خراسان رضوی| یک بام و دو هوای شهر هوشمند در گناباد؛ زیرساختها تا پایان امسال فراهم میشود
در حالی که شهر هوشمند تبدیل به دغدغهای برای تمامی کلانشهرها و حتی شهرستانها شده اما این تمهیدات با توجه به گردشگری بودن گناباد هنوز صورت نگرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، انجام پروژه عمرانی توسط شهرداری در گناباد روند کندی داشته تا جایی که برخی پروژهها مانند ورودی خیابان خبرنگار یا دیگر پروژهها به دلیل کندی سرعت، گلایههای مردمی را به همراه داشته؛ برای بررسی دلایل کندی پروژههای عمرانی در شهر گناباد به سراغ شهردار این شهر رفتیم.
مهران حسینزاده شهردار گناباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: شهرداریها به دلیل مشکلات مالی در شرایط خوبی نیستند و برخی شهرداریها حتی قادر به پرداخت حقوق پرسنل نیستند اما خوشبختانه شهرداری گناباد توانسته با مدیریت صحیح هزینه در پرداخت حقوق پرسنل و پاکبانها به روز باشد.
وی ادامه داد: بودجه مصوب شهرداری گناباد در سال 97 بیش از 16 میلیارد تومان بوده که علاوه بر تحقق آن یک میلیارد و دویست میلیون تومان از بودجه مصوب توسط شورای اسلامی شهر بیشتر درآمد حاصل شده است.
شهردار گناباد بیان کرد: بودجه سال 98 شهرداری گناباد با 18 میلیارد و 800 میلیون تومان بسته شده اما با افزایش هزینهها سعی در تحقق آن شده به طور مثال فقط سال گذشته دو میلیارد و 500 میلیون تومان هزینه تعمیرات ماشینآلات پرداخت کردهایم.
حسینزاده تصریح کرد: در حوزه زیباسازی فضای شهر در ایام نوروز 72 میلیون تومان نصب المان و 100 میلیون تومان المان نوری خریداری و نصب شده یا روزانه 4 تن خاک و نخاله از سطح شهر جمع آوری می شود.
وی با اشاره به جابهجایی 3 هزار تن نخاله در ایام بارندگی امسال در کال «شش انگشتی» بیان داشت: هزینه جمعآوری زباله در گناباد زیاد است که اگر در این زمینه فرهنگسازی صورت گیرد از محل صرفهجویی آن میتوان کارهای عمرانی زیادی انجام داد زیرا در روز 45 تن زباله در شهر جمعآوری میشود و ماهیانه 200 میلیون تومان هزینه نظافت شهر میشود و این در صورتی است که در سال گذشته دو میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه رفت و رب شهر شده که اگر مردم مشارکت لازم را در تفکیک زباله داشته باشند میتوانیم با هزینه صرفه جویی شده سرعت بیشتری به پروژههای عمرانی بدهیم.
عدم مشارکت در هزینههای شهری
شهردار گناباد گفت: سال گذشته تمامی کمک مردم به شهرداری 50 میلیون تومان بوده که جهت انجام کارها و متوقف نشدن آن متاسفانه از بودجه عمرانی کاستهایم که این کار سبب کندی روند اجرای پروژههای عمرانی میشود.
حسینزاده افزود: مردم باید هزینههای شهر را پرداخت کنند زیرا امروز شهرداریها بودجه دولتی ندارند و باید کارها با مشارکت مردم انجام شود.
شهردار گناباد عنوان کرد: 10 میلیارد تومان بدهی مردم از محل قبوض نوسازی به شهرداری است که باید وصول شود و کل دریافتی از اصناف گناباد در سال 97 مبلغ 500 هزار تومان بوده ولی در مقابل میلیونها تومان هزینه شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه امسال بارندگیهای خوبی داشتیم اما از سویی ما در سال گذشته 21 مورد آماده باش به این خاطر داشتهایم و 600 میلیون تومان جهت بازگشایی کانالها پرداخت شده است.
حسینزاده با اشاره به مشکلات فضای سبز شهرداری افزود: هزینه نگهداری روزانه فضای سبز در گناباد 7 میلیون تومان است که سال گذشته دو میلیارد و 600 میلیون تومان برای ارتقا کیفیت فضای سبز شهر هزینه شده است.
شهردار گناباد اظهار داشت: دستگاههای دولتی بدهی زیادی به شهرداری دارند که در سامانه بدهیهای دولت 200 میلیارد تومان بدهی ادارات به شهرداری ثبت شده است. در حال تهاتر برخی از این بدهیها هستیم و اگر فقط همین بدهی ادارات به شهرداری پرداخت شود در حوزه عمرانی تحول چشمگیری در شهر ایجاد میشود.
وی با اشاره به گلایههای مردم در زمینه آسفالت برخی معابر بیان کرد: کارخانه آسفالت شهرداری به همت نیروهای داخلی و با هزینهای اندک مجدد راهاندازی شده که سعی داریم مشکلات را برطرف کنیم ولی زمانبر است.
حسینزاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته 3400 تن آسفالت در سطح شهر پهن شده و این در صورتی است که در چهارماهه ابتدای سال جاری 3500 تن آسفالت را اجرا کرده ایم که ارزش ریالی آن به دو میلیارد و 800 میلیون تومان میرسد.
گناباد باید هوشمند سازی شود
شهردارگناباد گفت: ما به دلیل ثبت جهانی قنات قصبه و دیگر آثار تاریخی تبدیل به شهری گردشگرپذیر شدهایم و این شهر باید هوشمندسازی شود در همین راستا تا پایان سال اپلیکیشن «شهر من» راهاندازی خواهد شد تا ارتباط مردم و شهرداری ارتقا یابد. قرارداد تاکسی اینترنتی بسته شده و تا عید نوروز نیز اپ مسافر آن منتشر خواهد شد که این برای شهر گردشگرپذیر گناباد گام بزرگی خواهد بود.
وی با اشاره به گستره شهر گناباد و پراکندگی جمیعیت بیان کرد: خدماترسانی در شهر کار سختی شده اما سعی کردهایم با استفاده از نرمافزارهای به روز کیفیت خدمات را افزایش دهیم.
تایید طرح پسماند گناباد
شهردار گناباد گفت: طرح جامع پسماند شهرستان گناباد تایید شده و منتظر ابلاغ هستیم که در این حوزه ارتقا خوبی خواهیم داشت.در حال حاضر چهارپارک شهر در حال نوسازی است و تعداد پارک محلهها را نیز افزایش خواهیم داد و سعی خواهیم کرد فضای سبز را گسترش دهیم.
وی با معرفی بخشهایی که در طرح بازآفرینی شهی قرار دارند بیان کرد: در حوزه بازآفرینی شهری دو سال از شهرستانهای استان عقب هستیم ولی با کار شبانه روزی سعی کردهایم عقبافتادگی را جبران کنیم.
وی در زمینه اجرای طرح جامع گردشگری گناباد تصریح کرد: طرح جامع گردشگری گناباد وظیفه میراث فرهنگی است ولی شهرداری پیش قدم شده و شرح خدمات شهرداری تصویب شده و به دفتر فنی استانداری برای مطالعه ابلاغ شده است.
حسین زاده گفت: متاسفانه طرح جامع گردشگری گناباد هیچ گونه مطالعهای ندارد و به همین دلیل در برخی اقداماتی که میخواهیم انجام دهیم با مشکل روبهرو میشویم. برای مطالعه طرح جامع گردشگری در حوزه شهری 150 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
شهرک کارآفرین وار فاز جدیدی خواهد شد
شهردار گناباد اظهار داشت: شهرک کارآفرین یکی از پروژههایی است که میتواند درآمدزایی برای شهرداری داشته باشد اما متاسفانه به دلیل یک سوء مدیریت بودجه دو میلیارد تومانی آن در سال 95 به چهار بودجه 500 میلیون تومانی تبدیل شد و از این چهار قسمت 500 میلیون اول پرداخت و مابقی پرداخت نشده است.
حسینزاده بیان کرد: تاکنون 800 میلیون تومان در شهرک کارآفرین هزینه شده و با 500 میلیون تومانی که به تازکی جذب خواهد شد این شهرک وارد فاز جدیدی می شود البته بخش خصوصی نیز در این شهرک نقش خواهد داشت.
شهردار گناباد گفت: در زمینه تنها پارک شهری گناباد آنچه آخرین مصوبات شهرستان بوده در زمینه انتقال آن به استادیوم شریعت انجام شده و آسفالت رینگ اطراف آن و فضای سبز را نیز انجام دادهایم. در پارک 22 هکتاری که احداث خواهد شد مقداری از آن به پارک بانوان تخصیص خواهد یافت تا میزان استفاده بانوان از فضای سبز و با نشاط شهر افزایش یابد.
بلوار پرستار تا پایان سال 98 به بهرهبرداری می رسد
وی افزود: آیلند بلوار پرستار در دوطرف انجام شده و حدود یک میلیارد در سال 97 هزینه شده و پل معروف بیمارستان در دست مشاور است. طبق قولهایی که داده شده بلوار ورودی بیمارستان تا پایان سال98 به بهرهبرداری میرسد.
شهردار گناباد بیان کرد: پل آن در دست مشاور است و مشکل پل بیمارستان هنوز بهصورت کلی با اوقاف برطرف نشده است. پل در شهریور به کارگروه مدیریت بحران ارسال میشود تا نسبت به تائید آن اقدام شود.
سرمایهگذاری بخش خصوصی
شهردار گناباد گفت: در پارک ملت تاکنون 600 میلیون تومان توسط بخش خصوصی هزینه شده و حدود یک میلیارد و 100میلیون تومان در این خصوص هزینه خواهد شد. 10 سال بعد از بهسازی این پارک در اختیار پیمانکار بخش خصوصی خواهد بود.
شهردار گناباد گفت: سند راهبردی شهرداری توسط دانشگاه آزاد گناباد تدوین میشود و تا پایان سال این سند به دست ما میرسد و بودجه سال 99 شهرداری براساس آن تدوین میشود. 45 هکتار پارک و فضای سبز در شهر گناباد وجود دارد و آب شرب از آب فضای شهری تفکیک خواهد شد. در 13 سال گذشته شهرداری گناباد قبض برق پرداخت نکرده و این بدهی به اداره برق بر روی دست شهرداری مانده است.
گفتوگو از یاسر سالاری گناباد
انتهای پیام/ح