چین با تضعیف یوان و توقف واردات غلات پاسخ جنگ تجاری ترامپ را داد

چین با تضعیف یوان و توقف واردات غلات پاسخ جنگ تجاری ترامپ را داد

چین پاسخ تهدید عوارض دونالد ترامپ را با نحوه دیگری از افزایش جنگ تجاری داد : کاهش ارزش یوان به پایین ترین حد طی یک دهه گذشته و تعلیق واردات محصولات کشاورزی از آمریکا.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، چین پاسخ تهدید عوارض دونالد ترامپ را با نحوه دیگری از افزایش جنگ تجاری داد : کاهش ارزش یوان به پایین ترین حد طی یک دهه گذشته و تعلیق واردات محصولات کشاورزی از آمریکا

 این اقدام چین دشمنی بیشتر با ترامپ بود. ترامپ همواره از چین به خاطر مدیریت ناعادلانه ارز و عدم تعهد به قولش برای خرید غلات از آمریکا انتقاد کرده است.  کاخ سفید هنوز پاسخی نداده است.

 سهام و ارز بازارهای نوظهور به خاطر نگرانی از تاثیر جنگ طولانی مدت تجاری بین دو قدرت اقتصادی برتر دنیا بر اقتصاد جهان سقوط کرده اند، در حالیکه ارزش سرمایه های ایمنی مانند ین ژاپن، اوراق بهادار آمریکا و طلا افزایش یافته است. 

 ترامپ هفته گذشته پیشنهاد داد 10 درصد عوارض بر 300 میلیارد دلار از واردات چین از اول سپتامبر وضع شود. این اقدام جنگ تجاری بین دو اقتصاد برتر دنیا را بلافاصله پس از آغاز مذاکرات دوجانبه بین آنها افزایش داد. مقامات چین با این پیشنهاد ترامپ حیرت زده شدند. 

ارزش یوان 1.3 درصد کاهش یافت و به 7.0324 در هر دلار رسید و بانکی پیپل چین برای اولین بار از دسامبر نرخ مرجع  روزانه را پایین تر از سطح 6.9 قرار داد. یوان چین برای اولین بار از 2018 بیش از 7 امتیاز در برابر آمریکا ضعیف شد.

لری هو، اقتصاددان چینی در شرکت مک کواری سکیوریتیز گفت:« شکستن مرز 7 دلایل مختلفی دارد: شدت گرفتن جنگ تجاری، نرم شدن اقتصاد چین و علاقه بانک پیپل چین به ایجاد بی ثباتی بالاتر برای یوان».

 بانک مرکزی چین ضعیف شدن یوان را به محافظه کاری و افزایش عوارض بر کالاهای چینی نسبت داد و اعلام کرد هنوز هم می‌تواند یک ارز ثابت ارائه دهد.

با ارتباط پایین آمدن ارزش یوان با عوارض جدید ترامپ، به نظر می رسد بانک پیپل چین دارد از نرخ ارز به عنوان یک سلاح استفاده می کند. پایین آمدن ارزش یوان  نشان می دهد که چین قصد دارد از اقتصادش در برابر یک شوک تجاری شدید دیگر محافظت کند.ولی این کار خطراتی هم برای چین در پی دارد. در اواسط 2015 پایین آمدن ارزش یوان باعث بیرون رفتن سرمایه و بی ثباتی بازارهای جهانی شد .بنابراین کنترل سخت تر سرمایه ها شاید جلوی خروج آن را بگیرد.

 ارز پایین تر چین خطر اقدام تلافی جویانه ترامپ را بالا میبرد . وی بارها هشدار داده بود که عوارض را افزایش می دهد. به نظر می‌رسد بزرگترین خسارت جنگ تجاری آسیبی است که  افزایش  بی ثباتی به فعالیت‌های تجاری و اعتماد در تجارت می زند تا خود عوارض. به همین دلیل  ضعیف شدن یونان کمک چندانی نمی کند.

 واردات غلات چین از آمریکا یک سلاح دیگر پکن است. شرکت های کشاورزی دولتی چین خرید محصولات کشاورزی از آمریکا را متوقف کرده‌اند و منتظر پیشرفت مذاکرات تجاری هستند.  قراردادهای آینده خرید غلات و دانه های سویا از آمریکا کاهش یافته است.

چوا هاک بین، یک اقتصاددان چینی گفت:«چین دیگر استراتژی نرم دیپلماتیک خود را کنار گذاشته است و قصد ندارد همچنان کیسه‌بوکس ترامپ باشد. تهدید های ترامپ برای افزایش عوارض نتیجه معکوس داده و یک جنگ تجاری تمام عیار به راه انداخته است».

 انتهای پیام/172

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon