دانش آموزان نیازمند به هنگام ثبت نام شناسایی و حمایت می‌شوند

دانش آموزان نیازمند به هنگام ثبت نام شناسایی و حمایت می‌شوند

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت از افزایش چشمگیر پوشش تحصیلی مقطع ابتدایی در این استان خبر داد و گفت: امسال دانش آموزان نیازمند به هنگام ثبت نام شناسایی و حمایت می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، تعالی و ترقی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه  و تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآمد محصول و نتیجه نظام آموزشی و تربیتی است و این دستگاه پرچم‌دار تغییر و تحولات و مسئول تمام مقدراتی است که در آینده برای جامعه رقم زده می‌شود.

توجه به آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری بلند مدتی است چراکه وظیفه کشف و رشد و بالندگی استعدادها را دارد پیشرفت در زمینه‌های علمی تنها ضروریات انسان متعالی نیست بلکه باید به مهارت‌های زندگی، ارزش‌های دینی نیز توجه ویژه شود.

رسانه به عنوان چشم بینای جامعه وظیفه بیان  و انعکاس مشکلات  قشر محصل  را بر عهده دارد  خبرنگار تسنیم در  این راستا  با مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی به گفت و گو پرداخته استکه در ادامه به آن می‌پردازیم.

تسنیم: سرانه فضای آموزش استان چند متر مربع است ؟/مناطق ناحیه‌ی یک و دو ارومیه از این لحاظ مستعد نیستند مناطقی مانند کشتارگاه ارومیه از این حیث وضعیت نا به سامانی دارند چه راهکارهایی برای  مشکل کمبود فضای آموزشی در این نواحی اندیشیده شده؟

ابراهیم محمدی: آذربایجان غربی بر اساس اعلام معاونت توسعه روستایی  ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش در سال 94 جزو 4 استان نیازمند به توجه در کشور در شاخص‌های فضا، تجهیزات نیروی انسانی و پوشش تحصیل شناخته شد.

سرانه آموزشی این استان بر اساس اعلام سازمان نوسازی مدارس کشور 4.05 متر مربع به ازای هر دانش آموز است در صورتی که در میانگین کشوری 5.18 و استاندارد آن 8.39 متر مربع است و بااین‌وجود سرانه آموزشی  ما از میانگین کشوری پایین‌تر است.

 کمبود میانگین  در تمام شهرستان‌های استان مشهود است اما در  شهرستان‌های ارومیه سردشت و پیرانشهر وضعیت بدتری حاکم است ، این شهرستان‌ها در آخر جدول قرار دارند و برای رسیدن به استاندارد کشوری نیازمند پنج هزار کلاس درس در آذربایجان غربی هستیم.

تسنیم :امسال چه میزان بودجه به آموزش و تربیت استان اختصاص داده شده؟

محمدی: امروز شاخص‌های باسوادی تغییر کرده و تربیت شهروند خوب خروجی آموزش و پرورش موفق است که در این راستا امسال اعتبار تجهیزات مدارس  افزایش یافته است.


بنا بر اعلام استاندار آذربایجان غربی امسال 14 درصد از منابع کل استان به فصل آموزش‌وپرورش اختصاص داده شده است به این معنی که امسال بیش از 165 میلیارد تومان به آموزش‌وپرورش اختصاص یافته و بیش از 40 درصد آن تخصیص نیز پیدا کرده است،در تخصیص اعتبارات استانی بعد از حمل و نقل دومین دستگاهی هستیم که بیشترین اعتبار استانی به آن تخصیص شده  است.

 در حال حاضر بالغ بر 350 پروژه مدرسه سازی در استان در حال اجرا است و پیش بینی می‌شود ظرف دو سال آینده بخشی از مشکلات مدرسه سازی و  کمبود کلاس در استان مرتفع شود.

تسنیم: چند روستا در سال 98 به مدرسه مجهز می شوند و در چه مقطع هایی/آیا امسال در مدارس مناطق مرزی توزیع شیر خواهیم داشت؟

محمدی: تمامی روستاهای دارای سکنه در مقطع ابتدایی یا مدرسه و یا معلم دارند و این بدین  معنی است که روستاهایی که از تعداد خانوارهای کمتری برخوردارند و تعداد دانش آموزان در این روستاها به انگشتان  یک دست هم نمی‌رسد، امکان ساخت مدرسه در این روستا وجود ندارد در عوض معلمان این روستا از فضای آموزشی که در اختیارشان  گذاشته می‌شود استفاده می‌کنند.

توزیع تغذیه رایگان بین 75 هزار در دوازده شهرستان و هزار و چهارده روستا از دیگر فعالیت‌های ارزشمند آموزش و پرورش است که در آذربایجان غربی اجرایی شده است و امسال هم در صددیم این طرح را اجرایی کنیم.

با دستور استاندار آذربایجان غربی در هزار و چهارصد روستا در 30کیلومتر مرزی بحث تغذیه شامل توزیع شیر و میوه  آغاز شد که  برای نخستین بار در سطح کشور رخ داد و در هیچ جایی از کشور این موضوع وجود ندارد.

تسنیم: چرا  امسال  در استان رتبه مرغوبی در کنکور نداشتیم؟

 محمدی: تربیت تمام ساحتی هدف سند تحول بنیادین است و همه برنامه‌های در راستای تعلیم و تربیت باید مبتنی بر این سند باشد که هدف غایی آن نائل آمدن به مراتبی از حیات طیبه است.

