شاخص باسوادی در خراسان جنوبی به ۹۶ درصد رسید
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: میانگین شاخص باسوادی در کشور ۹۵ درصد بوده اما این شاخص باسوادی در خراسان جنوبی ۹۶ درصد است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی مرتضوی عصر امروز در شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از گلایهمندیهای سازمان سوادآموزی کشور این بوده که شورای پشتیبانی سوادآموزی در استان برگزار نشده است.
وی با بیان اینکه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان باید به صورت مستقل و فصلی برگزار شود گفت: عوامل محیطی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی و فردی در بی سوادی انسانها موثر است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی افزود: این عوامل تولید بی سواد میکنند که بخشی از این عوامل به آموزش و پرورش برمیگردد بنابراین ضرورت دارد تمام نهادها و سازمانها برای از بین بردن بی سوادی فعالیت داشته باشند.
مرتضوی گفت: باید بی سوادی در استان برای همیشه ریشه کن شود و خراسان جنوبی جز استانهای برتر در حوزه سوادآموزی است.
وی ادامه داد: میانگین شاخص باسوادی در کشور 95 درصد بوده اما این شاخص در خراسان جنوبی 96 درصد است و در حال حاضر نیز شش مرکز یادگیری محله در استان وجود دارد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در مجموع بیش از 4 هزار نفر در استان از برنامههای حوزه سوادآموزی برخوردار شدند و تعداد بیسوادان بازه سنی 10 تا 49 سال در استان 19 هزار و 653 نفر هستند البته این آمار واقعی نیست و بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95 بوده است.
مرتضوی اظهار داشت: شهرستان فردوس کمترین میزان بی سوادی در استان را دارد و شهرستان نهبندان با 10.7 درصد بیشترین میزان بی سوادی را دارد.
وی افزود: مراکز یادگیری محله یکی از برنامههای موفق در حوزه نهضت سوادآموزی است و امروز بیش از 40 عنوان مهارت زندگی در قالب کتب ساده نویسی در مراکز یادگیری استان تدریس میشود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه اختلاف باسوادی زنان و مردان در استان 2.3 درصد است طرح آموزش زنان و دختران روستایی به دلیل برقراری عدالت آموزشی اجرا میشود.
مرتضوی بیان کرد: جشنواره الگوهای برتر تدریس برای بهبود شغلی و تقویت فرآیندهای آموزشی، طرح آموزش اتباع و مهاجرین خارجی، طرح آموزش مقدماتی رایانه و طرح سوادآموزی سربازان در استان اجرا میشود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نیز طرح «نماز کلید بهشت» برای 230 نفر آموزش دهنده و 3 هزار نفر از بی سوادان استان در حال اجرا است.
انتهای پیام/ش