آذربایجان غربی| مردمی شدن مبارزه با مواد مخدر راهکار اصلی کاهش آسیبهای اجتماعی است
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: مردمی شدن مبارزه با مواد مخدر راهکار اصلی کاهش آسیبهای اجتماعی است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، اسکندر مؤمنی در همایش یاریگران زندگی با اشاره به اینکه مخدر با اشاره به اینکه مواد مخدر زندگی انسان را تحت تأثیر قرار داده است اظهار داشت: نگاه اسلام و قرآن به انسان متفاوت است و نگاهش با افرادی که شعار حقوق بشر سر میدهند و خلافان عمل میکنند فرق دارد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی در مصرف و مبارزه با مواد مخدر شرایط مطلوبی دارد گفت: با توجه به آمار و بررسیها نرخ شیوع مواد مخدر در کشور 5.4 درصد ولی در آذربایجان غربی 2.5 بوده و رتبه 22 در کشور را دارد، نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان در کشور 2.1 بوده و در این استان 0.78 درصد است و رتبه 24 در کشور را در این مورد دارد، نرخ شیوع مصرف مواد در بین دانشجویان در کشور 4.7 درصد و در استان 2.1 درصد است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بیان کرد: امنیت اجتماعی هر لحظه باید پیگیری و ارزیابی شود و جای هیچ غفلتی در آن وجود ندارد چرا که تبعات جبرانناپذیری به بار میآید.
مؤمنی گفت: با توجه به آمار گرایش و تمایل به مواد مخدر در آذربایجان غربی 5 درصد افزایش یافته است و این امر زنگ خطر و هشداری است تا توجه بیشتری به آن داشته باشیم و باید تلاش شود تا این نرخ را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه ما یک تجربه 40 ساله و 3000 شهید در مبارزه با مواد مخدر در سابقه خود داریم افزود: همه آمارها نشان دهنده افزایش مصرف مواد مخدر در دنیا است و نزدیک به 300 میلیون مصرفکننده مواد مخدر در دنیا وجود دارد.
به گفته وی در سالهای اخیر تولیدات مواد مخدر خصوصاً در کشور افغانستان 50 برابر افزایش یافته و این امر سبب افزایش توزیع و مصرف مواد مخدر میشود.
وی تصریح کرد: در برخی شبکههای اجتماعی و فضای مجازی توزیع و تبلیغ مواد مخدر به صورت مجازی صورت میگیرد و 50 درصد این آمار در سه کشور هلند، انگلستان و آلمان است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه باید رویکردی محافظهکارانه داشته باشیم و از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری کنیم افزود: مبارزه با این امر ادامه داشته و در آن تردید نمیکنیم تا این مواد در دسترس نباشد.
مؤمنی با اشاره به اینکه مبارزه بهتنهایی کافی نیست تأکید کرد: انتظار مبارزه با مواد مخدر حق مردم است ولی به تنهایی کافی نیست و راه حل ریشه کن شدن مواد مخدر از کشور مردمی و اجتماعی شدن این امر است و باید همه جامعه همکاری و مشارکت داشته باشند.
وی افزود: دولت بدون حضور مردم نمیتواند در مبارزه کامل با مواد مخدر موفق شوند و باید تمامی مردم در این امر آشنایی و هماهنگی لازم را داشته باشند و باید در هر عرصهای افراد به این امر حساسیت لازم را به خرج دهد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: حضور افراد معتاد در جامعه برای آن زنگ خطر و هشدار و منشأ تمامی ناامنیها خصوصاً تنش ذهنی و روانی در کشور است و 55 درصد طلاق و 70 درصد زندانیان و بسیاری از آسیبهای اجتماعی دیگر مربوط به مصرف مواد مخدر است.
مؤمنی با بیان اینکه برای رهایی از معضل مواد مخدر باید بسترسازی شود گفت: اجتماعی شدن و مردمی شدن مبارزه با مواد مخدر راهکاری مناسب برای این امر است که البته باید از مقاطع تحصیلی شروع شود و سپس تمامی گروهها باید انجام دهند.
انتهای پیام/ح