آموزش‌وپرورش را متولی کنکور نمی‌دانم، کنکور رسالت دانش آموز نیست و این جزء  در هیچ  جای این سند قید نشده  است، بااین‌وجودموارد متعددی در کنکور دخیل است و قرائن نشان می‌دهد که وضعیت استان نسبت به کنکورهای سال های قبل مقداری بهبود یافته است.

امسال پوشش دبستانی آموزش و پرورش آذربایجان غربی در حدود 47,000 نفر است که این عدد سال گذشته 31,000 نفر بود این بیانگر این است که امسال جمعیت پیش دبستانی استان 16 هزار نفر نسبت به سال97 افزایش یافته و این افزایش چشمگیر حاصل کار و اجرای برنامه‌ها است  البته در این راستا 32 میلیارد ریال برای آموزش پیش دبستانی‌ها از طریق استانداری مصوب و تخصیص یافته است.

تسنیم: با توجه به اینکه امسال تعداد دانش آموزان استان بیشتر از   600 هزار نفر پیش بینی شده امسال برای کیفیت بخشی به برنامه‌های تربیتی و آموزش پر بازده چه تمهیداتی اندیشیده‌اید؟
محمدی: سال تحصیلی گذشته بیش از 593 هزار دانش آموزان در مدارس استان ثبت نام کردند اگر ازمقطع پیش دبستانی و بزرگ‌سالان فاکتور بگیریم پیش بینی می‌شود تعداد دانش آموزان استان در سال تحصیلی آینده از مرز 600,000 نفر عبور کند.

 امروزه سند بالا دستی سند تحول بنیادین است و تمامی برنامه ها در جهت تحقق این سند برگزار می شود و اولویت و سیاست اصلی آموزش و پرورش داشتن آموزش و پرورش منسجم و برنامه محور است. 

با عنایت خداوند دانش‌آموزان را طوری تربیت می‌کنیم که به عنوان افرادی دانا، خردمند، پرهیزکار و شجاع و نترس مبتنی بر معیارهای دینی تربیت شده باشند و صادقانه به کشور خدمت کنند و تعلیم چگونه زیستن، باهم زیستن در دنیای ایران و اسلام در اولویت کار ما قرار دارد.

تسنیم: برنامه شما برای بازگرداندن افرادی که از تحصیل باز می مانند چیست؟

محمدی: آذربایجان غربی استانی تولی و پراکنده است، از 4984 واحد آموزشی  این استان  3,065  واحد، روستایی است  از آمار باقی مانده  520 واحد غیر انتفاعی است و  این نشانگر کمبود مدارس شهری در این استان است.

این پراکندگی سبب شده در بیشتر روستاها به لحاظ پراکنده بودن روستاها و کمبود جمعیت روستا کمبود مدرسه در مقطع متوسطه اول و دوم مشهود باشد و برخی دانش آموزان به علت  مسافت و مشکلات اقتصادی از تحصیل باز بمانند.

سال گذشته از بین افراد شناسایی شده متارکین تحصیل 6800 نفر افرادی  بودند که  از همان مقطع ابتدایی  به هر دلیلی به مدرسه نرفته بودند اما در مقطع متوسطه 14,000 دانش آموز  ترک تحصیل کرده بودند همه را پیگیری کردیم و نهایتاً 3400 نفر را به چرخه آموزش برگرداندیم.

 فقر حاکم در آذربایجان غربی و روستاها مشکلی است که فراتر از بحث آموزش و پرورش است و باید یک حرکت جهادی انجام شود و تمامی مسئولان در این زمینه همکاری کنند و آموزش و پرورش آذربایجان غربی از مهرماه امسال بحث شناسایی بازماندگان از تحصیل را شروع می‌کند،سعی می‌کنیم در زمان ثبت نام مشکلات دانش آموزان را حل کنیم.

تسنیم: موزه مدرسه کی افتتاح می شود؟

محمدی: تمام تغییر و تحولات موجود در این ساختمان با همکاری میراث فرهنگی آذربایجان غربی انجام می‌شود عملیات عمرانی طبقه زیرزمین ساختمان مدرسه 22 بهمن و کارهای مربوط به سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی و تأسیسات طبقه هم کف به اتمام رسیده و طبقه هم کف آن هم 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش بینی می شود تا پایان امسال افتتاح شود.

تسنیم: با شروع نام‌نویسی دانش‌آموزان برای مهرماه 98، بعضاً شاهد اعتراضاتی نسبت به اخذ هزینه از والدین دانش‌آموزان هستیم چه تمهیداتی برای جلوگیری از این امر اندیشیده‌اید؟

محمدی:باید از دریافت هرگونه هزینه اضافی و غیر مصوب در فرایند ثبت نام دانش آموزان خودداری شود،ستاد ثبت‌نام و نظارت بر نام‌نویسی در اداره‌کل آموزش و پرورش استان و سایر ادارات فعال بوده، بخشنامه و دستورالعمل‌های لازم به مدارس ارسال شده و به صورت جدی سرکشی‌های مستمر انجام می‌شود.

اولیای دانش آموزان از هیچ نظر دغدغه نداشته باشند تمام مدارس استان برای مهر 98 آماده شده و سال تحصیلی پیش رو با قدرت هر چه تمام‌تر آغاز می‌کنیم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon