آیتالله علوی بروجردی: خبرنگاران از مبتلا شدن به باندبازیهای سیاسی بپرهیزند
استاد حوزه علمیه قم باندبازی و حزببازی برخی افراد جامعه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: خطر عمدهای که اصحاب رسانه را تهدید میکند دچار شدن برخی خبرنگاران به باندبازی و حزببازیهای سیاسی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله سید محمدجواد علوی بروجردی پیش از ظهر امروز در دیدار صمیمی با اصحاب رسانه، با بیان نقاط اشتراک بین علما و مراجع عظام تقلید با خبرنگاران اظهار داشت: یکی از این نقاط اشتراک در کنار مردم بودن و انعکاس مشکلات مردم از سوی روحانیت و خبرنگاران است.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه خبرنگاران منعکسکننده دردهای مردم هستند، افزود: خبرنگاری در دنیا بهعنوان شغلی پرخطر شناختهشده است، در جنگ ویتنام خبرنگاران صدای مردم این کشور را به گوش دنیا رساندند و سبب خروج آمریکا از این کشور شدند.
وی خبرنگاری را شغل پرخطری عنوان و تصریح کرد: در دوران مشروطه روحانیون زیادی کشته شدند که علت آن در کنار مردم بودن قشر روحانیت بود، در جنگهای مختلف نیز خبرنگاران زیادی کشته شدند تا صدای مردم را به گوش همگان برسانند.
علوی بروجردی با بیان عوامل بقای شیعه ابراز کرد: 100 سال گذشته، در همین دوران عثمانی ترکیه چهار قتلعام علیه شیعیان داریم اما شیعه پابرجا مانده و در کشورهای مختلف از آفریقا تا آمریکا ذکر «اشهد ان علی ولیالله» بلند است که دلیل این ماندگاری یکی عاشورا و دیگری مرجعیت شیعه است.
تولیت مسجد اعظم قم خبرنگاران را صدای گویای مردم دانست و گفت: هنر خبرنگار این است که میتواند یک نقص را در جامعه بهگونهای برجسته کند که جامعه و ارکان قدرت متوجه عمق مسائل و مشکلات جامعه شود.
وی پیدا کردن نقاط ضعف از سوی خبرنگاران و مطرح کردن آن در سطح عام را هنر این قشر عنوان و خاطرنشان کرد: سوءاستفادههای موجود در جامعه را قبل از اینکه هر بازرسی بفهد خبرنگار از آن خبردار شده و به جامعه منعکس میکند و مجبور به استعفای یک وزیر یا مسئول مملکت میشود که این مهم حاکی از هنر و رسالت خبرنگار است که به عهده دارد.
استاد حوزه علمیه قم فضای مجازی را برای همگان یک فرصت طلایی دانست و تأکید کرد: در فضای مجازی هم آفاتی وجود دارد اما اگر بهجای مقابله با این فضا آن را مدیریت کنیم میتوان از این فرصت طلایی استفاده بهینه کرد.
آیتالله علوی بروجردی خاطرنشان کرد: بستن فضاهای مجازی و مقابله با آن در دنیای امروز فایدهای ندارد، اگر این فضا را مدیریت کرده و بهجای بستن فضای مجازی خودمان هم در این فضا واردشده و نشر دهنده مکتب شیعه باشیم یک فرصت طلایی برای ما است.
وی فضای مجازی را ابزار و وسیلههایی دانست که تمدن به دنیا عرضه کرده است، عنوان کرد: مدیریت با منع و جلوگیری درست نمیشود بلکه باید وارد شد و فضا را مدیریت کرد، همچنین مدیریت باید متناسب با مخاطبها ورود کرده و بر اساس ذائقه و سلایق اقشار مختلف مدیریت کرد.
تولیت مسجد اعظم قم خاطرنشان کرد: جامعه ما جامعهای اخلاقی بوده و باید روی زخمها دست بگذاریم اما باید متقن و مستند حرف بزنیم و نباید آبروی اشخاص را در جامعه برد، انجام این کار سوءاستفاده از افراد و اخلاق در جامعه است.
آیتالله علوی بروجردی افزود: کار خبرنگاران با قوه قضایی تفاوت دارد اما باید مواظب باشیم که آبروی افراد را در جامعه نبریم، نباید به ارزشهای جامعه پشت کرده و آبروی افراد را تحتالشعاع قرار دهیم.
وی نهاد خانواده را نهادی مقدس دانست و گفت: متأسفانه بنیان خانواده در جامعه ما در حال سست شدن است، ما بازگوکننده درد مردم هستیم و باید زخمهای جامعه را بهبود بخشیده و طبیبانه کارکرد، درعینحال که مشکلات و مسائل جامعه را برجسته میکنیم نباید آبروی افراد را ببریم.
تولیت مسجد اعظم قم باندبازی و حزببازی برخی افراد جامعه را مورد انتقاد قرار داد و افزود: خطر عمدهای که اصحاب رسانه و صاحبان قلم را تهدید میکند دچار شدن برخی خبرنگاران به باندبازی و حزببازیهای سیاسی است امیدواریم خداوند ما را به مسئولیتهای خطیرمان آشنا کند تا رسالتی که بهعنوان خبرنگار داریم را به نحو احسن انجام دهیم.
آیتالله علوی بروجردی در پایان خاطرنشان کرد: خبرنگاران باید با دید باز به جامعه نگاه کنند تا جامعهای بسازند که حاکی از درستی، پاکی و حقیقت در دنیا باشد.
انتهای پیام/ح