بحران هنگ کنگ ۶۰ روزه شد

بحران هنگ کنگ 60 روزه شد

به گفته یک مقام چینی هنگ کنگ از زمان تحویل آن از استعمار انگلیس به جمهوری خلق چین با بدترین بحران خود روبروست.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به موازات آنکه معترضان پس از هفته‌ها حاضر به ترک خیابان‌های هنگ کنگ نیستند و این قطب اقتصادی شرق آسیا در حال آسیب دیدن است ژانگ شیائومینگ یکی از مقامات ارشد چینی ناظر در امور هنگ کنگ اعلام کرد این منطقه نیمه خودمختار با بدترین بحران از زمان تحویل آن از انگلیس به چین در سال 1997 روبروست.

شیائومینگ که رئیس دفتر امور هنگ کنگ و ماکائو است در شهر شِنژِن چین گفت: بحران هنگ کنگ...60 روز است ادامه دارد و اوضاع آن بدتر و بدتر می‌شود.

وی افزود: فعالیت‌های خشونت‌طلبانه روز به‌ روز شدیدتر می‌شود و تاثیر اجتماعی آن در حال گسترش است. می‌توان گفت هنگ کنگ در حال حاضر با بدترین وضعیت از زمان تحویل آن روبروست.

اولین جرقه ناآرامی‌ها در هنگ کنگ پس از ارائه طرح استرداد برخی مجرمان به چین زده شد که با اعتراضات گسترده اکنون به حالت تعلیق درآمده است.

هرچند پلیس توانست پس از مدتی کنترل اوضاع را در دست گیرد، اما به نظر معترضان اکنون درخواستهای تازه‌ای داشته و به‌دنبال اصلاحات دموکراتیک در این منطقه نیمه خودمختار هستند.

معترضان اعتقاد دارند طبق توافق سال 1997 بین بریتانیا و چین، پکن با اعطای برخی آزادی‌ها مانند سیستم قضایی مستقل و آزادی بیان هنگ کنگ موافقت کرده، اما طرح استرداد برخی مجرمان به  چین ناقض این توافق و احتمالاً مقدمه‌ای برای دخالتهای بیشتر چین خواهد بود. کری لام، رئیس دولت محلی هنگ کنگ، 18 تیر با "مرده خواندن" طرح استرداد مجرمان از هنگ کنگ به چین سعی در فرونشاندن خشم معترضان داشت، اما به نظر می‌رسد شهروندان هنگ‌کنگی همچنان عصبانی هستند.

پکن از نزدیک شدن بیش از اندازه آمریکا به هنگ‌کنگ و استفاده از ناآرامی‌های اخیر در این منطقه به نفع خود و در جنگ تجاری با پکن ناخشنود است.

هفته گذشته چین ادامه ناآرامی‌ سیاسی در هنگ کنگ بخصوص در روز یکشنبه را نتیجه "دستهای سیاه" آمریکا دانست و به واشنگتن توصیه کرد این موضوع را به خاطر بیاورد که "هنگ‌کنگ در واقع هنگ کنگ چین است".

هوآ چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین سه‌شنبه گذشته دراین باره گفت: ما قادر به درک این موضوع هستیم که مقامات آمریکایی پشت چنین حوادثی هستند. آیا مقامات آمریکایی صادقانه به دنیا می‌گویند که چه نقشی ایفا می‌کنند و اهداف آنها چیست؟

روزنامه خلق، که به نوعی حامی حزب حاکم چین است اظهارات سخنگوی وزارت خارجه این کشور را تکرار کرد و افزود: اتفاقات خشونت‌باری در هنگ کنگ رخ داد و در سراسر این روند آمریکا از آن حمایت کرد. برخی آمریکایی‌ها می‌گویند که خواستار کمک به هنگ کنگ هستند اما در واقع خواستار ایجاد ناامنی در هنگ کنگ هستند و تا نابودی هنگ کنگ به رضایت نخواهند رسید.

تحرکات نظامی آمریکا در منطقه دریای چین جنوبی و شرقی یکی از دلایلی است که می‌توان به انتقادات مقامات چین با دقت بیشتری تامل کرد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon