حاشیه‌نگاری تسنیم از سفر وزیر نیرو به خراسان جنوبی/‌ حکایتی غم‌انگیز از آب شرب گل‌آلود روستاها

حاشیه‌نگاری تسنیم از سفر وزیر نیرو به خراسان جنوبی/‌ حکایتی غم‌انگیز از آب شرب گل‌آلود روستاها

خراسان جنوبی روز پنجشنبه ۲۴ مرداد میزبان وزیر نیرو بود که دستاوردهایی خوبی برای استان در پی داشت اما حاشیه‌هایی داشت که در فضای مجازی نیز بازتاب گسترده‌ای داشت و کاربران واکنش‌های زیادی به این سفر داشتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، غصه تلخ و تکراری بی‌آبی، خشکسالی و مهاجرت سریالی تکراری از مردمان کویرنشین خراسان جنوبی است مردمانی که به تمیزی مرکز استانشان زبانزد‌ند و در کمک‌ها و مشارکت‌ها در سطح کشور مشهور اند اما از نگاه پایتخت نشینان و در تقسیم توزیع اعتبارات کمتر دیده می‌شوند.

روز پنجشنبه شاهد سفر وزیر نیرو به خراسان جنوبی بودیم سفری که از طبس آغاز و به سربیشه و بیرجند ختم شد سفری که برکاتی برای استان داشت اما خالی از حاشیه نبود.

یکی از حاشیه‌های این سفر عدم حضور نماینده مردم شهرستان‌های قاین و زیرکوه در مجلس در این سفر بود.

فرهاد فلاحتی در این باره گفت: بنده به جهت اعتراض به برنامه‌ریزی سفر وزیر نیرو او را همراهی نکردم اما امیدوارم آب که از مهم‌ترین مسائل استان است مورد توجه جدی برنامه‌ریزی عملیاتی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: خراسان جنوبی اگرچه بیش از یک دهه از استان شدنش می‌گذرد اما هنوز فاقد سند آب است به عبارتی هیچ نقشه جامع در زمینه آبرسانی به استان و یا استفاده از روان آبها و آبهای جاری ندارد و فاقد یک مبنای علمی و کارشناسی است که معمولا جنبه نمایشی است.

نماینده مردم شهرستان‌های قاین وزیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: کم آبی روستاهای قاینات و زیرکوه، بی توجهی به سیکل بخار نیروگاه قاین، بی توجهی به استفاده از آب دهنه آهنگران، تجنود و مرز همه در جلساتی که با رادکانیان داشته‌ایم طرح موضوع شده اما توقع بود در این سفر حداقل به بزرگترین شهر نیروگاهی استان سری می‌زدند و از نزدیک با موضوعات حوزه کاری در این شهر مواجه می‌شدند.

در فضای مجازی و اینستاگرام نیز برخی از کاربران با مطالبی از جمله اینکه "وزیر نیرو را به روستاهای فاقد آب ببرید" نسبت به سفر وزیر واکنش نشان دادند.

یکی از کاربران فضای مجازی نوشت: تا کی قرار است مسئولان کشوری بیایند و بروند و شرایط بحرانی عمق عمیق محرومیت را لمس نکنند از دولتی‌ها انتظاری نداریم، آقایان نماینده لطفا شما دست وزیر را بگیرید و به روستاهای بی آب بروید. اگر من به جای مسئولان بودم جلسه بررسی مشکلات را در کنار تانکرهای سیار آبرسانی در روستاهای درح، نهبندان و درمیان برگزار می‌کردم و به جای قطع آب خانه مدیر عامل آب فاضلاب استان از همان آبی که داخل تانکرهای آبرسانی است به وزیر نیرو آب می‌دادم.

یکی دیگر از طلبه‌های جهادی استان نیز در فضای مجازی نوشت: ای کاش بهتر نبود وزیر را به روستاهایی که آب ندارند مانند چاه شولک، تیغاب، روستاهای دشت درح، بندان، میغان می‌بردید.

چاه شولک در میان کاربران فضای مجازی زیاد تکرار شده است که خبرگزاری تسنیم نیز قبلا در مطالبی به مشکلات آب این روستا پرداخته که در ادامه برای درک بیشتر این مشکل گزیده‌ای کوتاه از این مطلب را می‌خوانید.

محرومیت واژه‌ای است که از سالیان دراز مهمان خراسان جنوبی است؛ در این استان روستاهایی وجود دارد که این روزها با وجود سرمای هوا وسیله گرمایشی ندارند و فرش خانه‌هایشان از شن است.

سادگی، فقر و محرومیت در چهره مردمانش به روشنی دیده می‌شود. مردم روستای "چاه شولک" با وجود سختی‌ها و با کمترین و ناچیزترین امکانات به کار و تلاش ادامه می‌دهند و در برابر سختی‌ها مقاومت می‌کنند

 آنها در خانه‌هایشان بخاری، تلویزیون، تلفن، حمام و حتی سرویس بهداشتی ندارند، اما خدایی دارند که در همان کنج اتاق 3 در 4 با خانواده‌ای شش هفت نفری زندگی را سپری کرده و کمتر کسی از آنها یاد می‌کند.

یکی از جوان‌های روستا در حالی که دستش بطری آب گل آلودی بود از ما دعوت کرد تا به خانه‌اش برویم. دعوتش را پذیرفتیم. در راه از او پرسیدم این بطری که در دست داری چیست و می خواهی با آن چکار کنی؟ در کمال ناباوری دیدم بطری آب گل آلود را سر کشید و با صدای لرزانی گفت "این آب مردم روستاست می‌ترسم به شما تعارف کنم".

حکایت آب روستا بسیار غم انگیز است در این روستا آب از چاهی کشیده می‌شود که بسیار گل آلود وپر از میکروب است اما مردم به ناچار هم برای خوردن هم برای شست و شوی از آن استفاده می‌کنند.

در جلسه مشکلات صنعت آب و برق استان نیز که با حضور وزیر نیرو بود رئیس شورای شهر قاین از کمبود آب در برخی روستاهای قاینات و زیرکوه تا حدی خبر داد که در برخی روستاها مردم حتی برای شستن اموات خود آب ندارد که باید دولت فکر جدی برای این موضوع کند.

قرایی افزود: معوقات شش ماهه آبداران استان هنوز پرداخت نشده است و  وزارت نیرو در این زمینه باید اقدام کند.

وی افزود: فاضلاب قاین چندین سال است که معطل اعتبارات مانده و مشکلات عدیده‌ای را برای مردم ایجاد کرده است، به طوری که در مجتمع هزار واحدی غدیر قاین متاسفانه آب فاضلاب در کوچه‌ها روان است و این چهره خوبی برای شهر قاین ندارد.

رئیس شورای شهر قاین با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاهای استان به خصوص روستاهای قاین از اهمیت ویژه ای برخوردار است گفت: در حال حاضر 450 روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبینیز  بر بازدید وزیر نیرو از روستاهایی که آب ندارند تاکید کرد که وزیر نیرو این درخواست را اجابت و پس از این دیدار از روستای حنبل در شهرستان بیرجند بازدید کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon