گزارش| آتش‌بس گمشده مذاکرات قطر؛ در دومین روز نشست آمریکا با طالبان چه گذشت؟

گزارش| آتش‌بس گمشده مذاکرات قطر؛ در دومین روز نشست آمریکا با طالبان چه گذشت؟

در حالی که انتظار می‌رفت توافق احتمالی آمریکا با طالبان بتواند زمینه آتش‌بس در افغانستان را فراهم کند اما سخنگوی دفتر سیاسی این گروه هرگونه گفت‌وگو با آمریکا درباره آتش‌بس را در شرایط کنونی رد کرد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، روز دوم هشتمین دور از مذاکرات آمریکا با طالبان به دلیل رایزنی میان گروهی طالبان با تاخیر و حدودا نیمه شب گذشته پشت درهای بسته در دوحه برگزار شد.

گفت‌وگوهای روز دوم مذاکرات قطر به جای «عباس ستانکزی» رئیس تیم مذاکره کننده طالبان به رهبری «ملاعبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبری این گروه برگزار شد.

تاکید دوباره طالبان به خروج نیروهای خارجی

در دومین روز از مذاکرات قطر طالبان بار دیگر به لزوم خروج نیروهای خارجی تاکید کرد و محور اساسی گفت‌وگوها نیز تعیین جدول زمانی خروج نیروهای خارجی از افغانستان بوده است.

موضوعی که زلمی خلیلزاد از همان ابتدای آغاز مذاکرات مخالفت خود را با آن اعلام کرده بود.

نماینده ویژه آمریکا گفته بود که به دنبال توافق خروج و تعیین جدول زمانی نیست زیرا حضور نیروهای خارجی در افغانستان مبتنی بر شرایط بوده و خروج آنها نیز بستگی به وضعیت این کشور خواهد داشت.

با این وجود «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی به خبرنگاران در قطر گفته است که بحث عمده در روز دوم مذاکرات، تعیین جدول زمانی خروج نیروهای خارجی از افغانستان بود.

ظاهرا اختلافات بین دو طرف همچنان ادامه دارد و هنوز مشخص نیست که آیا دو طرف توانسته‌اند به تفاهمی در این زمینه دست یابند یا خیر.

آتش‌بس گم‌شده مذاکرات آمریکا با طالبان

انتظار می‌رود که آمریکا و طالبان در این دور از مذاکرات درباره آغاز مذاکرات مستقیم با دولت، برقراری آتش‌بس و خروج به توافق برسند؛ اما سهیل شاهین گفت‌وگو درباره آتش‌بس با آمریکا را منتفی دانسته است.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اظهارداشت: آمریکا از ما می‌خواهد تا از افغانستان برای تهدید آمریکا و متحدینش استفاده نشود؛ ما نیز به کسی اجازه نمی‌دهیم که از مناطق تحت کنترل ما علیه سایر کشورها استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد که مذاکرات تنها درباره تعیین زمان خروج نیروهای خارجی ادامه دارد؛ پس از توافق با آمریکا درباره برقراری آتش‌بس در مذاکرات بین‌الافغانی گفت‌وگو خواهیم کرد.

آمریکا دولت افغانستان را تنها می‌گذارد

با وجود اینکه هنوز اختلافات بین طالبان و آمریکا ادامه دارد اما این احتمال نیز وجود دارد که دو طرف درباره خروج نیروهای خارجی و عدم تهدید سایر کشورها از خاک افغانستان به توافق برسند اما در واقعیت هرگونه توافق نهایی صلح با طالبان مستلزم آتش‌بس و مذاکره مستقیم با دولت افغانستان است.

عدم تهدید سایر کشورها از خاک افغانستان که طالبان قرار است به آن متعهد شود در واقع موضوع جدیدی نیست زیرا این گروه همواره تاکید کرده که تنها برای آزادی کشورشان از اشغال آمریکا می‌جنگند و با سایر کشورها مشکلی ندارند موضوعی که طالبان در عمل نیز آن را ثابت کرده است.

آغاز مذاکرات مستقیم طالبان با دولت افغانستان در چارچوب مذاکرات بین‌الافغانی و برقراری آتش‌بس فراگیر از اساسی ترین مسائل در روند صلح این کشور هستند که آینده هرگونه توافق صلح به آن بستگی دارد.

کارشناسان معتقدند؛ اگر واقعا آمریکا درباره خروج نظامیان خارجی از افغانستان با طالبان به توافق برسد در حالی که این گروه با آتش‌بس موافقت نکرده باشد دولت افغانستان در برابر طالبان بی‌دفاع باقی خواهد ماند.بنابر این انتظار هر چیز دیگری بجز صلح را می‌توان از مذاکرات آمریکا با طالبان داشت.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت