بوشهر| صنعت «عبابافی» دشتی ثبت ملی شد


بوشهر| صنعت «عبابافی» دشتی ثبت ملی شد

فرماندار دشتی با بیان اینکه صنعت عبابافی یکی ظرفیت‌های گردشگری و اشتغال‌زایی روستاهای دشتی است گفت: صنعت عبابافی روستای بحیری دشتی با قدمت بالای تاریخی، ثبت ملی و به‌عنوان روستای عبابافی کشور معرفی شد.

عبدالله نادری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دشتی، با بیان اینکه این شهرستان از ظرفیت‌های فراوان گردشگری برخوردار است اظهار داشت: مناطق کوهستانی، ساحلی، جنگلی و دشت و صحرا از ویژگی‌های شهرستان دشتی  است که جذابیت‌های فراوانی در عرصه گردشگری و حضور گردشگران دارد.

وی، با بیان اینکه نخستین اقامتگاه بوم‌گردی روستایی استان بوشهر در دشتی افتتاح شد گفت: میراث اساسی شهرستان دشتی فرهنگ و هنر، صنایع دستی و آثار تاریخی و باستانی است که شاخصه معرفی این دیار است.

فرماندار دشتی توسعه صنایع دستی در دشتی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: شهرستان دشتی در عرصه تولید محصولات صنایع دستی دارای ظرفیت‌های بالای است که در این عرصه توجه ویژه‌ای شده است.

نادری، توسعه زیرساخت‌های صنعت گردشگری را در اولویت برنامه‌ها دانست و تاکید کرد: عبا از محصولات منحصر به فرد نساجی سنتی دشتی با قدمتی بیش از 2 قرن است که این مهم قابلیت‌های عرصه گردشگری و صنایع دستی را افزایش داده است.

وی، با بیان اینکه صنعت عبابافی دشتی یکی ظرفیت‌های گردشگری و اشتغال‌زایی دشتی است گفت:صنعت عبابافی روستای بحیری دشتی با قدمت بالای تاریخی، ثبت ملی و به‌عنوان روستای عبابافی کشور معرفی شد.

فرماندار دشتی با بیان اینکه عبا بافی روستای بحیری این شهرستان یکی از 3 روستای انتخاب شده در کشور ثبت ملی شد افزود: عبا بافی بحیری شهرستان دشتی از بین 30 روستا که 3 روستا کشور در حوزهای گوناگون ثبت ملی شده است. 

نادری، بیان کرد:  ثبت ملی عبابافی دشتی افتخاری بزرگ در عرصه گردشگری و صنایع دستی برای استان بوشهر می‌باشد چراکه این کار بزرگی صورت گرفته است.

وی خاطر نشان کرد:  در شورای بررسی  ظرفیت‌های صنایع دستی کشور 26 پرونده از  استان‌های مختلف با حضور تعدادی از نمایندگان حوزه‌های انتخابیه مرتبط، مدیران کل، مسئولان شهری، فرمانداران،  معاونان صنایع دستی و جمعی از مسئولان ذی ربط مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت 9 شهر و سه روستای ملی صنایع دستی انتخاب شدند.

فرماندار دشتی تصریح کرد:  26 پرونده در شورای تخصصی در کشور، برای ثبت در فهرست آثار ملی از استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، بوشهر، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، لرستان، مرکزی، همدان، گلستان، هرمزگان  و یزد مورد بررسی قرار گرفت.

نادری بیان کرد:بر اساس نتایج اعلام شده در این نشست، بروجرد به‌عنوان شهر ملی ورشوسازی، بندر لنگه به‌عنوان منطقه گلابتون‌دوزی، بایگ در خراسان رضوی به‌عنوان شهر ملی ابریشم‌کشی ثبت ملی شد.

وی با بیان اینکه خوسف در خراسان جنوبی به‌عنوان شهر ملی مله‌بافی و شیراز به‌عنوان شهر صنایع‌دستی ثبت ملی شد گفت: در شورای تخصصی یاد شده  اهواز  به‌عنوان شهر مینای صبی، دزفول به‌عنوان شهر کپو‌بافی، هرسین به‌عنوان شهر گلیم و تویسرکان به عنوان شهر ملی منبت گلریز، روستای  بحیری از استان بوشهر به‌عنوان روستای عبابافی، تنگه‌سرحه از سیستان و بلوچستان به‌عنوان روستای حصیربافی و روستای مهرگرد استان اصفهان به‌عنوان روستای بافته‌های داری ثبت ملی شدند.

 فرماندار دشتی صنعت گردشگری را سبب پیشرفت و رونق اقتصادی در سطح شهرستان دانست و افزود: صنعت عبابافی یکی از برنامه‌های مهم صنعت گردشگری است که ثبت  عبابافی در فهرست آثار ملی نقش مهمی در رونق این صنعت دارد.

نادری بر حمایت از تولیدات داخلی تاکید کرد و گفت: دستگاهای اجرایی شهرستان دشتی از محصولات و تولیدات داخلی و به ویژه صنایع دستی نیروهای بهزیستی و کمیته امداد برای مراسمات استفاده کنند تا سبب رونق تولید و فروش محصولات خود باشند.

وی با تاکید بر پرداخت تسهیلات برای رونق صنایع دستی خاطر نشان کرد: امثال 300میلیون تومان اعتبار برای  حمایت از صنایع دستی دشتس مصوب شده است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon