خدمات آستان قدس رضوی کمرنگ نشده است؛ مناطق محروم شناسایی شدهاند
تولیت آستان قدس رضوی گفت: خدمات آستان قدس رضوی کمرنگ نشده، مناطق محروم شناسایی شدهاند که رسیدگی به آنها در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حجتالاسلام احمد مروی ظهر امروز در نخستین «عهدواره نهضت اجتماعی جوانان» در سالن قدس حرم مطهر رضوی اظهار داشت: زندگی حضرت علی(ع) و سایر ائمه درسآموز بوده و امیرالمومنین(ع) در کنار مراسمات دعا، جزو فعالترین عناصر در حوزه اجتماعی هستند.
وی اضافه کرد: در تاریخ نوشته شده اگر ایشان نخلستانها را به فقرا و نیازمندان انفاق نمیکردند جزو ثروتمندترین مردم عرب بودند، ایشان علاوه بر عرفان، زهد و شجاعت در خدمات اجتماعی هم در قله هستند.
تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: به همان اندازه که امیرالمومنین(ع) به معرفت، ایمان و درجه دینی مردم میپرداختند، همان اندازه در حوزه اجتماعی و وقف و توزیع نخلستان فعال بودند.
مروی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم(ص) نیز در همه حوزهها به مردم کمک میکردند، گفت: کار شما نیز همین است که دوار باشید و با بردن ظرفیت، دانش و امکانات خود به مناطق محروم آن را در خدمت مردم قرار دهید.
وی متذکر شد: کار شما اطعام از جوع است چرا که در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم نمیتوان فارغ از مسائل اجتماعی فعالیت کرد و نباید از فعالیت اجتماعی برای تبلیغ دین غافل باشیم. همه ائمه با وجود داشتن غلام، خودشان مباشرتاً اموال غذا و نان را بر دوش گرفته و به سراغ نیازمندان میرفتند.
مروی با بیان اینکه رفتن به این مناطق ما را با دردهای مردم آشنا میکند، خاطرنشان کرد: نخستین اردوهای جهادی توسط مقام معظم رهبری در جریان سفرهای استانی ایشان راهاندازی شد.یکی از فلسفههای این سفرها این بود که مسئولان از نزدیک با درد مردم آشنا شده و در پشت درهای بسته برای آنان تصمیمگیری نکنند.
تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: کار شما برطرف کردن مسائل کوچکی است که از دید دولت پنهان مانده است که در این مسیر باید بیشتر به دنبال توانمندکردن مردم بود. باید به مردم سرمایه، حرفه و فن بدهیم تا روی پای خود بایستند و موضوع مهم دیگر این است که مسائل این چنینی را با مسائل سیاسی و جناحی مخلوط نکنیم.
وی با اشاره به اینکه با این اقدامات میتوان مردم را به نظام و انقلاب خوشبین کرد، ادامه داد: اصول کلی باید برای مردم بیان شود تا متوجه شوند اگر جوان انقلاب حزباللهی کارآمد روی کار آید استبداد وجود نخواهد داشت. از رهگذر خدمتدادن به مردم میتوان آنان را بیدار کرد و نباید در این قضایا خطبندی وارد شود در این صورت غیرمعتدل، غیرمتدین و غیرانقلابی، معتدل، متدین و انقلابی میشوند.
مروی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بودجه آستان قدس رضوی همان بودجه سال 97 در دوره حجتالاسلام رئیسی است که کاهش نیافته است. خدمات آستان قدس رضوی کمرنگ نشده، مناطق محروم شناسایی شدهاند که رسیدگی به آنها در حال انجام است.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: در استانهایی که آستان قدس موقوفات ندارد، هیچ مسئولیتی از جانب مقام معظم رهبری متوجه آستان نیست، در مناطق دارای موقوفات نیز بخشی از درآمد خرج فقرای همان منطقه میشود.
مروی با اشاره به اختصاص هزینه افطار 12 هزار نفری امسال به سیلزدگان، گفت: این تصمیم با کارشناسی و بازدید از مناطق و با توجه به اینکه کارت افطاری به دست فقرا نمیرسید، گرفته شد. کارت افطاری حرم تا 100 یا 150 هزار تومان به فروش میرسید در نتیجه این موضوعات سفرهها را جمع کردیم و در 30 شب ماه رمضان تا یک هزار و 500 افطاری در 30 نقطه توزیع شد.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: به این ترتیب هر شب 8 هزار پرس غذا به مبلغ 6 میلیون تومان ذخیره شد که یک ریال هم سهم حرم مطهر نشد و خرج محرومین میشود. آستان قدس همواره به محرومین رسیدگی میکند، این موضوع در دوره حجتالاسلام رئیسی شتاب گرفت و حتما ما این حرکت را پرشتابتر اما هدفمند میکنیم.
وی یادآور شد: مسقف شدن صحن جامع با چادر، یک هزار و 200 میلیارد تومان هزینه دارد که آستان قدس کارخانه پول و منبعی که پول بجوشد ندارد اما زمین و املاک وجود دارد که باید صرف تولید شود. سالی یک میلیون منتخب ادعیه چاپ میشود و دهها میلیون لیوان پلاستیکی برای آب خوردن هزینه میشود که برای کمکردن هزینه در همه این موارد در حال برنامهریزی هستیم.
مروی به غیرفعال بودن سامانه ثبت خادمیاری اشاره و افزود: 200 هزار نفر در نوبت خادمیاری هستند اما ما با خادمی و خادمیاری مخالف نیستیم، در صورت پذیرش این تعداد خادمیار، حرم مطهر دیگر ظرفیت این تعداد خادمیار و زائر را ندارد که باید در این خصوص مطالعه و بررسی صورت گیرد.
انتهای پیام/ح