جهانگیری: از اختیاراتم راضی‌ام/ آمریکا نمی‌تواند جلوی حضور هیئت ایران در سازمان ملل را بگیرد

جهانگیری: از اختیاراتم راضی‌ام/ آمریکا نمی‌تواند جلوی حضور هیئت ایران در سازمان ملل را بگیرد

معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به تسنیم گفت: دولت می‌تواند با برنامه‌ریزی‌هایی که امسال انجام می‌دهد، شرایط بهتری نسبت به امروز را هم برای اقتصاد و هم برای سیاست داخلی و خارجی رقم بزند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری تسنیم،درباره اینکه در ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و حدود 2سال دیگر انتخابات 1400 ریاست جمهوری را پیش رو‌ داریم؛ افکار عمومی معتقد است به دلیل عملکرد ضعیف دولت در موضوع اقتصادی و معیشت مردم، اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده مقبولیتی نخواهند داشت و احتمال شکست این جریان سیاسی در انتخابات زیاد است، تحلیل شما در این باره چیست؟ تصریح کرد: هر موضوعی را باید با توجه به شرایطی که در آن هستیم بررسی کنیم، گاهی برخی مسائل طوری تحلیل می‌شود که گویا ما در شرایط عادی قرار داریم و در همان فضا آن را تحلیل می‌کنند، مثلاً من در برخی سخنانم در سال‌های 95 و 96 گفته‌ام که "تورم را تک‌رقمی کردیم و اقتصاد را راه می‌اندازیم."، ما گفتیم این کارها را انجام دادیم، حالا اگر کسی تردیدی دارد دلیل بیاورد.

 

وی افزود: بعداً شرایط دیگری برای کشور رقم خورد که به‌دلیل حساسیت دشمن نمی‌توانیم آن را خیلی باز کنیم تا بگوییم چطور در وضعیت ثبات اقتصادی، تلاطمی ایجاد شد.

جهانگیری با بیان اینکه اقدامات دولت خوب بوده و قابل دفاع است، گفت: حامیان دولت نباید برای اینکه در جایی یک مشکلی می‌بینند نقش خود را نسبت به کاری که انجام دادند کم‌تأثیر بدانند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: دولت می‌تواند با برنامه‌ریزی‌هایی که امسال انجام می‌دهد، شرایط بهتری نسبت به امروز را هم برای اقتصاد و هم برای سیاست داخلی و خارجی رقم بزند.

جهانگیری همچنین درباره وضعیت دولت و روابط خود با رئیس‌جمهور گفت: ممکن است اختلافات کارشناسی وجود داشته باشد ولی من از اختیارات خود راضی هستم. دولت از انسجام خوبی برخوردار بوده و  در رابطه ما با آقای دکتر روحانی در هیچ مقطعی اخلالی نبوده و الان هم نیست.

وی درباره اختلاف نظر بین دولت و مجلس در ارائه گزارش سالانه نیز خاطر نشان کرد: قرار بر این شده دولت هر زمان که می‌خواهد گزارش سالانه را به مجلس ارسال کند.

معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه از روحانی برای حضور در اجلاس گروه هفت دعوت کرده است؟ تصریح کرد: این سوال را از دفتر رئیس‌جمهور بپرسید.

جهانگیری همچنین با بیان اینکه یکی از مهمترین راهبردهای دولت در سال 98 در بخش سیاست داخلی، برگزاری انتخاباتی پرشور با حضور گسترده مردم است، گفت: البته باید زمینه رقابت همه جریان‌ها به وجود بیاید و همه جریان‌ها در انتخابات کاندیدا داشته باشند و ما هم تلاش می‌کنیم چنین شرایطی را فراهم کنیم.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های جدی کشور میزان سرمایه‌گذاری است که طی 10 سال اخیر از رشد قابل قبولی برخوردار نبوده و بیشتر در سال‌های دهه اخیر منفی بوده و در بعضی سال‌هایی که مثبت شد کمرنگ بوده است. آینده هر کشور به حجم سرمایه‌گذاری که اتفاق می‌افتد بستگی دارد و باید فضایی به وجود آوریم که بخش خصوصی، نهادهای عمومی و حتی دولت هم در بخش‌های زیربنایی که بخش خصوصی حضور ندارد، بتواند سرمایه‌گذاری  داشته باشد. باید از سرمایه و سرمایه‌گذار حمایت کرد و لذا این کلنگ‌زنی‌ها مثبت است و امیدوارم با همین اقدامات بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کنند.  

وی درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها اظهار کرد: دولت دغدغه متدینین و علما را در نظر می‌گیرد و  از وزارتخانه‌های کشور و ورزش و نیروی انتظامی خواسته‌ایم تا محل‌های مناسبی را به بانوان اختصاص دهند تا نگرانی متدینین در این زمینه برطرف شود و بانوان هم بتوانند در ورزشگاه‌ها حضور یابند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین درباره اصلاح ساختار بودجه گفت: اصلاح ساختار بودجه حرف بسیار دقیقی است و در بودجه، گیرهای جدی وجود دارد. بودجه طی سنوات گذشته با مشکلات عدیده‌ای روبرو شده و باید هم در زمینه منابع و هم مصارف اصلاحات جدی اتفاق افتد.

جهانگیری درباره اینکه گفته می‌شود یک‌هزار میلیارد تومان یارانه پنهان وجود دارد، تصریح کرد: تمام کسری بودجه در بدترین حالت یک دهم این عدد هم نیست و این نشان می‌دهد که می‌توان با اصلاح ساختارها حتی کسری بودجه را هم از منابع کشور تامین کرد. این تصمیمات ساده نیستند و نمی‌توان در یک یا چند جلسه درباره آن‌ها تصمیم‌گیری کرد. این مسئله دارای جوانب متعدد است و آثار آن بر زندگی مردم، رشد اقتصادی، تورم و کار فعالان اقتصادی باید بررسی‌شود که زمان‌بر خواهد بود ولی به‌دلیل دستور مقام معظم رهبری، این در دستور کار قرار دارد و شورای عالی اقتصاد مقاومتی نیز مصمم به اتخاذ تصمیم است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود امسال منابع و مصارف بودجه سازگار نیست و منابع کاهش پیدا کرده است که باید راهکاری در این‌باره پیدا کنیم. در جلسه سال گذشته شورای عالی سه قوه وقتی برداشت از صندوق به 32 درصد رسید، مصوبه‌ای ارائه شد که حدود پنج میلیارد دلار وصولی صندوق در سال 96 به عنوان منابع صندوق هزینه نشود و برای شرایط سخت سال‌های آینده مورد استفاده قرار بگیرد. امسال اجازه استفاده از صندوق توسعه ملی داده شده است و دولت تاکنون از آن استفاده نکرده و هم دولت و هم بانک مرکزی معتقد هستند نحوه استفاده از این منابع نباید به تورم دامن بزند و در این زمینه حساس است.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: می‌توانیم اوراق اسلامی منتشر کنیم و از منابع مردم برای تأمین کسری قرض بگیریم، این راهکارها در اختیار دولت قرار دارد و امیدوارم در زمان تصمیم‌گیری دغدغه امکان افزایش نقدینگی و تورم لحاظ شود که این اتفاق نیافتد.

جهانگیری در پاسخ به اینکه آیا آمریکایی‌ها با توجه به اقدامی که در تحریم وزیر امور خارجه کشورمان انجام داده‌اند  می‌توانند مشکلی در ورود سفر آقای ظریف به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه سازمان ملل به وجود آورند، تصریح کرد: آمریکایی‌ها کار عجیب و غریب انجام دادند و کار آنها دور از هرگونه عقلانیت و منطق بود. دکتر ظریف یک شخصیت بسیار فعال، دانشمند و تاثیرگذار در مسائل بین المللی است، به اعتراف همه از جمله به اعتراف آقای ترامپ  که در یکی از سخنرانی‌های خود گفت من در مذاکرات وقتی که در تلویزیون دیدم وزیر امور خارجه ایران اینگونه با استدلال و قوی سخن می‌گوید فهمیدم که نیروهای ما حریف او نمی‌شوند و یا اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در  دولت ترامپ که از دکتر ظریف به عنوان یک شخصیت مودب، متین و با اخلاق نام بردند. یک چنین شخصیتی زبان گویای انقلاب و جمهوری اسلامی در مقطع فعلی و در فضای بین المللی است.

وی در ادامه گفت: کسانی که دنبال گفت‌وگو با ایران هستند باید بدانند بالاخره مسیر گفت‌وگو با ایران وزارت امور خارجه و شخص وزیر امور خارجه است، تحریم کردن دکتر ظریف کار عجیبی بود که دولت آمریکا انجام داد، به دلیل مسائل مختلفی که وجود دارد  نمی‌شود که حضور کشور قدرتمندی مانند ایران در سازمان ملل تضعیف شود و ایران اجازه نمی‌دهد که چنین اتفاقی بیفتد. آمریکایی‌ها مجبور هستند به صورت موردی موافقت کنند. همین الان هم در خصوص سفر مقامات ما حضور در سازمان ملل روال کار آمریکایی‌ها به گونه‌ای نیست که در جای مشخصی ویزا صادر کنند؛ مراحلی را طی می‌کنند که امیدواریم اخلالی در اعزام هیئت‌های ما  به ویژه وزیر امور خارجه به سازمان ملل به وجود نیاید. از آمریکایی‌ها هر رفتاری قابل پیش‌بینی است و احتمال دارد که چنین اتفاقی بیفتد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران