ورشکستگی نیمی از مرغ‌داری‌های اصفهان با نوسانات قیمتی؛ سلب اختیار از مرغ‌داری‌‌ها سبب تغییرات قیمتی است


ورشکستگی نیمی از مرغ‌داری‌های اصفهان با نوسانات قیمتی؛ سلب اختیار از مرغ‌داری‌‌ها سبب تغییرات قیمتی است

در حالی که سقف قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ برای مصرف‌کننده ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است این محصول در بازار اصفهان به قیمت‌های متفاوتی و بالاتر از نرخ مصوب خود به فروش می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بر اساس گزارش میدانی هر کیلوگرم مرغ در خرده فروشی‌های اصفهان 14 هزار و 500 تا 15 هزار و 800 تومان عرضه می‌گردد. هر کیلوگرم از این محصول در روزهای گذشته تا 16 هزار و 150 تومان نیز بالا رفته بود اما اکنون قیمت آن 800 تومان کاهش یافته ولی هنوز بالاتر از نرخ مصوب است.

بنابراین گزارش پیش از این معاون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفته بود که فروش مرغ بالاتر از 12 هزار و 900 تومان تخلف است و هیچ واحد صنفی و فروشگاهی حق عرضه مرغ بالاتر از این قیمت را ندارد.

در روزهای اخیر عده‌ای از مدیران کاهش وزن‌گیری مرغ را به دلیل افزایش دمای هوا، تلفات بر اثر بروز بیماری‌ها، کاهش کیفیت نهاده‌های تولید همچون واکسن و ریزمغذی‌ها، افزایش تقاضا به علت جایگزینی گوشت مرغ به جای گوشت قرمز و ماهی و صادرات آزاد این محصول را از عوامل افزایش قیمت گوشت مرغ برشمردند.

البته برخی از مسئولان با وعده اینکه قیمت مرغ تحت نظارت است و به‌زودی کنترل می‌شود و به نرخ اصلی خود باز می‌گردد، علت اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار را تعطیلی بعضی کشتارگاه‌ها و وقوع سیلاب‌ در استان‌ها در سال‌جاری اعلام کردند.

این در حالی است که مرغداران دلیل افزایش قیمت مرغ را تنش‌های گرمایی در مرغداری‌ها و تلفات بالا به دلیل عدم واردات واکسن می‌دانند.

ورشکستگی نیمی از مرغداری‌های اصفهان با نوسانات قیمتی

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان گفت: به دلیل نوسانات قیمتی و مشکلات تولید مرغ و نهاده‌ها و دیگر معضلات اکنون نیمی از مرغداری‌های استان اصفهان ورشکسته و با خسارت‌های 30 تا 50 درصدی روبه‌رو شده‌اند.

بهرام پاکزاد دلیل اصلی مشکل مرغ در کشور را نوسانات قیمتی اعلام کرد و اظهار داشت: نبود مدیریت تولید فراز و فرود قیمت‌ها را تشدید می‌کند زیرا تشکل‌های مرغداری اختیارات لازم را ندارند که تولیدات را مدیریت کنند.

وی با ابراز تاسف از اینکه 20 روز پیش بسیاری از مرغداران اصفهان دچار مشکل شده و مرغ زنده تولیدی خود را با التماس زیر 7 هزار تومان فروخته‌اند، افزود: پس از عید نوروز تا 10 تیر ماه تمام مرغداری‌ها تولیدات مطلوبی داشته‌اند اما به دلیل نبود حمایت و مشکلات و نوسانات، به جای فروش مرغ زنده با بهای 9 هزار و 500 تومان با ضررهای 2 هزار تومانی در هر کیلو کالای خود را عرضه کردند و هیچ فردی هم اظهارنظری نکرد.

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان ادامه داد: در این شرایط افرادی که اطلاعات نداشتند چه مسئولان و چه دیگران فکر می‌کردند قیمت مرغ ارزان شده است، اما این ضرر و زیانی بوده که مرغداران امسال در سال رونق تولید با چنین فروش‌هایی داشته‌اند.

وی با اشاره به تولید مازاد مرغداری‌ها و نبود حمایت و مدیریت در تولیدات، بیان کرد: بسیاری از مرغداری‌ها استان اصفهان با نوسانات شدید قیمتی به دلیل فروش مرغ‌های تولیدی خود زیر 7 هزار تومان با خسارت‌های 30 تا 50 درصدی روبه‌رو شدند.

نوسانات قیمت مرغ با سلب اختیار از مرغداری‌‌ها

پاکزاد گفت: با نبود اختیارات لازم برای تشکل‌های مرغداری‌ نمی‌توانیم به هیچ‌عنوان بر تولید و حتی کنترل قیمت‌ها مدیریت داشته باشیم، اما کسی در زمینه عدم اختیارات مرغداری‌ها پاسخگو نیست.

وی با بیان اینکه استان اصفهان تولیدکننده برتر مرغ در کشور است اظهار داشت: متأسفانه مرغداران اصفهانی با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند.

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان پیرامون اینکه دغدغه مرغداران از چشم مسئولان پوشیده مانده است، افزود: به دلیل نوسانات قیمتی در تولید مرغ و نهاده‌ها و دیگر معضلات اکنون نیمی از مرغداری‌های استان اصفهان ورشکسته شده‌اند.

وی اضافه کرد: چنانچه صنعت مرغداری اصفهان به همین منوال تداوم یابد با تعطیلی بیشتر واحدهای تولیدی، کاهش تولیدات، کمبود و گرانی مرغ در آینده نه چندان دوری روبه‌رو خواهیم شد.

عدم صدور مجوز صادرات مرغ

پاکزاد در پاسخ به اینکه آیا صادرات دلیل گرانی مرغ در بازار داخلی شده است، گفت: دستورالعمل صدور مرغ در اسفندماه سال گذشته ابلاغ شده اما هنوز مجوز آن را صادر نکرده‌اند.

وی عدم صدور مجوز صادرات مرغ را به دلیل تأمین نیاز داخل دانست و بیان کرد: مسئولان از ابتدا تاکنون تمام غم و هم آنها مردم بوده و تولیدکننده را حمایت نکرده‌اند و افرادی دور هم نشسته‌اند و در مورد قیمت مرغ تصمیم‌گیری می‌کنند که متاسفانه نمی‌دانند مرغ چند پا دارد.

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان اضافه کرد: افرادی که در ستاد تنظیم بازار برای قیمت‌گذاری مرغ تصمیم‌گیری می‌کنند متأسفانه فقط مرغ پخته و جوجه کباب در سفره را می‌شناسند و باید بگویم این مرغ است نه گوسفند و گاو.

وی پیرامون اینکه بازار مرغ فقط در دست دولت نیست، ستاد تنظیم بازار و 14 ارگان و نهاد تصمیم‌گیری‌ها را اجرایی می‌کنند اظهار داشت: 2 تا 3 روز مانده به ماه رمضان در وزارتخانه جهاد کشاورزی مقرر شد قیمت مرغ زنده 9 هزار و 300 تومان مصوب شود اما پس از یک ماه بیان کردند برای تصویب باید به ستاد تنظیم بازار برود و آنجا هم بعد 30 روز و بررسی آقایان و رفت‌ و آمدهای طاقت‌فرسا، ستاد نرخ را 8 هزار و 500 اعلام کرد ولی در این دو ماه مرغداران با ضرر و زیان‌های بسیاری روبه‌رو شدند و کسی هم پاسخگو نبود.

نرخ تورم 51 درصد

پاکزاد با اشاره به اینکه براساس اعلام مسئولان و مرکز آمار ایران نرخ تورم 51 درصد بوده است، افزود: در این شرایط فرض کنیم قیمت نهاده‌ها، ذرت و سویا 40 درصد آن با تورم روبه‌رو بوده 40 درصد از این 51 درصد نرخ تورم، چنانچه حدود 21 درصد را بر روی قیمت مرغ سال گذشته بگذارند بهای زنده این محصول پروتئینی باید 9 هزار و 200 تومان باشد.

وی منفعت دولت را یکی از دلیل معضلات و دغدغه‌های مرغداری‌ها اعلام کرد و گفت: در اقتصاد مطلوب که رونق تولید باشد پس از 5 سال سرمایه اولیه تولیدکنندگان باید بازگردد اما در کشور ما با وجود فعالیت 20 ساله مرغداران، ساخت سالن و اخذ تسهیلات با بهره‌های بانکی بالا هنوز نه تنها سود نکرده بلکه سرمایه‌های نخست آنها هم با ضرر و زیان حاصل می‌شود.

افزایش تلفات مرغ در کشور با عدم واردات واکسن

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان گرمای هوا، کاهش وزن‌گیری مرغ‌ها در تابستان و تلفات به دلیل عدم تامین واکسن کیفی را از جمله دلایل افزایش نرخ این کالا برشمرد و اظهار داشت: به دلیل تحریم‌ها واکسن‌ها به موقع نمی‌رسد و مسئولان باید جوابگو باشند زیرا عدم واردات واکسن سبب تلفات مرغ‌ها در بیشتر مرغداری‌های استان‌های کشور شده و عرضه را کاهش داده است.

وی با اشاره به کاهش عرضه و تقاضای مرغ در بازار، افزود: با اجرای تحریم‌ها از پاییز سال گذشته تاکنون مشکل تأمین نهاده‌ها برای واحدهای مرغداری بیشتر از سال‌های قبل بوده و آنها نتوانسته‌اند مستقیم تمام مایحتاج مرغداری‌های خود را تهیه کنند.

پاکزاد افزایش نرخ نهاده‌ها را یکی از معضلات مرغداری‌ها اعلام کرد و ادامه داد: هم اکنون قیمت سویا به ظاهر 2450 تومان و ذرت 1350 تومان قیمت‌گذاری شده اما به ترتیب با بهای 5000، 1900 تا 2000 تومان در بازار فروخته می‌شود و مرغداران مجبورند برای تامین و تولید مرغ خود، نهاده‌ها را در بازار آزاد با قیمت‌های گزاف خریداری کنند اما نمی‌دانیم این بازار آزاد کجاست؟

وی سوءمدیریت را یکی از دلایل اصلی نوسانات بازار مرغ بیان کرد و گفت: تمام این مشکلات فعلی به عدم مدیریت تولید باز می‌گردد، ما تشکل‌های گوشتی آمادگی داریم که با داشتن اختیارات لازم مرغ داخل کشور را تامین و مازاد آن را هم صادر کنیم، اما مسئولان مرغ را به عنوان کالایی سیاسی برای مردم تجویز کرده‌اند.

دبیر انجمن مرغداران گوشتی اصفهان پیرامون اینکه با وجود کاهش دلار هنوز هم برخی از کالاها 7 تا 8 برابر افزایش قیمت دارند، اظهار داشت: هم اکنون نرخ مرغ زنده درب واحدهای تولیدی باید 9 تا 10 هزار و 500 تومان برای مرغداری‌ها تمام ‌شود، اینکه مردم قدرت خرید ندارند زیان و ضرر آن را نباید مرغداران بدهند بلکه کسانی که این شرایط را به وجود آوردند باید پاسخگو باشند.

وی افزود: بر اساس بررسی کارشناسی بر مبنای قیمت‌های مصوب دولتی نهاده‌ها مانند کنجاله سویا، ذرت و هزینه‌های تمام شده تولید باید قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده جلوی درب مرغداری 9 هزار و 700 تا 10 هزار و 500 تومان و قیمت منطقی برای مصرف‌کنندگان 14 تا 15 هزار تومان باشد و قیمت‌هایی کمتر از این منطقی نیست.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران