وعده وزارت کار برای حل مشکل سخت و زیان‌آوری شغل خبرنگاری

وعده وزارت کار برای حل مشکل سخت و زیان آوری شغل خبرنگاری

معاون وزیرکار از مذاکره با تأمین اجتماعی برای رفع مشکل مغایرت‌های شغلی خبرنگاران خبر داد و گفت: موانع پیش‌‌روی سخت و زیان‌آوری شغل خبرنگاران را رفع می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،حاتم شاکرمی، معاون وزیرکار در نشست با خبرنگاران با اشاره به وعده رفع دو مانع پیش‌روی سخت و زیان‌آوری خبرنگاران گفت: طبق مصوبه دولت، شغل خبرنگاری، جزو گروه «ب» مشاغل سخت و زیان‌آور است و مانند بسیاری از مشاغل از جمله کار در ندامتگاه‌ها نیز باید در زمره مشاغل سخت و زیان‌آوری قرار گیرند؛ چراکه ماهیت شغلی خبرنگاران، سخت و زیان‌آور است.

 وی با اشاره به اینکه در اجرا و فرآیند بررسی سخت و زیان آوری خبرنگاران،مشکلاتی وجود دارد اظهار داشت:خبرنگارانی که دارای کارفرما هستند و عنوان شغلی آنها نیز «خبرنگار» است، مشکلی در این خصوص ندارند و باید از مزایای سخت‌ و زیان‌آوری بهره‌مند شوند.

شاکرمی با اشاره به اینکه  بخشی از خبرنگاران از بیمه‌های مشاغل آزاد و اختیاری استفاده می‌کنند که تحت عنوان «خبرنگاران آزاد» شناخته می‌شوند دارای مشکلاتی هستند بیان کرد: این گروه از خبرنگاران، کارفرما ندارند و با توجه به اینکه سهم چهار درصدی حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور طبق بند 4 تبصره2 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی باید توسط کارفرما پرداخت شود، این تکلیف قانونی «خبرنگاران آزاد» را با مشکل مواجه کرده است. چرا که قانون، کارفرما را مکلف به پرداخت حق بیمه چهار درصد مشاغل سخت و زیان‌آور کرده است. بنابراین به دلیل اینکه خبرنگاران آزاد، کارفرما ندارند، مشکلاتی در زمینه اعمال سخت و زیان‌آوری برای آنها به وجود آمده است.

شاکرمی با اشاره به اینکه درحال رایزنی برای خبرنگارانی که آزاد هستند هستیم اظهار داشت: برای حل این مشکل تلاش می کنیم،  برای رفع این مشکل، حتی ماده واحده را به صورت لایحه یا طرح، به مجلس بفرستیم تا این مانع برطرف شود.

معاون روابط کار درباره مغایرت شغلی خبرنگاران با لیست تأمین اجتماعی گفت: این موضوع یکی دیگر از مشکلات خبرنگاران است که در حال مذاکره با سازمان تأمین اجتماعی هستیم تا این مانع را برطرف کنیم؛ البته رفع مشکل مغایرت شغلی، نیاز به اصلاح قانون ندارد بلکه قرار است با تشکیل یک کمیته تخصصی، این موضوع را بررسی کنیم.

معاون امور روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره قرارداد شفاهی اظهار داشت: برخی از خبرنگاران در مؤسساتی فعالیت می‌کنند که قرارداد آنها شفاهی است اما توافق شفاهی بین طرفین نیز بعضاً از سوی کارفرمایان اعمال نمی‌شود. هرچند در قانون کار، قرارداد شفاهی و کتبی به رسمیت شناخته می‌شود اما مؤسسات رسانه‌ای و هر کارگاهی مکلف به اجرای تعهدات خود ولو در قراردادهای شفاهی هستند.

معاون امور روابط کار وزیر کار با اشاره به مذاکره با تأمین اجتماعی برای رفع مشکل مغایرت‌های شغلی خبرنگاران، از پیگیری برای اصلاح بخشی از قانون در خصوص بیمه خبرنگاران آزاد خبر داد.

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon