اصفهان| تکمیل پازل اقتصاد با حمایت از صنایع کوچک؛ ظرفیت‌هایی که برای اشتغال جوانان نادیده گرفته می‌شود


اصفهان| تکمیل پازل اقتصاد با حمایت از صنایع کوچک؛ ظرفیت‌هایی که برای اشتغال جوانان نادیده گرفته می‌شود

خودنمایی تصویر بزرگ پازل، بدون تکه‌های کوچک و خرد آن امکان‌پذیر نیست، نمی‌توان صنایع کوچک را در پازل شکوفایی اقتصاد و تولید کشور نادیده گرفت که در غیر این صورت تصویر ناقص و ناتمام می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اصفهان، خودنمایی تصویر بزرگ پازل، بدون تکه‌های کوچک و خرد آن امکان‌پذیر نیست. نمی‌توان صنایع کوچک را در پازل شکوفایی اقتصاد و تولید کشور نادیده گرفت که در غیر این صورت تصویر ناقص و ناتمام می‌ماند. حمایت از آنها نیز برای ناقص نبودن این پازل یکی از پارامتر‌های اساسی را ایفا می‌کند که با توجه به شرایط اقتصادی امروزه به جای سنگ‎‌اندازی و مانع‌تراشی باید چتر حمایتی را بیش از پیش گسترانید.

از عمده‌ترین شکایت صنایع کوچک و کارآفرینان برای راه‌اندازی واحد تولیدی و صنعتی کوچک به ویژه در روستاها بی‌توجهی مسئولان به ظرفیت روستاها و عدم حمایت است.

علی الله‌داد کارآفرین و یکی از طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی در زمینه کشت و تولید و بسته‌بندی زعفران با اشاره به موانع تولید و کارآفرینان به خبرنگار تسنیم می‌گوید: بارها برای گرفتن مجوز و استانداردهای لازم راهی شهرستان و اداره استاندارد شده‌ و به در بسته خورده‌ام. مسافت‌های طولانی رفتن به ادارات برای کارآفرینان بسیار وقت‌گیر است که اگر سیستم و شبکه اینترنتی اداری راه‌اندازی شود بسیار راه‌گشاست.

وی درباره برنامه‌ریزی‌هایی که برای روستای دولت آباد اصفهان داشته و برخی از آنها بی ثمر مانده‌ می‌گوید: متأسفانه مسئولان ما به سرمایه‌گذارانی که ازخارج از کشور خواستار سرمایه‌گذرای باشند، توجه بیشتری دارند؛ با توجه به اینکه 40 سال است در دولت آباد متصدی داروخانه هستم و اعتباری کسب کرده‌ام، اما باز هم برای طرح‌های مختلف مانند طرح 62 هکتاری برای برنامه ریزی قنات‌ها و یا کشت موسیر حدود 6 سال دوندگی داشتم.

الله‌داد ادامه می‌دهد: سعی شده با طرح‌هایی برای کشت و بسته‌بندی زعفران دست واسطه‌گران کوتاه و بار روستاییان یک جا خریداری شود. نزدیک به 600 هزار جریب زمین برای کشت زعفران را دولت آباد در اختیار دارد و توجهی نمی‌شود، در حالی‌که بازدهی بالا و اشتغال کارگران بدین وسیله فراهم می‌شود.

وی علاوه بر این از کشت موسیر و درآمد بالای حاصل از آن می‌گوید: به قدری بی‌توجهی دیده‌ شده که خود اقدام به فراهم کردن شرایط برای کشت موسیر کرده‌ام و از یک جریب شروع کرده و تا 20 جریب پیش رفته‌ام.

این کارآفرین می‌گوید: کشاورزی را داشته‌ایم که از کشت و فروش موسیر حدود یک میلیارد تومان درآمد کسب کرده است و اینها نشان می‌دهد که ظرفیت‌های بالای شهرستان‌ها به ویژه برای اشتغال زایی جوانان نادیده گرفته می‌شود.

از جمله طرح‌هایی که این کارآفرین داشته و حائز رتبه شده است، طرح جمع‌آوری زباله بوده که در این خصوص می‌گوید: طرح جمع آوری زباله‌ها در ایران رتبه اول را کسب کرد که توسط آن گندزدایی از بیابان‌ها را انجام دادیم و تمامی بهیاری از این طرح استفاده و بر اساس آن شرکتی را احداث کردند.

به گزارش تسنیم اصفهان با وجودی که یکی از استان‌های برخوردار نامیده می‌شود و 15 درصد از تولید ناخالص کشور متعلق به این استان بوده، اما کم‌کاری مسئولان و اختلاف نظرها سبب رکود حاکم و کاهش پروژه‌های عمرانی و زیربنایی و فعالیت کارخانه‌ها شده است.

کارشناسان و فعالان اقتصادی در اصفهان معتقدند کمبود منابع مالی، فقدان تخصیص اعتبارات، حمایت نکردن از تولیدکنندگان در زمینه مالیات و بیمه، تورم، افزایش نرخ ارز و تحریم‌های بین‌المللی از موانعی هستند که صنعت اصفهان برای ادامه حیات باید از آنها به سلامت عبور کند و قطعا همت و جسارت مسئولان را طلب می‌کند.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon