اردبیل| طرح جلوگیری قاچاق دام زنده از مرزها به خارج از کشور با جدیت اجرا میشود
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی دامداران کشور در خصوص ضرورت هویتدار کردن و پلاککوبی دامهای سبک و سنگین گفت: مهمترین اهدافی که از اجرای این طرح دنبال میشود جلوگیری از قاچاق دامهای زنده از مرزها به خارج از کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، کارگاه آموزشی هویت دار کردن و پلاک کوبی دامهای سبک و سنگین در استان اردبیل برگزار شد و در این کارگاه به اهمیت اجرای این طرح اشاره شد و مسئولان به نقطهنظراتی در این زمینه پرداختند.
سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی دامداران کشور در این کارگاه اظهار داشت: بیش از 50 سال از زمان تشکیل تعاونیها میگذرد و طی این مدت سعی و اهتمام مدیران توانمند و قوی پیشرفتهای قابل ملاحظهای در رشد و شکوفایی اتحادیههای فعال در سراسر کشور برداشته شده است.
وی افزود: قبل از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی جمعیت کشور 36 میلیون نفر بود که 80 درصد از لبنیات مورد نیاز خود را از خارج از کشور تامین میکرد ولی در حال حاضر کشور 80 میلیونی ایران اسلامی نه تنها در واردات خود از لحاظ صنایع لبنی وابسته به خارج از کشور نیست بلکه سالانه یک میلیون تن انواع فرآورده های لبنی را نیز به خارج از کشور صادر میکند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی دامداران کشور در خصوص ضرورت هویتدار کردن و پلاککوبی دامهای سبک و سنگین نیز افزود: مهمترین اهدافی که از اجرای این طرح دنبال میشود جلوگیری از قاچاق دامهای زنده از مرزها به خارج از کشور است وقطعا ً صندوق بیمه نیز دامهایی را که هویت گذاری نشده اند بیمه نخواهد کرد.
وی افزود: دستیابی به آمار واقعی دام که زیربنای کار اقتصادی در تولیدات دامی است و از مهمترین اهدافی است که دنبال میکنیم و باید شرایطی را پس از اجرای این طرح فراهم کنیم که استقرار نظام صحیح بهداشتی در سطح کشور برای ارتقاء کیفی تولیدات و کاهش ضایعات فراهم شود.
اجرای طرح پلاک کوبی دامهای سبک و سنگین در استان اردبیل
در ادامه حمید صولت مدیر سازمان تعاون روستایی استان اردبیل نیز یا اشاره به اهمیت پلاک کوبی دامهای سبک و سنگین در استان نیز افزود: با اجرای این طرح بررسی دقیق میزان بهره وری درتولید محصولات دامی و برنامهریزی برای افزایش آن با سهولت انجام خواهد گرفت و از قاچاق غیر مجاز دامها از طریق مرزها جلوگیری خواهد کرد و برنامهریزی برای در اختیار قراردادن نهادههای دامی به سهولت انجام خواهد شد.
وی گفت: ایجاد بازارچه عرضه مستقیم محصولات دامی از تولید به مصرف جزو برنامههای اساسی این تعاون روستایی استان برای امسال است که امیدواریم با محقق شدن این امر گوشت قرمز مورد نیاز به صورت مستقیم به دست مصرف کنندگان با قیمت مناسب برسد.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اردبیل بیان کرد: از جمله کارهای شاخص دیگری که این مدیریت در دست اقدام دارد ایجاد بانک جامع کشاورزی اعم از زارعی و باغی و دامی است تا برنامه رثیزی برای زنجیره تولید محصولات دامی و کشاورزی به سهولت انجام شود.
اجرای طرح هویت گذاری بر روی 2 میلیون و 500 راس دام در اردبیل
در ادامه قاسم محبیزاده مدیر عامل اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی و دامداران استان اردبیل نیز افزود: اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی دامداران اردبیل با مرکز اصلاح نژاد دام قراردادی را منعقد کرده است تا تمامی دامها هویتگذاری و پلاک کوبی شوند.
وی افزود: طرح هویت گذاری بر روی 2 میلیون و 500 راس دام استان صورت خواهد گرفت و در راستای پیشرفت هرچه سریعتر طرح تاکنون 70 هزار راس دام سنگین و 60 هزار دام سبک هویت گذاری شده است و این طرح با سرعت و دقت در سطح استان با بهره گیری از نیروهای آموزش دیده و متخصص ادامه خواهد داشت.
محبیزاده بیان کرد: با اجرای این طرح کنترل بازار برای دسترسی به میزان تقاضا و عرضه تولیدات دامی و جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی افراد سودجو به سهولت انجام خواهد گرفت و امکان برنامهریزی اصلاح نژادی درکشور در جهت بهبود کیفی و کمی تولیدات دامی امکانپذیر خواهد بود.
در ادامه ولی سعادتی مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز افزود: استان اردبیل با بیش از 3 میلیون و 900 هزار واحد دامی رتبه ده کشوری را در صنعت دامداری داراست این استانو دارای بیش از 2 میلیون دام سبک و 350 هزار دام سنگین است.
وی افزود: استان اردبیل رتبه 7 کشوری را در پرورش گوسفند ، رتبه 3 کشوری را در گاومیش ، رتبه 7 کشوری را در گاو بوی و رتبه 15 کشوری را در گاو اصیل دورگ داراست.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: سالانه در این استان 29 هزارو 747 تن گوشت قرمز تولید میشود که از این لحاظ رتبه 9 کشوری را داراست و نیاز سالانه این استان به گوشت قرمز 15 هزار و 300 تن است که 14 هزار و 300 تن مازاد آن نیز به سایر استانهای کشور فرستاده میشود.
سعادتی تصریح کرد: با توجه به این قابلیتهای بالقوه در امور دام قطعا پلاک کوبی و هویت دار کردن دامهای سبک و سنگین سبب خواهد شد تا تسهیل در پردازش توزیع نهاده های دامی از یک طرف و برنامهریزی برای تولید علوفه مورد نیاز دام بر اساس آمار دام کشور به سهولت انجام شود و شاهد حذف هزینه های موازی شناسایی دام از طریق ارگانهای مختلف از جمله دامپزشکی ، اصلاح نژاد ، بیمه محصولات کشاورزی و بانکهای عامل باشیم.
انتهای پیام/ ع