روایت تسنیم از غائله پاوه؛ شهید چمران ضدانقلاب را چگونه مجبور به ترک پاوه کرد؟
در جریان غائله پاوه و در آن مقطع امام خمینی(ره) اطلاعیهای تاریخی صادر کرد که اساس بزرگترین تحولات انقلابی کشور به شمار میرفت و سرنوشت را دگرگون کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، این روزها یادآور حماسه پاوه است، شهری که آماج حملات دشمنان قرار گرفت و تا آستانه سقوط نیز پیش رفت، اما همت یاوران امام خمینی(ره) از جمله شهید فلاحی، شهید چمران، شهید اصغر وصالی، اهداف مزدوران بیگانه پرست را ناکام گذاشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گروهکهای قدرتطلب با حمایت اجانب از جمله رژیم بعث عراق با هدف تجزیه مناطقی از کشور، جنگ داخلی به راه انداختند و با غارت پادگانها دست به شورش و ایجاد جو ترور و ناامنی در استانهای مرزی زدند. شهرها و روستاهای بسیاری یکی پس از دیگری به اشغال عوامل بیگانه درآمد و مردم بیپناه مورد آزار و اذیت قرار گرفتند. گروهکهای آشوبطلب بعد از غارت پادگان مهاباد توانستند حضور خود را به زور اسلحه در شهرهای مهمی همچون سنندج، سقز، بانه، بوکان، مریوان و در استانهای آذربایجان غربی و کردستان تحمیل کنند و آنگاه هجمه حملات خود را متوجه شهرهای استان کرمانشاه کرده و به سوی شهرهایی همچون پاوه نیز نیرو گسیل دارند تا با حمایت رژیم بعث عراق ضمن اشغال این شهر، از آنجا به عنوان پایگاه مهمی علیه منافع ملی بهره ببرند.
پاوه به دلیل نزدیکی به مرز عراق همچنین دشتی که در نزدیکی آن در خاک عراق وجود دارد و کوهستانی بودن آن، بهترین موقعیت برای انتخاب پایگاهی جهت فعالیتهای گروهکها بود از اینرو درصدد تصرف و حفظ آن بودند. در زمان یورش گروهکهای ضدانقلاب به شهر پاوه نیروهای مدافع شهر را تعداد اندکی پاسدار و نیروهای بومی شکل میدادند. اما قبل از رسیدن نیروهای دشمن به پاوه اصغر وصالی فرمانده نیروهای مدافع مریوان با شنیدن اینکه ضدانقلاب قصد تصرف این شهر را کرده است بلافاصله خود را به پاوه رساندند.
گروهکها با وجود نفرات بیشتر به دلیل مقاومت جانانه مردمی و نیروهای مسلح وفادار به نظام جمهوری اسلامی پشت دروازههای شهر ماندند و موفق به تسخیر شهر نشدند. اما پاوه به محاصره دشمن درآمد و ساعت به ساعت حلقه آن تنگتر میشد. شامگاه 22 مرداد سپاه پاسداران و گروهان ژاندارمری پاوه طی پیامهای فوری به مراکز خود در کرمانشاه، اعلام کردند: «پاوه به دست مهاجمان در شرف سقوط است» و از مسئولان و قوای نظامی طلب کمک کردند. در این پیغامها شرایط بسیار شکننده و مدت مقاومت شهرحدود یک ساعت پیشبینی شده بود. در پی اعلام این خبر، هیأتی مرکب از دکتر چمران معاون نخستوزیر، تیمسار فلاحی فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش و ابوشریف فرمانده عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با سه فروند هلیکوپتر و مهمات کافی راهی پاوه شدند.
دو روز بعد یعنی در روز 25 مرداد 1358 مهاجمان مسلح با نفوذ به بخشهایی از شهر پاوه، حدود 60 نفر از جمله 18 عضو سپاه پاسداران که در بیمارستان این شهر بستری بودند را قتل عام کردند.
شهید مصطفی چمران در قضیه فراموش ناشدنی « پاوه » شرکت فعال داشت و فرماندهی جریان را بر عهده داشت. او خود از جریانات درگیری با ضدانقلاب در پاوه چنین نقل کرده است: در جریانات پاوه، خانه پاسداران در محاصره دشمن قرار داشت و پاسگاه ژاندارمری نیز به محض غروب آفتاب با پیشروی نیروهای ضد انقلاب تا پشت دیوارهایش محاصره شد. گروهکها برای تسلیم نمودن افراد ژاندارمری با بلندگو اعلام میکردند: "ما با شما کاری نداریم، اسلحه خود را تحویل بدهید و به سلامت از پاسگاه خارج شوید، ما فقط میخواهیم پاسدارها و دکتر چمران را سر ببریم!" شعبانی، مسئول نیروهای پاسدار، نیز ژاندارمها را مختار کرد که خود راهشان را انتخاب کنند و به آنها گفت: "ما آماده شهادت شدهایم و تا آخرین قطره خون خود میجنگیم، ولی به هیچ وجه نمیخواهیم که شما به خاطر ما به خطر بیفتید. شما میتوانید با کمال آزادی بروید." ژاندارمها گفتند: "ما افتخار میکنیم که در رکاب پاسداران به شهادت برسیم." به این ترتیب، علی رغم تبلیغات وسیع دشمن نیروهای ژاندارم حاضر به تسلیم نشدند و تحت بدترین شرایط ممکن در مقابل حملات آنان ایستادند.
در چنین شرایطی امام خمینی (ره) با صدور فرمانی شدیداللحن خواهان اعزام نیرو به این شهرمیشود و در پی آن نیروهای نظامی به سوی پاوه گسیل شده و شهر از سقوط حتمی نجات مییابد.
در پی بالا گرفتن درگیری ها در پاوه و انتشار اخباری مبنی بر کشتار مردم و پاسداران توسط نیروهای مهاجم، بنیانگذار جمهوری اسلامی با صدور فرمانی خواهان اعزام نیرو به این منطقه شد. متن فرمان امام خمینی بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از اطراف ایران گروه های مختلف ارتش و پاسداران و مردم غیرتمند تقاضا کرده اند که من دستور بدهم به سوی پاوه رفته، غائله را ختم کنند. من از آنان تشکر می کنم و به دولت و ارتش و ژاندارمری اخطار می کنم، اگر با توپ ها و تانک ها و قوای مجهز تا 24 ساعت دیگر حرکت به سوی پاوه نشود، من همه را مسئول می دانم. من به عنوان ریاست کل قوا به رییس ستاد ارتش دستور می دهم که بی انتظار دستور دیگر و بدون فوت وقت با تمام تجهیزات به سوی پاوه حرکت کند و به دولت دستور می دهم وسایل حرکت پاسداران را فوراً فراهم کند. تا دستور ثانوی، من مسئول این کشتار وحشیانه را قوای انتظامی می دانم و در صورتیکه تخلف از این دستور نمایند با آنان عمل انقلابی می کنم. مکرر از منطقه اطلاع می دهند که دولت و ارتش کاری انجام نداده اند. من اگر تا 24 ساعت دیگر عمل مثبت انجام نگیرد، سران ارتش و ژاندارمری را مسئول می دانم. والسلام. روح الله الموسوی الخمینی»
پس از پیام امام هزاران تن از نیروهای ارتش و سپاه و داوطلبان غیرنظامی به پاوه سرازیر شدند و پس چند ساعت خبر آزادی شهر پاوه از دست مهاجمان مخابره شد. نیروهای ارتش از نقاط مختلف با هواپیما راهی کرمانشاه شده بودند تا در صورت نیاز پس از تشخیص موقعیت به نقاط ضروری اعزام شوند. آخرین اخبار از شهر جنگ زده پاوه هم حاکی از آن بود که بدنبال اعزام نیروهای کمکی سپاه و ارتش به منطقه، در جریان درگیری ها 300 نفر از مهاجمان کشته شدند. پس از پایان غائله و در بعد از ظهر 28 مرداد امام خمینی فرمانده کل قوا، با صدور پیامی از مردم و نیروهای انتظامی و نظامی «تشکر وافر» کرد. متن پیام دوم امام بدین شرح بود:
«بسم الله الرحمن الرحیم
پیرو مسائل پاوه، گروه های بسیار زیادی از اطراف و اکناف کشور آمادگی خود را برای حرکت به منطقه و سرکوبی اشرار اعلام نمودند. من از مردم غیرتمند و برادران عزیزم تشکر وافر می کنم. پیرو مسئله سنندج- که به اطلاع رسید و به قوای انتظامیه دستور بسیج فوری دادم - از قوای انتظامی اطلاع رسید که اقدام مؤثر و فوری شده است. اکنون مطلع شدم که اهالی محترم و برادران غیور کرمانشاه به طور دسته جمعی پیاده به طرف سنندج حرکت کردهاند. ضمن تشکر فراوان، از آنان تقاضا دارم به منازل خود مراجعت کنند. به قوای انتظامیه و سپاه پاسداران دستور اکید داده ام که غائله کردستان را ختم نموده، و مردم شریف آن منطقه را از دست ضد انقلابیون نجات دهند و آن منطقه را از لوث اشرار خارج و داخل پاک نمایند. از خداوند تعالی سلامت و توفیق همگان را خواستارم. والسلام. روح الله الموسوی الخمینی».
فرمانده سپاه شهرستان پاوه گفت: 640 شهید، 875 جانباز و 27 آزاده سرافراز ولایت پذیری و شجاعت خود را به همگان به اثبات رسانده است .
ارسلان سلطانقلی با بیان اینکه آرامش و امنیت موجود در کشور مرهون خون شهدا و ایثارگری رزمندگان و آزادگان هشت سال دفاع مقدس است گفت: بدون شک حماسه خونین پاوه حادثه ای بسیار مهم و دارای اهمیت خاص در تاریخ تحولات جمهوری اسلامی ایران بود و اهمیت این حادثه آنقدر بود که امام راحل(ره) مهمترین فرمان تاریخی خویش را صادر و امید دشمنان به سقوط انقلاب اسلامی را به یأس مبدل کردند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان پاوه عنوان کرد: در سال هاینخست انقلاب 250 پاسدار کُرد محلی از پاوه پاسداری می کردند و این موضوع برای ضدانقلاب غیرقابل تحمل بود که چنین قدرت بزرگی را بپذیرد و اجازه دهد که اهداف انقلاب اسلامی توسط آنها در منطقه منتشر شود.
وی با بیان اینکه حزب دمکرات از سال ها قبل در پی تجزیه کردستان از ایران بود بیان کرد: هواداران این حزب انتظار می کشیدند تا زمان مناسبی برای اجرای این برنامه برسد و در فاجعه خونین پاوه عمال مسلح حزب دمکرات و همدستان آنها، افراد بی گناه کرد و غیر کرد و 25 پاسدار غیربومی و کرد محلی را به شهادت رساندند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان پاوه با اشاره به اینکه نیروهای دمکرات همه شهرستان پاوه به غیر از ژاندارمری و سپاه پاسداران را محاصره کرده بودند گفت: با گذشت زمان و ادامه جنایات توسط حزب دموکرات بیش از 60 پاسدار به فرماندهی شهید اصغر وصالی به پاوه رفتند تا به پاسداران محلی در حفظ امنیت شهر کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه در آن ساعات نیروهای دمکرات حلقه محاصره را تنگ تر و از هر طرف به شهر حمله می کردند عنوان کرد: در نیمه شب 24 مرداد 58 این حملات به اوج خود رسید و عده ای از پاسداران شهید و مجروح شدند.
سلطانقلی با بیان اینکه شهید چمران نیز به همراه تیمسار فلاحی فرمانده نیروی زمینی ارتش در تاریخ 25 مردادماه 58 با یک بالگرد از کرمانشاه عازم پاوه شدند بیان کرد: مهمات رزمندگان به پایان رسیده بود و همه ارتفاعات شهر به دست دشمن سقوط کرده بود.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان معروف پاوه به دست دشمن افتاده و تمام 25 پاسدار مجروح که در آنجا بستری بودند، به طرز وحشتناکی به شهادت رسیدند گفت: از تمام کوه های اطراف، مقر پاسداران را به شدت می کوبیدند و ضدانقلاب با شهادت هر پاسدار یک قدم به تصرف پاوه نزدیک تر می شد.
وی با اشاره به اینکه باران گلوله همچنان از هر طرف می بارید اما یکباره فریاد الله اکبر پاسداران به هوا بلند شد گفت: در آن مقطع امام خمینی(ره) اطلاعیه ای تاریخی صادر کرد که اساس بزرگترین تحولات انقلابی کشور به شمار می رفت و اطلاعیه ای که سرنوشت را دگرگون کرد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان پاوه با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرماندهی کل قوا را به دست گرفت و فرمان داد، ارتش باید در عرض بیست و چهار ساعت خود را به پاوه برساند و ضدانقلاب را قلع و قمع کند گفت: به محض انتشار فرمان تاریخی امام(ره)، همه چیز تغییر پیدا کرد و پاسداران جوان خسته و مجروح، روحیه ای آتشین یافتند و دشمن قوی به سرعت روحیه خود را از دست داد و آتش گلوله دشمن کاهش یافت و به خوبی احساس می شد که عده کثیری از ضدانقلاب در حال فرار از صحنه نبرد هستند.
وی با بیان اینکه فرزندان انقلاب، با فرمان امام(ره) به دشمن هجوم برده و نشان دادند که معجزه ای بزرگ اتفاق افتاده است بیان کرد: فرمان امام امتآن چنان معجزه ای خلق کرد که در تاریخ به یادگار ماند.
سلطانقلی با بیان اینکه بعد از فرمان حضرت امام(ره) از کل کشور نیروهای انقلابی از جمله شهید موسوی، شهید آیت شعبانی، شهیده مریم شیردل، شهید مقصودی، شهید سیفی، شهید عبدالله زاده به سمت جبهه پاوه اعزام شدند بیان کرد: شهید چمران فرماندهی عملیات آزادسازی پاوه را به دست گرفته و سرانجام شهر پاوه در 26 مردادماه آزاد شد.
شهید چمران در پاوه یک لحظه آرام و قرار نداشت/ نقش شهید سید محمد سعید جعفری در حماسه آزادسازی پاوه
محمد کرمیراد در گفتوگو با بیان اینکه استکبار غرب بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به فکر براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران برآمدند، گفت: از داخل منافقین، گروهکهای سرسپرده حزب منحله دموکرات، کومله و چریکهای فدایی خلق در جهت منافع اربابان خود گام برداشتند و اولین جرقه اشغال را از مهاباد و سنندج و مناطق دیگر شروع کردند و در سال 1358 به شهر مقاوم پاوه هجوم آوردند.
فرمانده اسبق لشکر 11 امیرالمومنین استان ایلام با اشاره به اینکه گروهکهای وابسته به قدرتها از شرایط بحرانی آن زمان استفاده کردند و با یک جنگ روانی حمله گستردهای را به منطقه اورامانات انجام دادند عنوان کرد: ابتدا در خفا غار قوری قلعه را به تسخیر خود درآوردند و این غار تبدیل به مکان تجمع و سلاح و تجهیزات و مهمات و وعدههای دروغینی شد که به بعضیها دادند.
وی با بیان اینکه این حمله باعث شد برخی از نقاط شهر پاوه از دست برود اما فرمانداری، ژاندارمی، سپاه و بیمارستان پاوه تا لحظات آخر ایستادگی کردند بیان کرد: بنده در روز دوم جنگ به واسطه پیام شهید والامقام سید محمد سعید جعفری فرمانده سپاه استان به همراه مرتضی شریفی و چند تن از دوستان رفتیم با هلیکوپتر در پاوه پیاده شدیم و تجهیزات و امکانات و مهمات و ارزاق برای کمک به نیروهای مستقر در آنجا با خود بردیم.
رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه هنگام ورود به پاوه در کنار پاسگاه ژاندارمی پیاده شدیم و با شهید چمران و دوستانش مواجه شدیم افزود: در آنجا ماموستا ملاقادر قادری نیز سلاح به دست در کنار شهید چمران ایستاده بود و با عوامل ضد انقلاب مبارزه میکرد.
وی با بیان اینکه شهید چمران با درایت و هدایت عملیات و فرماندهی که خود در صحنه حضور داشت امکانات را تقسیم کرد گفت: ما هم به اتفاق ایشان به فرمانداری رفتیم من همان شب میدیدم که شهید چمران و دیگران و مردم شریف پاوه از جمله علمای پاوه به خصوص ماموستا ملا قادر قادری تا صبح ایستادگی میکردند.
فرمانده اسبق لشکر 11 امیرالمومنین استان ایلام عنوان کرد: روز بعد از آن، بیمارستان سقوط کرد، متاسفانه جنایتهایی که از سوی داعشیان در بریدن سر مجاهدین اسلام و انقلاب دیدیم همان موقع از ضد انقلاب دیدیم، من دیدم که ضد انقلاب با تکه موزاییک تیزی در بیمارستان سر شهید ما را از حنجر بریده بودند و آثارش به طور مشخص بود، این شقیهای پلیدی که امروز نوع جنایتشان در داعش تجلّی پیدا کرده از همان سلف شمری هستند که اهل بیت عصمت و طهارت (علیهالسلام) را به شهادت رساندند و حرکاتی را انجام میدهند که در اسلام محکوم است.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستان پاوه دیدیم که ضدانقلاب چطور پرستاران و کارکنان و مردمی که به آنجا پناه برده بودند و حتی مجروحان را به شهادت رساندند، افزود: وضعیت اسفناک و فشارها سنگین بود راه کمکرسانی از راه زمین هم میسر نبود مسیرها را بسته بودند، غار قوری قلعه کاملاً در اختیارشان بود و مرتب نیروهایی که از همه جای کردستان جمع کرده بودند، درگیر بودند.
کرمیراد با بیان اینکه یکی از مهمترین فرازهای نقطه قوت استان کرمانشاه این بود که مردم این استان در حدود مرزهای خودشان اجازه ندادند ضد انقلاب وعوامل استکبار بیایند و بخشی از سرزمین ما را به اشغال در بیاورند بیان کرد: عملیاتی که در آن زمان در منطقه کردستانات به ویژه منطقه آذربایجان غربی، ضدانقلاب انجام داده بود با محوریت حزب منحله دموکرات بود و مشابه این عملیات گسترده را داعشیها در عراق وسوریه در این چند سال اخیر انجام دادند.
وی با اشاره به اینکه مشخص شد که نیروهای تکفیری عوامل ذخیرهساز استکبار هستند که برای زمانها و موقعیتهای خاص از آستین آمریکا و عوامل سرسپرده آنها مانند رژیم آلسعود و دیگران بیرون میآید افزود: این گروههای ضدانقلاب به هر حال در خط مقدم آمریکا و رژیم صیهونیستی و به نیابت از آنها جنگ بین مسلمانان و آن کشورها را راهاندازی میکنند.
مسئول اسبق واحد عملیات سپاه استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بنده زمانی که عملیات پاوه شروع شد، در واحد اطلاعات و عملیات سپاه کرمانشاه مشغول به فعالیت بودم گفت: شهید محمد سعید جعفری شهید پیشرو و پیشتاز که فرمانده وقت سپاه استان بودند پیامی را در نامه مهر شده به من دادند و من آن را به روانسر بردم و به فرمانده کل سپاه وقت تقدیم کردم.
وی با اشاره به اینکه در آن شرایط چهار نقطه بود که هنوز سقوط نکرده بود و یکی از این نقاط ژاندارمری بود عنوان کرد: از روز گذشته شهید آیت شعبانی که مسئول عملیات سپاه استان بود و از دلاوران سپاه استان بود به همراه عبدالعلی قوچانپور، شهید محمد بهرامی، شهید نوروزی و تعدادی از شهدایی که بعدها شهید شدند در آن پاسگاه مستقر شده بودند، شهید چمران به استواری که فرمانده پاسگاه بود و بقیه پرسنل با روحیه برادری دستور داده بودند که تحت امر فرماندهای شهید آیت شعبانی باشند زیرا ایشان قبل از پیروزی انقلاب 6 ماه در اردوگاه لبنان آموزشهای چریکی را یاد گرفته بود و با شهید چمران از نزدیک دوست و رفیق بود.
رزمنده دوراندفاع مقدس با بیان اینکه به این طریق فرماندهی پاسگاه ژاندارمری از سوی شهید چمران به آیت شعبانی سپرده شد گفت: فرمانداری، سپاه و بیمارستان نیز از دیگر از نقاط مقاوم منقطه بود که مقاومت میکردند و ما نیز همراه شهید چمران و ماموستا قادری و بخش دیگری از اهالی غیور پاوه که مسلح بودند بودیم و از شهرشان دفاع میکردند و مقابله بسیار جانانهای را انجام دادند.
وی با بیان اینکه طلاب در آنجا به واسطه حضور گرم ماموستا قادری و مردم همگی علیه ضدانقلاب بسیج شده بودند بیان کرد: از طرفی فشار سنگینی هم ضد انقلاب به نیروهای ما و بیشترین فشار را به بیمارستان وارد کردند.
کرمیراد با اشاره به اینکه ضدانقلاب در بیمارستان جنایتی انجام دادند که همین جنایت آن روز آنها با سربریدن پاسداران و نگهبانان بیمارستان همان حرکات را در نیروهای داعشی مزدور آمریکایی شاهد هستیم عنوان کرد: پرستاران که آن زمان از مجروحان مراقبت میکردند همه را از دم تیغ گذراندند و به شهادت رساندند و به هر حال بیمارستان سقوط کرد.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان ما در فرمانداری با ضدانقلاب میجنگیدیم گفت: شهید چمران یک لحظه آرام و قرار نداشت، سرکشی میکرد، میجنگید، گلوله میزد و در عین حال هم فرماندهی می کرد و با همه جا در ارتباط بود.
مسئول اسبق واحد عملیات سپاه کرمانشاه با بیان اینکه نقش شهید سید محمد سعید جعفری در حماسه آزادسازی پاوه نقش بسیار ارزشمندی بود افزود: جا دارد یاد کنیم از تلاشهای شبانه روزی فرمانده وقت سپاه شهید والامقام محمد سعید جعفری، که مقام معظم رهبری در سفر به کرمانشاه درباره ایشان فرمودند "شهید پیشرو و پیشگام یعنی محمد سعید جعفری"، و شهدای شاخص ملی است.
وی افزود: ایشان آن موقع با درایت و تیزهوشی فرماندهی عملیات را در سطح استان به عهده داشت وارتباط تنگاتنگی با ارتش و هوانیروز و بسیجیان و نیروهای مردمی و سپاه و مرحوم حاج آخوند داشت.
کرمیراد با بیان اینکه مرحوم حاج آخوند نماینده خبرگان و از شاگردان حضرت امام (ره) بودند و به واسطه آقا سعید مستقیم با دفتر حضرت امام (ره) و با شخص امام (ره) تماس میگیرند ایشان به عنوان فرماندهی معظم کل قوا آن اطلاعیه و فرمان تاریخی را صادر کرد و از نیروهای مسلح و ارتش خواستند ظرف 24 ساعت حصر پاوه را بشکنند.
وی با بیان اینکه به طور طبیعی عناصر ضدانقلاب تدارک سنگینی را برای آزاد کردن کل منطقه ساماندهی کرده بودند بیان کرد: در همین رابطه امکانات و نیروی سنگین و تجهیزات و تسلیحات زیادی را هم به غارقوری قلعه منتقل کرده بود و از روانسر به آن طرف به طور کامل در اختیار ضد انقلاب بود.
رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه مهمتر از همه اینها این بود که در طی آن مبارزات به طور طبیعی شرایط سختی را درطی آن دو سه شبی که در آن منطقه بودیم بر ما گذشت بیان کرد: به هر حال روزگار سختی میگذشت تا اینکه حضرت امام (ره) پیامی را به ارتش به عنوان فرماندهی معظم کل قوا اعلام کردند.
کرمیراد افزود: این تحولات و این گزارشاتی که شهید جعفری که یکی از بهترین فرماندهان دوران و یکی از نوابغ دوران نهضت انقلاب به شمار میرفت باعث شد که حضرت امام به این واقعه حساس شوند آن فرمان تاریخی را اعلام کنند و همین عامل باعث شد که ارتش برای کمک نیروهای مردمی بسیج شوند و ادغام شوند.
فرمانده اسبق لشکر 11 امیرالمومنین استان ایلام با بیان اینکه این بیانیه و فرمان حضرت امام(ره) لرزهای بر اندام ضد انقلاب انداخت و بعد از اینکه ما پیام امام (ره) را در پاوه شنیدیم رزمندگان روحیه مضاعف گرفتند و موجی از نشاط و شعف همه را فرا گرفت بیان کرد: ارتش به اتفاق سپاه و بسیج از کرماشاه راه افتادند همین که ضد انقلاب متوجه شد ستونی عظیم از سپاه و ارتش و بسیج راه افتادند دستپاچه شدند و به سرعت عقبشینی و فرار کردند و مردم نیز روحیه بسیار قوی پیدا کردند.
وی با بیان اینکه شهید چمران در تعقیب ضد انقلاب رفت و نفسهای آنها را گرفت و اجازه تجهیز دوباره به آنها را نداد گفت: عدهای با شهید چمران سازماندهی شدند و در تعقیب ضدانقلاب به راه افتادند و از منطقه پاوه به سمت مناطق مرزی آنها را تعقیب کردند، به دلیل اینکه ارتباط ضدانقلاب ارتباطش رژیم بعث تنگاتنگ بود از طریق مرز به داخل خاک عراق رفتند و صدام به آنها پایگاه و سلاح داد.
مسئول اسبق واحد عملیات سپاه استان کرمانشاه نقش پیشمرگان مسلمان کرد در دفاع از نظام اسلامی را بسیار موثر و نشانه سرسپردگی کامل نیروی کرد به انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: در زمان رژیم پهلوی، عوامل سرسپرده شاه منحوس با چوب و چماق به نیروهای مردمی پاوه حمله کردند و با دفاع جانانه این مردم مواجه شدند.
انتهای پیام/ش