راه اندازی سامانه مدیریت کارگران شهرداری/ پایش ایمنی ساختمان‌ها در برابر آتش سوزی


راه اندازی سامانه مدیریت کارگران شهرداری/ پایش ایمنی ساختمان‌ها در برابر آتش سوزی

رئیس کمیسیون از راه اندازی سامانه مدیریت کارگران شهرداری و سامانه پایش ایمنی ساختمان‌های موجود در شهر تهران در برابر آتش سوزی و خطرات خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زهرا صدراعظم نوری در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر طی یک سال گذشته 94 جلسه برگزار کرده است، اظهار کرد: طی این جلسات از 860 نفر دعوت بعمل آمده و 110 موضوع در قالب طرح، لایحه و گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تاکنون در این مدت 14 طرح و 25 لایحه در کمیسیون سلامت بررسی شده است، افزود: کمیسیون سلامت شورا دارای 4 کمیته سلامت، محیط زیست، حفاظت از باغات و ایمنی و مدیریت بحران دارد.

رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: بنای کار را بر شفافیت گذاشته‌ و در این راستا تلاش کرده‌ایم هرچه می‌توانیم برای تحقق شفاف سازی اقدام کنیم. از این رو چندین سامانه در قالب طرح و لایحه پیگیری شده و یا در دست بررسی است.

وی ادامه داد: از مهمترین سامانه‌هایی که روی آن کار کردیم و سنگ اندازی‌های زیادی برای عملی نشدن آن وجود داشت، سامانه کمیسیون ماده 7 بود. این کمیسیون برمبنای حفظ و گسترش فضای سبز و باغات است و همه پلاک‌هایی که قصد تخریب و نوسازی دارند باید از این کمیسیون مجوز اخذ کنند و در مرحله پایان کار نیز پرونده‌ها استعلام شوند. این امر اقدام ارزشمندی بود که با آن مخالفت می‌شد چرا که برخی معتقد بودند با این کار صدور پروانه به تأخیر می‌افتد اما پای این طرح ایستادیم و آن را پیگیری کردیم تا بالاخره به سرانجام رسید.

صدراعظم نوری خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر سامانه بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها بود که مربوط به صنایع و مشاغل مزاحم است. این تلاش نیز به سرانجام رسید و همه پرونده‌های مربوط به بند 20 این ماده از قانون و اطلاعات آن در این سامانه بارگذاری می‌شود.

وی در ادامه گفت: 4 سامانه در حوزه پسماند که به شفافیت وضعیت پسماند کمک می‌کند نیز عملیاتی شد و یکی از آنها سامانه ثبت توزین، دیگری سامانه ثبت عملکرد پیمانکاران، سامانه مدیریت ناوگان خودرویی و سامانه مدیریت کارگران است.

رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران افزود: طبق صورت وضعیت موجود حدود 15 هزار و 100 نیرو در حوزه خدمات شهری و حدود 18 هزار نیرو در حوزه فضای سبز فعالیت می کنند که بخشی از آنه اشاید حضور خارجی نداشته باشند و یا در بخشهای دیگر فعالیت کنند؛ این سامانه مدیریت باعث شد همه کارگران موظف به ثبت اطلاعات خود باشند. و با ثبت تصویر و اثر انگشت حضورشان را اعلام کنند که بخشی از این اقدام عملیاتی و بارگزاری شده است.

صدراعظم نوری خاطرنشان کرد: سامانه دیگری که در دست بررسی قرار دارد سامانه جامع فضای سبز است که فضای سبز تهران را از نظر متراژ و تعداد درختان و ... مورد بررسی قرار می‌دهد. همچنین سامانه مربوط به پایش و شناسایی ایمنی همه ساختمان‌های شهر در برابر خطرات و آتش سوزی به صورت جدی در حال پیگیری است. امیدواریم بتوانیم گستره شفافیت را بیشتر و اقداماتمان را اثربخش تر کنیم.

صدراعظم‌نوری با اشاره به لغو مصوبه برج باغات و در ادامه تصویب مصوبه خانه باغ اظهار کرد: با آغاز به کار شورای پنجم اعضای شورا تاکید ویژه‌ای بر حفظ و گسترش فضای سبز  و باغات داشتند و بر همین اساس مصوبه برج باغات را لغو کردند.

وی افزود: بر همین اساس اعضای شورای شهر تهران مصوبه‌ای تحت عنوان خانه باغ به تصویب رساندند که این مصوبه به تایید شورای عالی شهرسازی و معماری رسید و این نهاد نیز بر اساس ماده 14 قانون شهری این مصوبه را تصویب و در نهایت به شورا و شهرداری ابلاغ کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: موضوعی که در ارتباط با مصوبه خانه باغ و لغو مصوبه برج باغات مطرح بود تعداد پروند‌ه‌هایی بود که در زمان مصوبه برج باغات وجود داشت و باید این پرونده‌ها رسیدگی و بررسی می‌شد.

صدراعظم نوری ادامه داد: براساس آخرین پیگیری‌ها مشخص شد 472 پرونده تا قبل از لغو مصوبه برج باغات از سنوات گذشته وجود داشت که در نهایت 62 پرونده از 473 پرونده اشاره شده تمامی عوارض خود را در ارتباط با ساخت و ساز پرداخته بودند و این عوارض نیز در سامانه‌ای ثبت و ضبط شده بود.

وی گفت: بر همین اساس کمیسیون سلامت و معماری شورای شهر تهران و همچنین کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری اقدام به بررسی 473 پرونده کردند و مشخص شد که 411 پرونده نمی‌توانند به هیچ عنوان اقدام به دریافت پروانه ساخت و ساز کنند و فقط 62 پرونده شرایط دریافت پروانه را داشتند.

وی گفت: البته چیزی که ما مصوب کردیم این بود که شرایط این 62 پرونده مورد بررسی و کارکارشناسی قرار بگیرد و در کمیسیون مربوط به باغات این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و این 62 پرونده به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شدند بخش اول از این پرونده‌ها، باغاتی بودند که ارزش اکولوژیک را نداشتند، دسته دوم پرونده‌هایی بودند که باغات به دلیل وسعت امکان جابجایی و توده‌گذاری و تغییر نقشه را نداشتند و در نهایت پرونده‌هایی بودند که ارزش اکولوژیک بالایی داشتند و به هیچ عنوان نمی‌توان از این مهم گذشت.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: در نهایت باید با 3 پرونده جداگانه 3 رفتار جداگانه انجام می‌گرفت و بر همین اساس ما به شهرداری تهران ابلاغ کردیم نسبت به باغاتی که ارزش اکولوژیک بالایی داشتند اقدام کند و در واقع شهرداری تهران ملزم به تملک یا تهاتر این باغات شدند که از نمونه های آن می‌توان به باغ وثوق‌الدوله در منطقه 14 و باغ عبقری در منطقه 2 اشاره کرد.

صدر اعظم نوری ادامه داد: این دو باغ اشاره شده در اختیار بنیاد مستضعفان قرار داشت که با توجه به تاکید شورای شهر تهران شهرداری تهران نسبت به تملک این دو باغ اقدامات خود را انجام و در نهایت این دو باغ در حال حاضر مورد تملک شهرداری قرار گرفته است.

وی در ادامه به برخی از اعتراضات فرمانداری به تعدادی از پرونده‌های اشاره شده پرداخت و گفت: در همین زمینه ما تلاش کردیم مسائل را دور از حواشی با برگزاری جلسات مرتفع کنیم که این کار هم انجام گرفت.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ارتباط با این سوال که آیا در فرآیند بررسی پرونده‌های باغ یا غیرباغ بودن آنها در کمیسیون ماده 7 از سوی برخی از افراد مورد هجمه و یا تهدید قرار گرفته است یا خیر گفت: به هر حال این موارد بوده و هست و این در حالیست که نیروهایی که ما در مناطق در ارتباط با کمیسیون ماده هفت مورد استفاده قرار گرفته‌ایم افرادی هستند که به لحاظ کاری سالم و از نظر کارشناسی افراد خبره‌ای هستند و بنده نیز در تمام شرایط از آنها دفاع کرده‌ام و خواهم کرد.

وی همچنین در ارتباط با موضوع انتقال صنایع آلاینده و صنعتی از شهر تهران گفت: بر اساس مصوبه دولت این صنایع باید در شعاع 120 کیلومتری مستقر به فعالیت‌های خود ادامه دهند شهرداری نیز در این زمینه تاکید ویژه‌ای بر این مصوبه داشته و دارد.

وی افزود: یکی از مواردی که شهرداری تهران پیگیری کرده است انتقال چنین صنایعی به خارج از شهر تهران است. این صنایع باید در شهرک‌های صنعتی ادامه و به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند. انتقال برخی از صنایع مزاحم در منطقه 15 یکی از مواردی بوده که شهرداری تهران آن را انجام داده است.

وی همچنین در ارتباط با وسعت باغات در شهر تهران گفت: بیشترین باغات در منطقه یک تا 5 و همچنین بخشی از منطقه 22 قرار دارند که در واقع شهرداری تهران تاکید ویژه‌ای بر حفظ و حراست از این باغات داشته و دارد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در پایان در ارتباط با موضوع رفت و روب شهر تهران گفت: تهران را باید یکی از شهرهای تمیز دنیا دانست و البته شاید در برخی از امکان و محل‌ها شاهد معضل پسماند باشیم اما در کل شهر تهران را باید شهری تمیز دانست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon