خواهرخواندگی با شهر یمانند بم این اتفاق نمی‌افتد.

وی با بیان اینکه برای آوردن گردشگر به همدان نمی‌توانیم از بم گردشگر خارجی بیاوریم، تصریح کرد: باید گردشگر خارجی را از مبدأ بیاوریم و این امر با استفاده از ظرفیت یونسکو محقق می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه بیان کرد: در همدان نیز اقداماتی در شهرداری با توجه به بافت فرسوده انجام شده است اما باید از تجربیات در بحث بافت‌های واجد ارزش و فرسوده استفاده شود.

گردان با بیان اینکه از ظرفیت شهر بم برای معرفی همدان به گردشگران جهانی استفاده می‌شود، عنوان کرد: ما می‌خواهیم از این ظرفیت برای ثبت جهانی آثار همدان استفاده شود چرا که هر چه در بحث‌های جهانی کار کنیم به نفع  همدان است.

شهردار همدان نیز با بیان اینکه حدود یک سال است که درباره حفظ بافت تاریخی و واجد ارزش در شهر حساس شده‌ایم، اعلام کرد: سال گذشته از بودجه ستاد بازآفرینی، حفظ و باززنده‌سازی پنج پروژه در این زمینه آغاز شد.

وی از راه‌اندازی شهرداری منطقه 5 در رینگ اول شهر همدان خبر دادو تصریح کرد: این شهرداری با مسئولیت آقای طبی مسرور در آینده نزدیک در منطقه مرکزی و به منظور حفظ و باز زنده‌سازی بافت‌های تاریخی و واجد ارزش راه‌اندازی می‌شود.

در ادامه این جلسه موضوع الحاق چند روستا مورد بررسی قرار رگفت ک8ه موافقان و مخالفان این طرح نظرات خود را بیان کردند.

نرگس نورالله‌زاده با بیان اینکه روستاهای قاسم‌آباد، حسن‌آباد، علی‌آباد، شورین و گراچقا پنج روستای پیشنهادی برای الحاق به شهر همدان هستند، گفت: شهر مریانج و جورقان نیز دو شهر پیشنهادی به منظور الحاق به شهر همدان بودند.

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان در مخالفت با الحاق روستاها گفت: مشاور طرح در جلسات سال قبل صحن شورا در حالتی از ابهام صحبت کرد.

سید مسعود عسگریان بیان کرد: اینکه بر اساس اعلام افراد خاص، روستاها و شهرها بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، اجتماعی و کارکردهای هر بخش و بدون در نظر گرفتن طرح‌های بالادستی صرفاً بخواهیم توسعه فیزیکی شهر صورت گیرد، مشکلاتی را در آینده نه چندان دور به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه منافع مردم ایجاب می‌کند وضعیت فعلی شهر را به هنگام نگهداریم و ارتقا ببخشیم، چراکه ما امانتدار کار مردم هستیم، گفت:  ما هنوز نتوانسته‌ایم مشکلات شهر را حل کنیم و با اجرای این طرح آیا چاره‌اندیشی و برنامه‌ریزی برای دو سال آینده وجود دارد؟

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان نیز با بیان اینکه باید برای الحاق و یا عدم الحاق روستاها باید کار مطالعاتی انجام شود، تصریح کرد: سلایق سیاسی پروژه‌های عمرانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که گاهاً مردم ضرر و زیان می‌بینند.

علی رحیمی‌فر پروژه گنبد تالار قرآن در دور چهارم را از مصادیق پروژه‌های تحت تأثیر برشمرد و عنوان کرد: اکنون نیز بنده طرح الحاق روستاها را نه رد و نه تأیید می‌کنم باید ببینیم مشاور چه می‌گوید.

جواد گیاه‌شناس رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان نیز گفت: متأسفانه شهر همدان پیرامون چند استان و شهر کمتر توسعه یافته قرار دارد و با الحاق این روستاها و شهرها اراضی باقی مانده در این بین پتانسیلی برای سکونتگاه غیررسمی در 20 تا 30 سال آینده شده و مدیریت شهری را درگیر این چالش می‌کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon