تورم در آمریکا افزایش مییابد
یک اقتصاددان ارشد در مودیزآنالیتیکس گفت:« افزایش اخیر نرخ تورم فدرال رزرو را از کاهش نرخ بهره در سپتامبر نمیترساند».
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت مصرف کننده در آمریکا در جولای افزایش یافته است ولی نشانه های بالا رفتن تورم نمیتواند انتظار بازار را برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در بحبوحه بدتر شدن تنش های تجاری طی ماه آینده تغییر دهد.
اطلاعات اداره کار نشان می دهد احتمال اینکه بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را نیم درصد طی جلسه هفدهم و هجدهم سپتامبر پایین بیاورد کم است. افزایش اخیر درگیری تجاری بین آمریکا و چین باعث سقوط بازار سهام آمریکا شده و منحنی سود خزانه داری آمریکا را برعکس کرده است، به این ترتیب احتمال رکود بالا می رود.
دونالد ترامپ ماه گذشته وضع عوارض اضافی بر 300 میلیارد دلار واردات چین را از اول سپتامبر اعلام کرد. چین اجازه داد یوان از مرز 7 در برابر هر دلار پایینتر بیاید و به کمترین حد از بحران مالی 2008 برسد.
دولت ترامپ روز سه شنبه وضع این عوارض اضافی را بر برخی واردات چین تا اواسط سپتامبر به تعویق انداخت که شامل محصولات تکنولوژی و پوشاک میشود.
اقتصاددان ها میگویند این اقدام هنوز هم ابرهای روی اقتصاد آمریکا را کنار نزده است. تاثیر جنگ تجاری و توسعه اقتصادی باعث شده فدرال رزرو نرخ بهره کوتاه مدت خود را 25 امتیاز در ماه گذشته برای اولین بار از سال 2008 پایین بیاورد.
رایان سوئیت یک اقتصاددان ارشد در مودیزآنالیتیکس گفت:« افزایش اخیر نرخ تورم فدرال رزرو را از کاهش نرخ بهره در سپتامبر نمیترساند».
شاخص قیمت مصرف کننده ماه گذشته 0.3 درصد افزایش یافت که دلیل افزایش آن بالا رفتن هزینه محصولات انرژی و یکسری از کالاهای دیگر است. شاخص قیمت مصرف کننده 0.1 درصد طی 2 ماه پیاپی افزایش داشت. طی دوازده ماه منتهی به جولای ،شاخص قیمت مصرف کننده 1.8 درصد بالا رفت. این شاخص در ژوئن 1.6 درصد افزایش یافته بود.
اقتصاددان ها پیش بینی می کنند شاخص قیمت مصرف کننده در جولای 0.3 درصد بالا رود و 1.7 درصد به صورت سالانه افزایش یابد.
نرخ تورم سه ماهه افزایش یافته است که بیشترین حد طی 8 سال گذشته است و این ادعا را ثابت می کند که تورم پایین اعلام شده در ماه های قبل حاصل عوامل موقتی بوده است.
علیرغم عوارض کاخ سفید بر واردات چین که بیشتر کالاهای سرمایه ای را در بر می گیرد تورم در حد متوسط مانده است. اقتصاددان ها انتظار دارند دور جدید عوارض که بیشتر بر کالاهای مصرفی اعمال می شود تورم را افزایش دهد.
گلدمن ساکس تخمین می زند عوارض به صورت سالانه 10 تا 15 امتیاز تورم مصرفی را افزایش داده باشد و عوارض جدید 20 امتیاز دیگر به آن اضافه کند.
در ماه جولای قیمت بنزین پس از کاهش 3.6 درصدی در ژوئن ، 2.5 درصد افزایش یافت. برق 0.6 درصد گران تر شد. مواد غذایی برای دومین ماه پیاپی بدون تغییر ماند.
هزینه های درمانی 0.5 درصد بالا رفته که بیشترین حد از اوت 2016 است. هزینه خدمات بیمارستان، ویزیت پزشکان و تجویز دارو هم افزایش یافته است. قیمت خودرو 0.2 پایین آمده است.
بلیط خطوط هوایی 2.3 درصد بالا رفته که بیشترین افزایش طی یک سال است. هزینه بیمه خودرو های موتوری، تنباکو و الکل هم افزایش یافته است.
انتهای پیام/42