تالابهای آذربایجان غربی رونق بخش گردشگری و طبیعت گردی
این روزها رونق صنعت گردشگری در آذربایجان غربی با حال و روز خوب تالابهای متعدد آن رقم خورده و طبیعت گردان زیادی را روانه این سرزمین کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، استان 17 گانه آذربایجان غربی با زیباییها و جاذبههای گردشگری، آثار تاریخی، آداب و رسوم و مردمانی فرهیخته و با فرهنگ در میان مردم مشهور است و همواره مقصدی برای گردشگران بوده و است.
آثار تاریخی ثبت شده ملی و جهانی، مناطقی اعجابانگیز مانند غار سهولان و تخت سلیمان و هزاران اثر دیگر که نمادی از اصالت و پیشینهای بلند از آذربایجان غربی است امروزه به یک موتور محرکه اقتصادی برای استان تبدیل شده و حتی مسئولان مدیران را نیز به فکر استفاده از این ظرفیتها فروبرده است.
ماکو یکی از شهرهای شمالی آذربایجان غربی است که از شمال به رودخانه قرهسو و ترکیه، از شرق به رودخانه ارس و جمهوری آذربایجان محدود است و در این شهر منطقه آزاد ماکو به عنوان جدیدترین منطقه آزاد کشور و بزرگترین منطقه آزاد کشور دومین منطقه آزاد جهان بعد از منطقه شانگهای چین به شمار میرود نیز در این شهر است و گفتنی است که این منطقه بهتنهایی 75 درصد کل مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده است.
مناطق دیدنی و آثار تاریخی واقعشده در این شهر قره کلیسا که قدیمیترین کلیسای جهان و نماد همزیستی ادیان الهی در نزدیکی شهر ماکو و در دشت چالدران قرار دارد همچنین این منطقه به دلیل برخورداری از تمدن کهن، جاذبههای تاریخی فراوان، زیباییهای طبیعی به همراه پوشش گیاهی، رودها، چشمهها، غارها، آبشارها، آبوهوای مناسب، صنایعدستی و دست بافتههای عشایر یکی از قطبهای گردشگری شمال غرب کشور محسوب میشود
یکی از جاذبههای طبیعی و زیبا شهرستان ماکو، تالاب آق گل است که علاقهمندان زیادی دارد و همواره مقصد بسیاری از طبیعت دوستان است، این تالاب در مجاورت رودخانه ارس و با ارتفاع 799 متر از سطح دریا واقعشده است و برای رسیدن به این تالاب میتوان از جاده ترانزیت ایران – ترکیه و سپس جاده پلدشت استفاده کرد.
تالاب آق گل ماکو از شمال به جاده شوسه آق گل و خزر، از مغرب به روستای آق گل و رشته کوههای مرتفع مولی، از شرق و شمال شرقی به رشتهکوه قرهبلاغ و از جنوب به زمینهای شورهزار قرهبلاغ و جاده شوسه آق گل به پل دشت محدود میشود.
مساحت تالاب آق گل ماکو (محدوده آبی) حدود 475 هکتار است و حداکثر طول آن 4500 متر و حداکثر عرض آن 2750 متر گزارش شده است.
به گفته برخی کارشناسان عمق متوسط تالاب آق گل ماکو 55 سانتیمتر و حداکثر عمق آن 70 سانتیمتر میباشد. حداکثر عمق در شیاری که در وسط تالاب قرارگرفته است، این تالاب تالابی فصلی است و در بهار و زمستانها پر آب است ولی در تابستان و اوایل پاییز خشک است.
هنگام پرآبی و وقتی میزان آب آن به حداکثر میرسد از بخش جنوبی و از حاشیه روستای قرهبلاغ آب از حوزه تالاب خارجشده و به طرف دشت زنگنه جاری میشود، آبگیری تالاب بهطور عمده از ارتفاعات غربی و شمالی تأمین میشود علاوه بر آن چشمههای موجود در تالاب نیز بهطور ممتد کمی از آب تالاب را تأمین میکنند ولی چون میزان تبخیر در تابستان زیادتر است و آب وارده توسط چشمهها تأمین میشود، تالاب خشک میشود.
گزارش از ثمین کاظمی
انتهای پیام/ن