واکنش شدید برلین به تهدیدات آمریکا مبنی بر خروج نیروهای خود از آلمان


واکنش شدید برلین به تهدیدات آمریکا مبنی بر خروج نیروهای خود از آلمان

سیاستمداران بلند پایه دولت ائتلافی آلمان واکنش شدیدی به تهدیدات سفیر آمریکا علیه این کشور مبنی بر خروج نیروهای نظامی خود از خاک آلمان نشان دادند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، برخی از سیاستمداران بلند پایه دولت ائتلافی آلمان به تهدید اخیر سفیر آمریکا علیه کشورشان مبنی بر اینکه آمریکا نیروهای نظامی خود را از آلمان خارج می کند واکنش نشان داده اند.

"کارستن اشنایدر" از سیاستمداران بلند پایه حزب سوسیال دموکرات آلمان تهدیدات سفیر آمریکا مبنی بر اینکه نیروهای خود را از آلمان خارج می کند شدیدا رد کرده و اظهار داشته است که این گونه اظهارات در بین متحدان کاملا نامناسب است. آلمان نباید اجازه اخاذی را (به آمریکا) بدهد.

وی همچنین انتقادهای سفیر آمریکا به آلمان درباره اینکه این کشور بودجه نظامی خود را افزایش نمی دهد را رد کرده و گفت: ظاهرا سفیر آمریکا نمی خواهد این را تایید کند که آلمان هزینه های دفاعی خود را افزایش داده است.

وی تاکید کرد که آقای "گرنل" ظاهرا به صورت آگاهانه سهمی را که ارتش آلمان و نیروهای ما در عملیات های خطرناک خارجی انجام می دهند و این عملیات ها اغلب در مناطقی شکل می گیرد که به علت سیاست های آمریکا در دهه های اخیر بی ثبات شده است مورد بی توجهی قرار می دهد.

به نوشته هفته نامه اشپیگل دولت آلمان از این مسئله عصبانی است که سفیر آمریکا همواره اظهارات جدیدی را داشته و دوست دارد خود را به عنوان سخنگوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نشان دهد.

به نوشته این هفته نامه آلمانی ماه هاست که یک نوع توافق و هماهنگی در بین مهم ترین وزارتخانه های آلمان درباره موضع گیری های سفیر آمریکا وجود دارد. این وزارتخانه ها بر این باورند که ما به جای اینکه با واسطه و فرستاده صحبت کنیم بهتر است مستقیما با واشنگتن سخن بگوییم.

هم دیپلمات ها و هم نظامیان آلمانی روز جمعه اذعان کردند که در مذاکرات مستقیم با وزارتخانه های مسئول در آمریکا هرگز صحبتی از تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از آلمان نبوده است.

حزب چپ آلمان هم در واکنش به تهدیدهای اخیر سفیر آمریکا از این مسئله استقبال کرده و "دیتمار بارتش"، رئیس فراکسیون حزب چپ آلمان در این باره گفته است که دولت آلمان باید بدون شرط پیشنهاد "گرنل" برای خروج نیروهای آمریکایی از خاک کشورمان را بپذیرد و با آمریکا برنامه ای را در این راستا هماهنگ کند.

وی همچنین تصریح کرد که سفیر آمریکا حق دارد و پرداخت کنندگان مالیات در آمریکا نباید برای حضور نیروهای خود در کشور ما پول پرداخت کنند. وی همچنین از آمریکا درخواست کرد که تسلیحات اتمی خود را هم از خاک آلمان خارج کند.  

در آستانه سفر اروپایی برنامه ریزی شده "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، این کشور تهدیدات درباره بازگردادن برخی نیروهای خود از خاک آلمان را تشدید کرده است.

"ریچارد گرنل" ، سفیر آمریکا در آلمان در این باره به خبرگزاری آلمان گفته است: این واقعا توهین آمیز است که انتظار داشته باشیم پرداخت کنندگان مالیات در آمریکا برای حضور بیش از 50 هزار نیروی آمریکایی در آلمان مالیات پرداخت کنند، اما آلمانی ها از مازاد تجاری خود برای اهداف بومی و داخلی استقاده کنند.

پیش از آن هم سفیر آمریکا در لهستان در پیامی توئیتری گفته بود که لهستان تعهدات مالی خود به ناتو از جمله افزایش بودجه نظامی خود به 2 درصد تولید ناخالص ملی را برآورده می کند، اما آلمان این کار را انجام نمی دهد. ما از این مسئله استقبال می کنیم که نیروهای آمریکایی در آلمان به لهستان منتقل شوند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم مسئله انتقال نیروهای خود از آلمان به لهستان را در ماه ژوئن و در دیداری با رئیس جمهور لهستان در واشنگتن مطرح کرده بود.

آلمان کشوری است که بیشترین نیروهای آمریکایی در اروپا در آن مستقر هستند. این کشور بعد از ژاپن دومین کشور است که بیشترین نیروهای آمریکایی در آن مستقر هستند.

مراکز فرماندهی نیروهای آمریکایی در اروپا و آفریقا در اشتوتگارت قرار دارد و مهم ترین پایگاه نیروی هوایی آمریکا هم در رامشتاین و یکی از بزرگترین مراکز آموزش نیروها در اروپا هم در ایالت بایرن قرار دارد. در مجموع حدود 35 هزار نیروی آمریکایی در آلمان مستقر هستند. علاوه بر این 17 هزار نیروی آمریکایی و 12 هزار غیر نظامی آلمان هم توسط نیروهای ایالات متحده شاغل هستند. ده ها هزار شغل دیگر در آلمان هم به حضور نیروهای امنیتی آمریکا در این کشور وابسته است.

اخیرا آمریکا همچنین درباره مخالفت آشکار آلمان با درخواست آمریکا برای مشارکت در عملیات دریایی در منطقه خلیج فارس هم بسیار خشمگین شده است. همچنین درخواست آمریکا برای اعزام نیروهای زمینی برای ائتلاف ضد داعش در سوریه هم با موافقت آلمان روبرو نشده است. اینکه آیا عملیات حمایت آلمان از این ائتلاف به رهبری آمریکا از پایگاه اردن همچنان ادامه خواهد داشت هم هنوز مشخص نیست، چرا که حزب سوسیال دموکرات به شدت با آن مخالف است.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon