حکایت یک بام و دو هوای خبرنگاران/رفع مشکلات خبرنگاران در بن بست وعدههای تکراری
هر چند بسیاری از مشکلات خبرنگاران تکراری شده و هر ساله در جلسات روز خبرنگار بیان میشود اما امیدواریم برای یک بار هم که شده مسئولان استانی و کشوری در جهت رفع مشکلات خبرنگاران قدم مثبتی بردارند و به وعده تنها بسنده نکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، 17 مرداد هر سال به عنوان روز خبرنگار نامگذاری میشود؛ روزی که خبرنگاران انتظار دارند درد و دل آنها شنیده شده و راه حلی برای مشکلات آنها اندیشیده شود.
خبرنگاران 364 روز از سال را برای مطالبه گری و رفع دغدغهها و مشکلات مردم گام برمیدارند و خودشان تنها در یک روز از سال و آن هم در روز خبرنگار دیده شد هر چند در همین روز نیز شنوندهای برای مشکلات نیست.
هر سال به امید اینکه مشکلی از مشکلات خبرنگاران استان کاسته شود روز خبرنگار با یک دورهمی و جشن ساده سپری شده و مسئولان نیز قولهایی برای رفع این مشکلات میدهند.
بر کسی پوشیده نیست که خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان هستند و در این راه با عشق و علاقه هر خطری را پذیرا هستند و انعکاس دهنده مشکلات و آلام اقشار و طیفهای مختلف جامعه هستند.
امروز وضعیت کاری خبرنگاران نیز حکایت یک بام و دو هواست و شاید اگر خبرنگار به وجدان حرفهای خود گوش کند باید جسورانه از مشکلات مردم بنویسد و اگر دل در گروی منافع شخصی داشته باشد باید میرزابنویس مسئولان شود.
خبرنگاران به دور از منافع و دغدغههای معیشتی و اقتصادی شخصی خود ذهن را خالصانه به سمت بازتاب مطالبات عامه مردم هدایت میکنند.
ظرفیت خبرنگاران در دستگاههای اجرایی استان استفاده شود
خبرنگار روزنامه صمت و مدیر مسئول خبرگزاری برنا در خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: باید از ظرفیت خبرنگاران در دستگاههای اجرایی استفاده شود و در استخدامیهای ادارات از آنها استفاده کنند.
مصطفی ملایی بیان کرد: برخی از روابط عمومیها با کمبود نیرو مواجه هستند و باید از توان خبرنگاران در دستگاههای اجرایی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از خبرنگاران استان بیمه نیستند و این یکی از مشکلات آنهاست گفت: خبرنگاران در بسیاری از سفرهای استاندار و مسئولان کشوری به شهرستانها آنها را همراهی میکنند و اگر اتفاقی برای خبرنگاران بیافتد هیچکس جوابگو نخواهد بود.
مدیر مسئول خبرگزاری برنا در خراسان جنوبی با بیان اینکه مسئولان نباید تنها به یک خبرگزاری خاص توجه داشته باشند و باید همه خبرگزاریها به یک اندازه دیده شوند تصریح کرد: خبرنگاران ثبات شغلی و حقوق ثابت ندارند که باید به آن توجه کرد.
مدیران و روابط عمومیها تعامل بیشتری با خبرنگاران داشته باشند
خبرنگار روزنامه مهرمشرق خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم افزود: مدیران و روابط عمومیها باید تعامل بیشتری با خبرنگاران داشته باشند و فعالیت خود را تنها در چارچوب چهار بنر و پیام تسلیت و تبریک ندانند و اطلاع رسانی مطلوبی کنند.
مهدی کاظمی عنوان کرد: پیشانی هر ادارهای روابط عمومی آن است و این اطلاعرسانی شفاف و ساده باید توسط روابط عمومی انجام شود و اطلاعات صادق و شفاف به رسانهها بدهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از مدیران و روابط عمومیها از نگاه بالا به خبرنگاران حرف میزنند گفت: آنها سطح خبرنگاران در حوزه اطلاع رسانی را پایین آوردند و برخی اطلاعاتی در زمینه رسانه و روابط عمومی ندارند.
خبرنگار روزنامه مهرمشرق خراسان جنوبی بیان کرد: باید سند توسعه رسانههای استان تدوین شود و سند روابط عمومیهای استان نیز نوشته شود.
کاظمی با بیان اینکه مدیران دستگاههای اجرایی جناح بازی و سیاسی بازی را کنار بگذارند و به دیدگاه اقتصادی رسانهها توجه داشته باشند افزود: هر کسی برای رسانههای استان خط قرمز نگذارند.
دریافتی خبرنگاران خراسان جنوبی بالای 500 هزار تومان در ماه نیست
خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: امروز اخبار و اطلاعات جز مهمترین ارکان زندگی بشر شده و افرادی برتر هستند که اطلاعات به روز داشته باشند.
محمودآبادی با بیان اینکه نقش خبرنگاران و طلایه داران عرصه خبر اهمیت دارد افزود: رسانهها همواره تلاش کردند مطالبات مردم را به گوش دولتمردان برسانند.
وی با بیان اینکه 85 درصد بانوان خبرنگار و بسیاری از خبرنگاران آقا از بیمه برخوردار نیستند تصریح کرد: دریافتی هیچکدام از خبرنگاران استان بیشتر از 500 هزار تومان در ماه نیست و عدم ثبات شغلی و نبود بیمه یکی از مشکلات اساسی خبرنگاران است.
خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی با بیان اینکه کار خبر یکی از کارهای با عشق و علاقه است و کسی عشق و علاقه نداشته باشد نمیتواند در شغل خبرنگاری دوام آورد بیان کرد: برخی از روابط عمومیها متاسفانه برای خبرنگاران سخت میگیرند و رفتار مناسبی ندارند.
محمودآبادی با بیان اینکه برای خبرنگاران سالنهای ورزشی و سایر امکانات رفاهی و فرهنگی به صورت رایگان در نظر گرفته شود گفت: روابط عمومیها ارتباط بهتری با خبرنگاران بگیرند و در تنظیم اخبار دقت کنند.
برخی خط قرمزها برای توسعه بهتر استان برداشته شود
مدیرمسئول روزنامه بیرجند امروز نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم افزود: سال 97 سال سختی برای مطبوعات بود و بسیاری از رسانهها در کشور تعطیل شدند.
محمود حیدری تصریح کرد: دولت یازدهم و دوازدهم برای صدور مجوزهای نشریات روند خوبی داشته اما اگر وضعیت اقتصاد و کاغذ ضعیف باشد باید شاهد تعطیلی و ورشکستگی رسانههای دیگری باشیم.
وی عنوان کرد: بسیاری از مشکلات و نارضایتیها به دلیل عدم نظارت بوده که امیدواریم با تدبیر دولت دوازدهم این مشکلات نیز حل شود و در یک ماه اخیر با توجه به سیاستهای وزارت ارشاد ثبات کاغذ هموار شده است.
مدیرمسئول روزنامه بیرجند امروز بیان کرد: در حال حاضر 100 نشریه مکتوب و 5 روزنامه فعال در استان وجود دارد که این نشاندهنده بالندگی و نیروهای توانمند استان بوده است.
حیدری با بیان اینکه مشکلات خبرنگاران تکراری شده اما امید داریم با حضور استاندار خراسان جنوبی وضعیت رسانهها بهتر شود گفت: اگر میخواهیم استان پیشرفته داشته باشد و رسانهها نیز بتوانند قلم بزنند و از مشکلات بنویسند باید برخی خط قرمزها در استان برداشته شود.
وی افزود: متاسفانه با کوچکترین مطلبی علیه یک ادارهای بلافاصله دادگاهی میشویم و از مطبوعات شکایت میکنند و اگر خط قرمزها پایین باشد باید کار خبرنگاری را کنار بگذاریم.
مدیرمسئول روزنامه بیرجند امروز با بیان اینکه خبرنگاران باید حداقل بیمه را داشته باشند گفت: زمانی مشکل خبرنگاران رفع خواهد شد که مشکلات رسانهها و روزنامهها برطرف شود.
عدم ثبات شغلی و بیمه از مشکلات خبرنگاران
خبرنگار خبرگزاری مهر خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: علیرغم اینکه استانداری تاکید زیادی کرده که مدیران از خبرنگاران برای سوالات فکس نخواهند ولی برخی از مدیران تلفنی جواب خبرنگار را نمیدهند و باید سوالات برای آنها فکس شود!
رقیه رحمتیراد گفت: سال گذشته حرف از میدان و یا خیابانی به نام خبرنگار آورده شد اماهیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت که امیدواریم بالاخره یک میدانی به نام خبرنگار در استان نامگذاری شود.
وی افزود: عدم بیمه و نداشتن مسکن و عدم ثبات شغلی یکی از مشکلات خبرنگاران بوده که کار را برای آنها مشکل کرده و اگر کسی علاقهای به خبرنگاری نداشته باشد نمیتواند در این شغل فعالیت داشته باشد.
خبرنگار خبرگزاری مهر خراسان جنوبی عنوان کرد: نبود حقوق ثابت و عدم ثبات شغلی سبب شده بسیاری از خبرنگاران فعالیت خبری خود را به صورت حرفهای دنبال نکنند.
وی گفت: بسیاری از مشکلات خبرنگاران استان هر ساله گفته شده اما گوش شنوایی برای این مشکلات نیست و مسئولان تنها وعده میدهند و به آن عمل نمیکنند.
مسئولان به وعده تنها بسنده نکنند
هر چند بسیاری از این مشکلات تکراری شده و هر ساله در جلسات روز خبرنگار بیان میشود اما امید داریم برای یک بار هم که شده مسئولان استانی و کشوری در راستای رفع مشکلات خبرنگاران قدم مثبتی بردارند و به وعده تنها بسنده نکنند.
علاوه بر سختی کار خبرنگاری نیز شأن و منزلت خبرنگاران هم کمرنگ به نظر میرسد و از برخوردهای نامناسب برخی مسئولان به ویژه آنهایی که مورد انتقاد خبرنگاران قرار میگیرند و تلخی حقیقت را برنمیتابند تا سوءاستفاده از برخی عناصر و خبرنگاران فعال در رسانهها همگی حکایت از کم شدن منزلت و جایگاه خبرنگاران دارد که گاه عرصه را برای آنها تنگ کرده است.
گزارش از منصور کلاته نایبی
انتهای پیام/ش