بررسی دلایل بازداشت و مسدود شدن حساب مدیران خودروسازی در کمیسیون صنایع
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی از بررسی و ورود این کمیسیون به بررسی دلایل بازداشت مدیران ارشد سایپا و مسدودشدن حسابهای مدیرعامل ایران خودرو خبر داد.
محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت تحقیق و تفحص از صنایع و شرکتهای خودروسازی در مجلس، گفت: تفحص از شرکتهای خودرو سازی حدود 4 ماه است که در مجلس کلید خورده و هیئت تفحص در حال بررسی پروندهها و مستندات واصله به این هیئت هستند.
وی با اشاره به محورهای این طرح افزود: بازاریابی داخلی و خارجی، انتقال فناوری، قراردادهای مشترک، بومیسازی تکنولوژی در ساخت خودرو و ثبت سفارش خودروها از جمله موارد این طرح تحقیق و تفحص است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به ممنوع الخروج شدن مدیرعامل و بازداشت تعدادی از مدیران ارشاد سایپا و مسدود شدن حساب بانکی مدیرعامل ایران خودرو، اظهار داشت: با توجه به در جریان بودن طرح تفحص از این شرکتها، در جلسه هفته آینده کمیسیون با دعوت از هیئت رئیسه تفحص از خودروسازیها این موضوع را بررسی و آخرین وضعیت را از آنها پیگیری میکنیم.
به گزارش تسنیم، متن طرح تفحص از صنایع خودروسازی بهشرح ذیل است:
1 ــ در حال حاضر صنعت خودروسازی کشور ما با مشکلات متعددی دستوپنجه نرم میکند که یکی از این مشکلات کیفیت پایین خودروهای تولیدی در شرکتهای خودروسازی است که کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواهان رعایت قانون ارتقای کیفی محصولات از سوی شرکتهای خودروسازی است که این قانون در مجلس هشتم بهتصویب رسیده اما از سوی خودروسازان رعایت نمیشود.
2 ــ شرکتهای خودروسازی همواره درخواستهای متعددی از دولت جهت تأمین کسری بودجه و نقدینگی خود برای جبران هزینههایشان دارند، در صورتی که بهتازگی اطلاعاتی به اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس مبنی بر سرمایهگذاری برخی از شرکتهای خودروسازی در یکی از بانکهای خصوصی رسیده که نشان میدهد نهتنها این شرکتها با کمبود نقدینگی مواجه نیستند، بلکه سرمایههای زیادی نیز برای سرمایهگذاری دارند که بهتر است این سرمایهها در جهت بهبود وضعیت خودروسازی کشور صرف شود، بنابراین این مسئله نیز به تحقیق و تفحص از شرکتهای خودروسازی منجر شده است.
3 ــ یکی از عمدهترین مشکلاتی که مانعی برای تولید خودروهای باکیفیت توسط خودروسازان در کشور ایجاد کرده، بدهیهای کلان شرکتهای خودروسازی به قطعهسازان است که این موضوع با سرمایهگذاری این شرکتها در بانکهای خصوصی منافات دارد که باید بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و میزان و همینطور نحوه هزینهکرد این شرکتها براساس طرح تحقیق و تفحص مشخص شود.
4 ــ اعضا و هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقدند که یکی از دلایل عمده افزایش بیرویه قیمت خودروهای داخلی در بازار، نقش نمایندگیها در این زمینه است، بهطوری که اطلاعاتی بهدست آمده که برخی از نمایندگیهای فروش در یک دوره زمانی که قیمت خودرو در کشور بهدلیل بالا رفتن نرخ ارز افزایش یافت از فروش محصولات خودداری کرده و به افزایش قیمتها دامن زدند که این موضوع نیز بایستی در طرح تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی به آن رسیدگی شود.
5 ــ یکی از تخلفاتی که شرکتهای خودروسازی طی ماههای اخیر مرتکب شدهاند، نصب نکردن کیسه هوا بر روی خودروهایی نظیر پراید و مدلهایی از سمند است که این مسئله با توجه به هشدارها و تذکرات متعددی که هم از سوی مجلس و هم از سوی پلیس راهور ناجا به آنها داده شده از طرف شرکتهای خودروسازی جدی گرفته نشده که در این طرح به این موضوع باید رسیدگی شود.
در پایان از هیئت رئیسه مجلس تقاضا میشود تا این طرح را پس از بررسیهای لازم در دستور کار قرار داده تا بتوان به مشکلات صنعت خودروسازی کشور که کیفیت پایین خودروهای تولیدی جان مردم را سالانه با خطرات جدی روبهرو کرده، رسیدگی کرد.
انتهای پیام/+