۴ هزار میلیارد گردش مالی مس سونگون به بانکهای آذربایجان شرقی انتقال یافت
مدیرعامل مس سونگون با بیان اینکه ۱۰ هزار میلیارد برای طرحهای توسعه جانبی سرمایه گذاری میشود، گفت: گردش مالی مس سونگون به سیستم بانکی استان منتقل شده است و این ۴ هزار میلیارد در بانکهای استان تبادل میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، رضا شریفی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه زمانی معدن «مس سرچشمه» بزرگترین معدن ایران بود اظهار داشت: با کشف ذخایر جدید، «مس سونگون» 100 سال ذخیره قطعی دارد و به بزرگترین معدن ایران تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه قبلا 350 میلیون تن ذخیره مس شناسایی شده بود که اکنون به یک میلیارد تن رسیده و در آخرین برآورد، دو میلیارد تن ذخیره معدنی زمین شناسایی داریم، افزود: خاک این معدن با عیار 0.6 درصد استخراج شده و با تغلیظ، مسها جدا میشوند که واکنش شیمیایی نداریم و با جداسازی، به غلظت 25 درصد رسیده و به کنسانتره مس تبدیل میشود.
مدیرعامل مس سونگون ورزقان میزان تولید کنسانتره را 300 هزار تن در سال عنوان کرد و با بیان اینکه با غلظت 25 درصد، 75 هزار تن مس تولید میشود، ابراز داشت: برای ذوب مس سونگون هم که بزرگترین معدن مس ایران است، کارخانه ذوب باید تا الان راه اندازی میشد ولی متوقف شده بود اما دوباره به مرحله راه اندازی میرسد.
وی با اشاره به اینکه فاز سه تغلیظ استارت خورده و تا 36 ماه آینده تولید کنسانتره از 300 هزار تن به 450 هزار تن میرسانیم، خاطر نشان کرد: در این طرح تغلیظ نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ارزی و ریالی صورت گرفته است.
شریفی در مورد مسایل زیست محیطی مس سونگون توضیح داد و گفت: اقدامات مس سونگون کاملا سازگار با محیط زیست بوده و صنعت سبز هستیم که این چرخه در سیکل کاملا بسته انجام میشود و فرایند شیمیایی ندارد. ما ضمن حفاظت از محیط زیست، اشتغال و تولید ایجاد کرده و نیازهای کشور را تامین میکنیم.
وی ارتقای زیرساخت های شهرستان ورزقان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: احداث جاده «خواجه-ورزقان-خاروانا» و محرومیت زدایی از روستاهای این شهرستان هم در اولویت اقدامات مس قرار دارد.
مدیرعامل مس سونگون با بیان اینکه 10 هزار میلیارد برای طرحهای توسعه جانبی سرمایه گذاری میشود، ابراز داشت: گردش مالی مس سونگون به سیستم بانکی استان منتقل شده است و این 4 هزار میلیارد در بانکهای استان تبادل میشود. ضمن اینکه حدود 300 میلیارد در استان سپرده داریم که بیش از رقمی است که در استان کرمان سپرده گذاری شده است.
وی با اشاره به پیگیری ثمربخش استاندار آذربایجان شرقی در انتقال بخشی از تبادلات مالی شرکت مس به داخل استان، ابراز داشت: موضوع جدی تری که محقق شد، این است که قرار است بخشی از ارزش محصولی که از استان خارج میشود، در بانکهای استان ذخیره و برداشت شود که این برای استان بسیار مهم است.
شریفی بیشترین ارزش افزوده معادل 94 درصد ارزش افزوده محصول را مربوط به کنسانتره مس دانست و افزود: اکنون تا مرحله تولید کنسانتره در ورزقان انجام میشود ولی شرکت مس برای توسعه صنایع پایین دستی و اشتغال، وظیفه ملی خود میداند که این زنجیره را تکمیل کند.
مدیرعامل مس سونگون ورزقان تاکید کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران به صورت ملی فکر میکند و چرخه را برای اشتغال تکمیل میکند، ضمن اینکه محصول آن هم در داخل کشور مصرف میشود و صنایع پایین دستی را تکمیل میکند.
وی در پاسخ به تسنیم در مورد محل ثبت صادرات مس ورزقان، با بیان اینکه کلیه مس کشور از گمرکات بندرعباس صادر میشود گفت: در مورد مالیات هم، شرکت مس ایران در کرمان ثبت شده و طبق قانون در محل ثبت شرکت مالیات پرداخت میشود، اما به اندازه سهم سونگون تلاش میکنیم رقم مالیات را در استان پرداخت کنیم.
شریفی در مورد میزان بومی سازی تجهیزات و قطعات مورد نیاز مس نیز گفت: ما قبل از تحریمها اقدام به بومی سازی قطعات کردیم، اما برخی از قطعات خاص که در انحصار برخی از شرکتها است، از خارج تامین میشود.
وی خاطر نشان کرد: قطعات پرمصرف بومی سازی شده و با دانشگاه و پارک فناوری قرارداد داریم تا نیازهای ما را تامین کنند. اخیرا بالای 140 قطعه از نیازهای خود را به پارک اعلام کردهایم و به دنبال بومی سازی آنها هستیم و از این موضوع استقبال میکنیم چراکه وقتی قطعات در منطقه تولید شود، اشتغال منطقه رونق مییابد.
انتهای پیام/ش