استانداردسازی فرآوردههای دانشبنیان در استان مرکزی آغاز شده است
مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و حمایت از فعالیتهای دانشبنیان، استانداردسازی فرآوردههای دانشبنیان در استان مرکزی آغاز شده است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهناز جعفریان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به نظارت و کنترل بر بازار اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد در رویکرد نوین خود و براساس قانونی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسانده به دنبال این است که استاندارد را از الزام قانونی به مطالبه عمومی تبدیل کند زیرا استاندارد حق شهروندی همه اعضای یک جامعه است.
وی افزود: هدف سازمان ملی استاندارد تایید سلامت کالا، توسعه و ترویج استانداردها است، دانشی که به سلامت و امنیت جامعه مربوط میشود همچنین مشاوره و همراهی با کسانی که هدف آنها تولید و ارائه خدمت و کالا به جامعه بوده نیز یکی دیگر از اهداف سازمان ملی استاندارد است.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: همه اعضای جامعه باید در راستای استانداردسازی کالاها و نظارت آنها با اداره کل استاندارد همکاری لازم داشته باشند به طوری که با همکاری تمام دستگاهها از جمله نیروی انتظامی، دستگاههای قضایی و سایر دستگاهها کنترل و نظارت در اصناف و بازار انجام میدهد اما در کنار همکاری دستگاهها نیازمند همکاری مردم بوده زیرا تعدادی از کنترلها با کمک مردم امکانپذیر است.
جعفریان تصریح کرد: در راستای تایید و کنترل بر استاندارد کالاها لوگوی استاندارد بر روی بستهها درج شده اما هر زمان که لوگو در راستای منافع باشد تقلب انجام میشود، برای جلوگیری از این کار سامانهای تعریف شده که قابلیت رهگیری استاندارد کالاها را دارد.
وی بیان کرد: مردم کد 10 رقمی استاندارد درجشده بر روی کالاها را به سامانه پیامکی 10001517 بفرستند تا مشخصات کالا، فرآورده و اطلاعاتی در زمینه استاندارد اجباری بودن کالا در اختیار مردم قرار گیرد و هر گونه مغایرت کالا و اطلاعات آن با تماس به شماره 1517 همراه با مشخصات کالا و مکان عرضه آن اعلام کنند تا توسط کارشناشان اداره کل استاندارد پیگیری شود.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی با اشاره به نظارت و کنترل بر استاندارد آسانسورها گفت: اعتبار تاییدیه استاندارد آسانسورها یک ساله است زیرا تغییرات و استهلاک موجود سبب تغییر کیفیت کالا میشود به همین سبب پس از یک سال دوباره ارزیابی میشوند.
جعفریان ادامه داد: آسانسورها در زمان ساخت و نصب در سطح استان تحت نظارت استاندارد قرار میگیرند به طوری که بدون استاندارد لازم پایان کار نمیگیرند.
وی افزود: مردم در سامانه مدیریت آسانسور پس از ثبت نام میتوانند در راستای بازرسی ادواری از آسانسور درخواست بازرسی داشته باشند، شرکتهای بازرسی با تعرفههایی که در سامانه اعلام شده بازدید انجام میدهند که اگر نقصی نداشته باشند گواهینامه استاندارد صادر میشود.
ارزیابی اولیه از 500 آسانسور در واحدها، ادارات دولتی و مکانهای عمومی
مدیرکل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به اینکه عموم مصرفکنندهها پیگیری بازرسیهای ادواری را ندارند سیاستهای ویژهای با همکاری معاونت عمرانی در کارگروه استانداردسازی استان مصوب شد که تا امروز ارزیابی اولیه از تعداد 500 آسانسور در واحدها، ادارات دولتی و مکانهای عمومی انجام شده است.
جعفریان بیان کرد: برای واحدهای مسکونی که در زمان اخذ پایان کار گواهینامه دریافت کردند در قالب اطلاعرسانی عمومی موظف هستند در سامانه ثبت نام کنند، در زمینه واحدهایی که هیچ نظارتی نداشتند با سیاستگذاری معاونت عمرانی، دادگستری و دادستان از جمله برنامههای اداره کل استاندارد برای ورود به ساختمانها است.
