آزادسازی «خان شیخون» منجر به فروپاشی توافق ترکیه و آمریکا درباره منطقه امن می‌شود

آزادسازی «خان شیخون» منجر به فروپاشی توافق ترکیه و آمریکا درباره منطقه امن می‌شود

عملیات ارتش سوریه برای بازپس‌گیری کنترل شهر راهبردی خان شیخون به عنوان گامی اصلی و مقدماتی برای نبردی بزرگ‌تر یعنی بازپس‌گیری ادلب است که در سایه چراغ سبز و پیشتیبانی روسیه ادامه خواهد یافت و تشدید خواهد شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در سرمقاله خود نوشته است: در حالی‌که اختلافات آمریکا و ترکیه درباره منطقه امن و عمق آن در شمال شرقی سوریه تشدید شده است و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه بار دیگر به اقدام یک‌جانبه و حمله نظامی به این منطقه به عنوان پاسخی به کُند بودن آمریکا در اجرای این توافق، تهدید می‌کند، ارتش سوریه پنج روستا در حومه ادلب را آزاد کرده و خود را به فاصله 3 کیلومتری شهرک راهبردی خان شیخون رسانده است.

پیشروی ارتش سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه، با هدف سرکوب کردن گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر گروهک‌های وابسته به آن در این منطقه و نیز بازپس‌گیری بزرگراه بین‌المللی است که پایتخت سیاسی یعنی دمشق را به شمال غربی متصل می‌کند.

راهبرد «بلعیدن  تدریجی»، که ارتش سوریه آن را دنبال می‌کند، موفقیت‌های پی در پی به همراه داشته است به نحوی که بیشتر ناظران نظامی تأکید می‌کنند که تسلط ارتش سوریه بر شهرک محاصره شده خان شیخون از چند محور، مسئله چند روز است.

رهبری روسیه کار را یکسره کرده و تصمیم گرفته است تمام وزن نظامی خود را در حمایت از طرح ارتش سوریه برای بازپس‌گیری استان ادلب قرار دهد. سه دلیل پشت این تحول قرار دارد:

نخست: اقدام جبهه النصره به هدف قرار دادن پایگاه هوایی «حمیمیم» روسیه در منطقه لاذقیه است که دو هفته پیش با موشک‌ها و پهپادهای مین‌گذاری شده صورت گرفت.

دوم: شکست تمام مذاکرات با طرف ترکیه در متقاعد کردن آن به اجرای تعهداتش در رسیدن به راه‌ حلی سیاسی با جبهه النصره و گروه‌های همپیمانش.

سوم: نزدیک بودن پایان فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی سوریه، که برگرفته از کنفرانس سوچی است، و نیز تمایل روسیه به عنوان ناظر به از میان برداشتن مانع اصلی ادلب برای گام گذاشتن در روند دستیابی به راه‌حلی سیاسی.

اقدام جنگجویان جبهه النصره به ساقط کردن جنگنده «سوخوی 22» ارتش سوریه در حومه ادلب و به اسارت گرفتن خلبان آن چه بسا تحولی چشمگیر و خطرناک‌تر است؛ چرا که هنوز مشخص نشده است که این عملیات ساقط کردن چگونه و با چه نوع موشک یا توپ ضد هوایی انجام شده و منبع آن کجاست؟

ترس دو همپیمان روسی و سوری این است که منبع این موشک‌ها ترکیه یا قطر است امری که در صورتی که صحت داشته باشد فصل جدیدی از تنش را تشکیل خواهد داد که تلاشی از سوی این دو طرف برای بازگرداندن امور به خانه اول است.

اگر اطلاعات تایید شود که منبع این سلاح پدافند هوایی، که در ساقط کردن هواپیمای سوریه استفاده شد، ایالات متحده یا ترکیه و یا قطر است این به معنای شکستن تمام خطوط قرمز و تفاهم‌های جداگانه روسیه با آمریکا و ترکیه است امری که می‌تواند پیامدها و پاسخ نظامی قوی به همراه داشته باشد.

موضوع مسلم آن است که این حمله ارتش سوریه برای بازپس‌گیری کنترل خان شیخون به عنوان گامی اصلی و مقدماتی برای نبردی بزرگ‌تر یعنی بازپس‌گیری ادلب است که در سایه چراغ سبز و پیشتیبانی روسیه و بدون توجه به ساقط کردن یک هواپیما یا هواپیماهایی بیشتر ادامه خواهد یافت و تشدید می‌شود که چه بسا همین امر اردوغان را مجبور کرده است که جبهه‌ای در شمال شرقی سوریه را ایجاد کند که در صورت تصمیم ارتش سوریه به حمله به ادلب، پناهگاهی امن برای آوارگان جدید سوری که از منطقه ادلب هستند و گزینه‌ای جز حمله به مرزهای بسته ترکیه ندارند، ایجاد شود. به نظر می‌رسد این تصمیم ارتش سوریه قبل اتخاذ و روند اجرای میدانی آن آغاز شده است که موفقیت‌هایی را نیز حاصل کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon