جشنواره استان‌های صداوسیما به روایت عبدالرضا اکبری و رئیس شبکه مستند

جشنواره استان‌های صداوسیما به روایت عبدالرضا اکبری و رئیس شبکه مستند

عبدالرضا اکبری اعتقاد دارد در جشنواره تولیدات مراکز استان‌های رسانه‌ملی فرصت خوبی برای افرادی مهیا شده که تاکنون مجالی برای ارائه هنر خود نداشتند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استان‌های صدا و سیما دو روز دیگر در استان خراسان شمالی شروع به کار می‌کند. سال گذشته این جشنواره در شهرکرد برگزار شد و به تعبیر علی دارابی معاون امور استان‌های صداوسیما یکی از دستاوردهای مهم این جشنواره توجه به تمدن، آداب و رسوم و آیین‌های مختلف ایرانیان است.

دستاوردِ جشنواره صداوسیما توجه به ایران و ایرانی

کلیدِ جلوگیری از تمرکززدایی این جشنواره رسانه‌ملی از جشنواره نوزدهم با اعزام به خوزستان، خورد. جایی که این رخدادها فقط در تهران و چند استان همجوار برگزار می‌شد. بعد از ایستگاه نوزدهم این جشنواره در سازمان صداوسیما، جشنواره بیستم در کردستان و جشنواره بیست و یکم هم با اندکی فاصله از مرز در استان شهرکرد برگزار شد.

حالا همه‌چیز مهیایِ بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استان‌ها در خراسان شمالی می‌شود. البته براساس تفاهم‌نامه‌ای که انجام شده، جشنواره بیست و سوم هم در سال آینده به میزبانی اردبیل برگزار خواهد شد.  

شعارِ جشنواره استان‌ها: "شبکه‌های استانی، توسعه پایدار، رونق تولید"

بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز از بیست و پنجم تا بیست و هفتم مردادماه در بجنورد به میزبانی استانداری خراسان شمالی و با شعار "شبکه‌های استانی، توسعه پایدار، رونق تولید" برگزار می‌شود.

این جشنواره متناسب با رسالت اصلی شبکه‌های استانی که اولویت اول آن‌ها "توسعه پایدار استان‌ها" است و نیز در برگیرنده شعار سال "رونق تولید" که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.

جزئیات مراسم افتتاحیه جشنواره

مراسم افتتاحیه با حضور وزیر کشور و اختتامیه با حضور رئیس سازمان صداوسیما خواهد بود. 58 نفر از خانواده معظم شهیدان، 6 نفر از مشاهیر و مفاخر استان، 4 نفر از مدیران سابق مراکز در این آیین تجلیل می‌شوند.

109 نفر از چهره‌ها و هنرمندان ملی، یک نفر از مشاهیر و مفاخر استانی و 5 نفر از خانواده معظم شهداء به همراه 32 نفر از برگزیدگان تندیس جشنواره لوح سپاس و هدیه‌ای نقدی می‌دهد.

بررسی و انتخاب آثار توسط 87 نفر از صاحب‌نظران، مدیران، استادان کارشناسان برجسته و حرفه‌ای صورت گرفته است.

9497 اثر به هیأت بررسی و انتخاب رسید از این میان 2174 اثر به داوری راه یافت. این آثار مربوط به حوزه سیما، صدا، فضای مجازی، خبر، شعر و موسیقی، پژوهش و تحقیقات می‌شود.

هفته فرهنگی هنری استان با حضور برنامه‌سازان محبوب کودک

هفته فرهنگی- هنری استان خراسان شمالی از بیست و یکم مردادماه آغاز شده و تا بیست و هفتم مرداد در 8 شهر و شهرستان استان‌های خراسان‌شمالی ادامه خواهد داشت.

برنامه‌سازان محبوب کودک و نوجوان به میان مردم به خصوص کودکان و نوجوانان می‌روند و برای آن‌ها برنامه اجرا می‌کنند. تا فضای شادی و نشاطی را برای فرزندان ایران زمین بوجود آورند.

در جشنواره سال گذشته به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری، برای نخستین بار رادیونمای مراکز استان‌ها در بخش داوری‌ها حضور یافتند که اقدامی قابل توجه و تجربه‌ای منحصر به فرد بود.

در جشنواره بیست و دوم، این حضور پُر رنگ‌تر وجدی تر شده و مراکز از یک سال قبل، تدارک لازم را برای رقابتی فشرده‌تر و حرفه‌ای در حوزه رادیونما آغاز کرده‌اند.

عبدالرضا اکبری: در جشنواره استان‌ها، هنرمندان گمنامِ با استعداد، دیده می‌شوند

عبدالرضا اکبری بازیگر و عضو هیات انتخاب بخش نمایشی بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استانها درباره ارزیابی از آثار ارائه شده به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: در این جشنواره نیز مثل سایر جشنواره‌های دیگر آثاری که ارائه شده بود، متفاوت بودند. در مرحله اول تعداد آثار ارائه شده بسیار بود و شاید بتوان گفت که انتخاب آثار کار ساده‌ای نبود.

وی افزود: در زمینه سریال‌ها، تله‌تئاترها و طنز تعدادی از کارها انتخاب شدند که در مجموع حدود 20 اثر انتخاب شدند و به مرحله تخصصی‌تر راه پیدا کردند که آثار در زمینه‌های فیلمبرداری، نورپردازی، گریم، کارگردانی و بازیگری بیشتر مورد توجه قرار گرفتند. خوشبختانه آثار خوبی در میانِ این بررسی‌ها کشف شد که البته با توجه به بودجه محدودی که در اختیار داشتند و برخی استانها که شرایط چندان مناسبی برای کار در این زمینه ندارند، اما آثار خوبی ارائه داده بودند.

وی افزود: به هر حال این جشنواره بستر خوبی برای رقابت آثار است و همین موضوع باعث می‌شود تا هنرمندان نگاه جدی و حرفه‌ای به کار خود داشته باشند.

اکبری تصریح کرد: این جشنواره بیشتر جنبه رقابت و تشویق و از همه مهمتر شناسایی و کشف استعدادهاست. گرچه رسالت همه جشنواره‌ها همین است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این جشنواره هم فرصت خوبی برای افرادی مهیا شده که تاکنون مجالی برای ارائه هنر خود نداشتند و از این نظر اتفاق بسیار خوبی برای این افراد است.

رئیس شبکه مستند: تولیدات صداوسیما در استان‌ها رشد کرده است

سلیم غفوری مدیر شبکه مستند و عضو هیات انتخاب بخش برنامه‌های مستند بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استان‌ها درباره تأثیرات مثبت جشنواره روی بهبود کیفی آثار و معرفی و شناسایی استعدادها به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: اساساً کارکرد جشنواره‌ها این است که فیلمسازان و هنرمندانی که تاکنون شناخته نشده‌اند، از این فرصت استفاده کرده و با ارائه آثار خوب و با کیفیت شناخته شوند.

وی افزود: شناخته شدن آنها نیز می‌تواند حمایت از تولیدات بعدی شان را در بر داشته باشد و از این رو کیفیت آثارشان ارتقاء پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فیلمسازان می‌توانند براساس استانداردهای این جشنواره، آثارشان را تولید کنند خاطرنشان کرد: کارکرد دیگر جشنواره این است که سیاستگذاران جشنواره با الگودهی به سایر هنرمندان در بحث موضوعات وفرم تولیدات بتوانند استانداردها را معرفی کنند که سایر فیلمسازان بر اساس آن استانداردها آثارشان را تولید کنند و باعث رشد فرمی و کیفی آثار شود.

غفوری درباره ارزیابی‌اش از آثار ارائه شده به جشنواره، تصریح کرد: در این جشنواره هم مثل جشنواره‌های دیگر  آثار خوب و با کیفیت وجود داشت و هم آثار متوسط و گاهی هم آثار ضعیف!  از این نظر آثار در درجه یکسانی قرار نداشتند. البته این اتفاق مختص این جشنواره نیست و در همه جشنواره‌ها این اتفاق می‌افتد و آثار در سطح کیفی متفاوتی قرار دارند.

وی تأکید کرد: به نظر من آثار رسیده و بررسی شده جشنواره تولیدات مراکز استان‌های رسانه‌ملی در حد خوب و ارزشمندی بودند تا جائیکه باید بگویم تولیدات استان‌ها رشد قابل قبولی داشته و همین موضوع جای خوشحالی دارد.

گفتنی است، بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استان ها بیست و پنجم تا بیست و هفتم در استان خراسان شمالی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران