کاهش قیمت جهانی کاغذ /چین ظرفیت صادرات کاغذ را کاهش داد
یک واردکننده کاغذ با اشاره به کاهش قیمت جهانی کاغذ در ماههای اخیر، نگرانیها درباره قطع واردات کاغذ از چین را بیمورد دانست و گفت: چین تنها ظرفیت صادرات خود را به دلیل افزایش مصرف داخلی کاهش داده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در هفتههای اخیر تعدادی از ناشران و مصرفکنندگان کاغذ نسبت به شایعاتی که مبنی بر افزایش قیمت جهانی کاغذ و عدم امکان واردات کاغذ از چین و کره در فضای مجازی پیچیده است، اظهار نگرانی کردهاند، این در حالی است که واردکنندگان کاغذ در ماههای اخیر چه در قالب همکاری با کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه به صورت مجزا به فعالیت خود ادامه دادهاند. اما واقعیت ماجرا چیست؟ آیا چین صادرات کاغذ خود را قطع کرده است؟ آیا در ماههای آینده صادارت کاغذ از کشورهای آسیایی به ایران به صفر میرسد؟
علی واضحی واردکننده کاغذ و مدیر شرکت راهکار برگ بهشت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، درباره این موضوع و با اشاره به شرایطی که در ماههای اخیر برای واردات کاغذ به ایران پیش آمده است، گفت: کشور چین بزرگترین واردکننده کاغذ به ایران است، اما اخیراً و بدنیال افزایش مصرف داخلی این کشور، ظرفیت صادرات کاغذ از چین به دیگر کشورها کاهش داشته است.
وی ادامه داد: میزان مصرف کاغذ یکی از شاخصهای توسعه به شمار میرود، در کشورهای رو به توسعه و توسعهیافته مصرف کاغذ بالا میرود، در مرود چین نیز همین وضع پیش آمده است، سال گذشته تولید کاغذ در چین نه تنها افزایش نداشته بلکه به کاهش نیز دچار شده است، چرا که با تصویب قانونهای جدید دولت این کشور، کارخانههای غیر استانداردی که به محیط زیست صدمه میزدند، از چرخه تولید خارج شدند بنابراین ظرفیت صادراتی این کشور کاهش یافته است. اما اینگونه نیست که واردات کاغذ از چین صفر شده باشد.بنابراین وضعیت نگرانکنندهای وجود ندارد.
این واردکننده کاغذ با اشاره به دیگر کشور صادرکننده کاغذ به ایران یعنی کره گفت: واردات کاغذ از کره نیز به دلیل تحریمها با مشکلاتی مواجه شده و از طریق واسطهها انجام میشود، این موجب میشود که کاغذ گرانتر و طولانیتر بدست آید، بنابراین واردگنندگانی که از کره خرید میکردند، خریدشان را محدود کردهاند چرا که باید تحریمها را دور بزنند و این هزنیهبر است. البته این جریان مربوط به یک یا دو ماه اخیر نیست.
واضحی در پاسخ به اینکه اندونزی نیز همان شرایط کره را دارد؟ گفت: بله، خرید از اندونزی نیز باید با حضور واسطهها و کشور سوم انجام شود. برخی از واردکنندگان از این مسیر کاغذهای بسیاری را وارد کرده و میکنند، اما اکنون بهترین راه واردات کاغذ از چین است، چرا که میتوان مستقیم خرید کرد. البته هند نیز شرایط مشابه چین را دارد، که ما از آن مقوای پشت طوسی و ایندربورد وارد میکنیم. درمورد کاغذهای گلاسه و چاپ و تحریر هند تولیدات ضعیفی دارد. در هند نیز کارخانه تولید کاغذ زیاد است، اما محصولی که برای صادرات دارند، مقوای پشت طوسی و بستهبندی است.
وی با تاکید بر اینکه صادرات کاغذ از چین نه تنها متوقف نشده بلکه ادامه نیز دارد، گفت: اکنون با ورود محمولههای کاغذ گلاسه از چین در ماههای اخیر قیمتها در بازار کاهش قابل توجه داشته است، محمولههایی از مقوا و تحریر نیز وارد شده است.
مدیرشرکت راهکار برگ بهشت با اشاره به واردات کاغذ از اروپا گفت: پرتقال بهترین کاغذ تحریر را تولید میکند، اما قیمت کاغذهای اروپایی در مقایسه با کاغذهای چینی و کرهای بالاتر است، بنابراین واردکنندهها چندان تمایلی به واردات کاغذ از این کشورها ندارند.
وی در پایان گفت: قیمت جهانی کاغذ در ماههای اخیر نه تنها افزایش نداشته است، بلکه با کاهش جزئی نیز مواجه شده است.
انتهای پیام/