4 مورد از تجهیزات شهربازی در یکی از شهرستانهای استان پلمپ شد
وی تصریح کرد: در سطح استان نظارت و کنترل بر تجهیزات بازی در شهربازیها انجام میشود به طوری که در روزهای گذشته 4 تجهیز شهربازی در یکی از شهرستانهای استان پلمپ شد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: در زمینه تجهیزات بازی سیار که استاندارد لازم را ندارند به دنبال گرفتن مجوز جمعآوری با همکاری دادگستری هستیم، مردم نباید از تجهیزات بازی فاقد استاندارد استفاده کنند.
کنترل و نظارت در واحدهای صنفی با اعتبارات ملی و توسط سازمان ملی استاندارد انجام میشود
جعفریان بیان کرد: کنترل و نظارت در واحدهای صنفی(هزینههای خرید کالا، بازرسیها و آزمونهایی که در این راستا انجام میشود) با اعتبارات ملی و توسط سازمان ملی استاندارد است.
وی عنوان کرد: فرآورده آسفالت مشمول استاندارد اجباری نیست و هیچ آزمونی در این زمینه توسط اداره کل استاندارد انجام نمیشود و نظارتها در این راستا توسط دستگاههای مربوطه انجام میشود.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی افزود: منعی برای کالاهایی که در زمان تولید نشان استاندارد دریافت نکردهاند وجود ندارد و لوگو نشان استاندارد به هر کشوری و با هر مقصدی صادر میشود، واحدهایی که فرآورده آنها برای صادرات مشمول استاندارد اجباری هستند و در سطح تولید داخل الزامی برای گرفتن گواهینامه ندارند در زمان صادرات، نمونهبرداری، آزمون و گواهینامه صادراتی برای آنها صادر میشود که در چهارماهه نخست سال 6 مورد بوده است.
جعفریان اضافه کرد: برای تولیدکنندگانی که هدف صادراتی دارند بستههای حمایتی تعریف شده که در اسرع وقت اقدام میکنیم، برای کالاهای وارداتی و صادراتی که مشمول استاندارد نیستند هم در راستای تعیین ماهیت کالا با ادارهکل گمرک همکاری داریم.
با همکاری پارک علم و فناوری استان استانداردسازی فرآوردههای دانشبنیان آغاز شده است
وی تصریح کرد: در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و حمایت از فعالیتهای دانشبنیان، سازمان ملی استاندارد با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارکهای علم و فناوری در سطح استان استانداردسازی فرآوردههای دانشبنیان را آغاز کرده که در فاز نخست این کار در 12 استان صنعتی که تعداد قابل توجهی شرکتهای دانشبنیان دارند آغاز به کار کردند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد: امیدواریم این کار با استقبال تولیدکنندگان محصولات دانشبنیان همراه باشد تا به فرآوردههای دانشبنیان هویتبخشی داشته باشیم، برای اقتصاد مقاومتی به اختراع و ابتکار و برای اطمینان از قابلیت بهرهبرداری از روشها و فرآوردههای دانشبنیان به تاییدیههای رسمی نیاز داریم.
جعفریان اضافه کرد: عیارسنجی طلا با همکاری اتحادیهها انجام میشود به طوری که در پایان سال 97 تقریبا به صورت 100 درصدی بازرسی از طلافروشیها در زمینه استفاده از طلاهای کددار انجام شد که در این راستا بیش از 30 واحد سازنده و تعمیرکنندگان در سطح استان دارای کد هستند.
وی با اشاره به خرید و فروش و کمفروشی طلا خاطرنشان کرد: گواهینامههای کالیبراسیون ترازوها باید کنترل شوند، مردم هم هنگام خرید و فروش طلا از برچسب کالیبراسیون بر روی ترازو اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی بیان کرد: بازار را برای کالاهای کیفی امن و برای کالاهای غیرکیفی ناامن میکنیم و تعداد 9 مورد اعلام جرم برای تقلبات و مواردی که جعل نشان شده انجام شده و به دستگاههای قضایی مربوطه ارسال شده است.
انتهای پیام/ ع