افزایش ۲ برابری نرخ بازگشتپذیری معتادان ماده ۱۶ شیراز به اجتماع
کمپهای ترک اعتیاد یکی از راههای نگهداری معتادان برای رهایی از اعتیاد است که اگر در بخشهای مختلف به آن پرداخته شود ضمن بازتوانی فرد زمینه بازگشت به اجتماع و خانواده نیز فراهم میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، فعالیت کمپهای ترک اعتیاد درحالی افزایش داشته است که به همین نسبت هم باید شرایط سلامت و روند بعد از ترک مدنظر باشد.
اغلب کمپهای ترک اعتیاد به صورت اختیاری یا به عبارتی کمپهای ماده 15 هستند اما در میان فعالیت کمپهای متعدد ترک اعتیاد یک کمپ ترک اعتیاد اجباری (ماده 16) نیز در شهر شیراز فعال است.
تمرکز این کمپ که با هدف ترک اعتباد و بازتوانی معتادان فعالیت دارد، بر روی معتادان متجاهر است که به صورت رایگان برنامه ترک و بازتوانی آنها را دنبال میکند.
از دو سال پیش پارک سلامت روان نحوه مدیریت و اداره مرکز ماده 16 را برعهده گرفته و آن طور که مسئولان این پارک میگویند اقدمات موثری نسبت به چندسال گذشته برای بازتوانی و بازگشت به جامعه معتادان در نظر گرفته شده است، به نحوی که مدل ارائه شده در این مرکز به صورت پایلوت برای کل کشور درآمده است.
علی محمد موسوی، مشاور ارشد مدیر عامل پارک سلامت روان در رابطه با فعالیت پارک سلامت روان در مرکز ماده 16 میگوید: از مهر 96 مرکز ماده 16 ترک اعتیاد را با رویکرد علمی و پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحویل گرفتیم و در حال حاضر دادههایی در مورد مرکز ماده 16 داریم که در وهله نخست هزینهها را کاهش داده و نسبت به قبل به یک پنجم رسیده است.
نرخ 2 برابری بازگشتپذیری معتادان به جامعه و خانواده
موسوی در گفتوگو با تسنیم عنوان میکند که خروجی اثر بخش بر شاخص مرکز ماده 16 و ارزیابی نرخ بازگشت به جامعه و خانواده هدفی است که دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه توانمندسازی معتادان بعد از ترک هدف ویژهای است که مرکز دنبال میکند، خاطرنشان کرد: در واقع در آغاز کار روش زیستی _اجتماعی را پیاده کردیم.
موسوی با بیان اینکه در گذشته نرخ بازگشت به جامعه بعد از ترک معتادان10 تا 20 درصد بود، چنین عنوان میکند « به این معنا که از هر 100 نفر 10 تا 20 درصد به جامعه باز میگشتند و 80 درصد لغزش داشتند اما در پارک سلامت روان نرخ بازگشت 40 درصد یعنی 2 برابر شده است.
اتصال معتادان به خانه و جامعه بعد از ترک
موسوی با بیان اینکه برای نخستین بار در دنیا از روش زیستی _اجتماعی به صورت ترکیبی در کمپ ترک اعتیاد ماده 16 استفاده میشود، خاطرنشان میکند: پیش از این فقط بدن معتادان از سموم پاک و بعد از دوره بدون روانکاری رها میشدند و هیچ اقدام اجتماعی صورت نمیگرفت.
به گفته این استاد دانشگاه دو موضوع روانی و اجتماعی به پروتکل مرکز ماده 16 زیر نظر بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کردهایم که اتصال به خانواده و جامعه در درمان پیگیری شود.
موسوی خاطرنشان میکند: همچنین در مرکز ماده 16حرفهآموزی داریم که هر ماه 60 نفر موفق به گرفتن مهارت فنی و حرفهای میشوند. وی یادآور میشود که گروههای فعال در بخش اعتیاد مرکز ماده 16 ورزش درمانی، هنر درمانی، سوادآموزی و مشاوره دارند.
انتهای پیام/ش