گزارش ۲۵ میلیارد لیره‌ درآمد عید قربان برای توریسم و بازار ترکیه

گزارش 25 میلیارد لیره‌ درآمد عید قربان برای توریسم و بازار ترکیه

آمارها نشان می‌دهد که در عرض ۵ روز تعطیلات عید قربان٬ ۱۰ میلیون نفر از شهروندان ترکیه سفر کرده‌اند و بخش توریسم و بازار ترکیه از این عید ۳۵ میلیارد لیره درآمد کسب کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ در چند سال اخیر دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه در ترکیه٬ به منظور بزرگداشت اعیاد دینی همچون عید فطر و عید قربان٬ استراتژی سودمندی را تدوین کرده که اگر چه از سوی منتقدین و مخالفین اردوغان به شکل جدی مورد انتقاد قرار گرفته اما از جانب بازار و بخش خصوصی از آن حمایت شده است.

ماجرا از این قرار است که اتاق فکر حزب عدالت و توسعه تصمیم گرفت که به منظور بزرگداشت عید سعید فطر تعطیلات 9 روزه در نظر گرفته شود و در عید سعید قربان نیز٬ شمار روزهای تعطیلات٬ دست کم به 7 روز برسد.

استراتژی یاران اردوغان برای اعلام تعطیلات طولانی مدت٬ به شدت مورد انتقاد دو گروه قرار گرفت: نخست٬ منتقدینی که از جریانات محافظه‌کار و اسلام‌گرای طرفدار اردوغان هستند اما بر این باورند که سرگرم شدن مردم به تفریح و عیش و نوش٬ معنی و مفهوم دینی و ارزشی اعیاد مسلمین را زایل می‌کند.

دوم٬ منتقدینی که معتقدند تعطیلات طولانی٬ هزینه‌های سنگینی بر دستان ادارات٬ بخش تولید و بخش آموزش می‌گذارد. با این حال٬ دولت به این انتقادات اعتنا نکرده و همچنان بر استراتژی اعلام تعطیلات طولانی مدت٬ اصرار می‌کند و آمارها نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از مردم ترکیه نیز با این تصمیمات موافق هستند و برنامه سفرها و تفریحات خود را بر مبنای این برنامه‌ها تنظیم می‌کنند.

فقط خارجی‌ها نیستند که پول خرج می‌کنند

بخش توریسم ترکیه در سالیان اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار شده و حالا از کشورهایی همچون روسیه٬ آلمان٬ اوکراین٬ ایران٬ عراق٬ انگلیس و بسیاری از کشورهای عربی و اروپایی٬ سالانه چندین میلیون نفر به ترکیه می‌روند.

بسیاری از رسانه‌های ترکیه امسال اعلام کردند که با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی ایران و گران شدن سفر هوایی به استان‌هایی همچون استانبول٬ آنتالیا و مناطق مختلف اژه٬ آک دنیز و کارادنیز٬ ایرانی‌های مقتصد٬ ترجیح دادند که سفر زمینی به استان مرزی وان را انتخاب کنند.

قاعدتاً خانواده‌های ایرانی در سفر به وان در اواخر مرداد و اوایل شهریور و در آستانه بازگشایی مدارس٬ نیازهای 6 ماه دوم سال به لباس و پوشاک را از وان تامین می‌کنند و صدها میلیون سود عاید بخش نساجی ترکیه کرده و هتل‌ها و رستوران‌های وان نیز روزهای خوبی را سپری می‌کنند.

در دیگر مناطق ترکیه نیز علاوه بر ایرانی‌ها٬ روس‌ها٬ اعراب٬ اروپاییان و اهالی کشورهای قفقاز و آسیای میانه در ترکیه پول خرج می‌کنند و این کشور را به درآمد سالانه 30 میلیارد دلار در بخش توریسم نزدیک می‌کنند و احتمالاً در پایان سال جاری میلادی٬ این رقم از 30 میلیارد نیز فراتر برود. اما واقعیت این است که این فقط خارجی‌ها نیستند که در ترکیه پول خرج می‌کنند.

آمارهای رسمی مدیران صنعت توریسم و اتحادیه‌های هتلداران ترکیه نشان می‌دهد که خود شهرندان ترکیه نیز با استقبال از تعطیلات عید قربان٬ درآمدهای کلانی را عاید اصناف مختلف کرده‌اند.

آمارها نشان می‌دهند که در عرض 5 روز تعطیلات عید قربان٬ 10 میلیون نفر از شهروندان ترکیه سفر کرده‌اند و بخش توریسم و بازار ترکیه از این عید 35 میلیارد لیره درآمد کسب کرده است.

7 میلییارد دلار در 5 روز

35 میلیارد لیره ترکیه رقمی نزدیک به معادل 7 میلیارد دلار آمریکا است و در شرایطی که اقتصاد ترکیه از دست مشکلات مهمی همچون بیکاری و گرانی و تورم می‌نالد٬ روانه شدن این میزان از نقدینگی به سوی بازار کار و خدمات٬ لبخند بر لبان صاحبان بخش‌های مهم صنعت توریسم می‌نشاند.

از هتلداران گرفته تا شرکت‌های مسافربری٬ ایرلاین‌ها٬ رستوران‌ها٬ بازارهای سنتی استان‌های مختلف٬ حوزه‌های گوناگون و گسترده خدمات و صنایع دستی٬ در این درآمد شریک هستند. بنابراین٬ سه گروه از گردشگران٬ در ترکیه و در تعطیلات٬ پول خرج می‌کنند:

1.گردشگران خارجی.

2.گردشگران ترکیه‌ای مقیم کشورهای خارجی که سالانه دست کم یک میلیون نفر از آنان یک بار و پانصد هزار نفر از آنان بیش از یک بار به ترکیه می‌روند.

3.شهروندان ترکیه‌ای ساکن استان‌های غربی که به منظور مسافرت و دید و بازدید از استان‌های غربی به شرق و جنوب شرقی و آناتولی می‌روند و شهروندانی که بلعکس٬ از این مناطق به سوی استانبول٬ استان‌های اژه٬ آکدنیز و کارادنیز می‌روند.

آمارهای رسمی اتحادیه هتلداران و انجمن‌های گردشگری ترکیه نشان می‌دهد که از مجموع 10 میلیون شهروند ترکیه‌ای که در 5 روز نخست تعطیلات عید قربان در داخل ترکیه سفر کرده‌اند٬ سه و نیم میلیون‌ نفر از آنها سر از استان‌های ساحلی درآورده‌اند.

چه چیزی عاید دولت می‌شود؟

دولت ترکیه در تعطیلات طولانی‌ مدت و در زمانی که سفرهای داخلی و خارجی بیشتر می‌شود٬ از دو جهت٬ سود می‌برد:

1.در ترکیه٬ نظام مالیاتی قدرتمندی حاکم است که مو را از ماست می‌کشد و مالیات‌های مختلف٬ عوارض٬ ارزش افزوده و دیگر بخش‌ها٬ درآمدهای کلانی عاید دولت می‌کند و حتی در بخش‌هایی همچون عوارض جاده‌ها٬ بزرگراه‌ها٬ تونل‌ها و پل‌ها٬ دولت درآمدهای کلان چند صد میلیونی به جیب می‌زند و بخش مهمی از نیازهای جاری دولت با همین پول‌های کلان بخش مالیات تامین می‌شود.

2.گستردگی سفرها و تفریحاتی که در تعطیلات طولانی مدت صورت می‌گیرد٬ سودهای سیاسی و اجتماعی فراوان دیگری نیز عاید دولت می‌کند و حزب حاکم در برابر مخالفین ژست پیروزمندانه گرفته و این سفرها را به عنوان دلیل و سندی برای اثبات قرار گرفتن بخش مهمی از مردم در رفاه و نعمت٬ به نمایش می‌گذارد و در همان حال٬ قدرت سرویس‌های اطلاعاتی٬ امنیتی و نیروی پلیس خود را به رخ می‌کشد.

گستردگی جغرافیایی توریسم

در سالیان اخیر٬  صنعت توریسم ترکیه اقدام به تمرکز زدایی کرده و حالا همچون سابق٬ قطب گردشگری در این کشور٬ فقط در استان‌هایی همچون آنتالیا و استانبول نیست و به منظور گسترده کردن حوزه پوشش درآمدی توریسم در استان‌های مختلف٬ استعداد و ظرفیت استان‌های منطقه آناتولی و جنوب و جنوب شرقی نیز با بازاریابی‌های هوشمندانه مورد توجه قرار گرفته و حالا حتی استان کوچکی همچون تونجلی به عنوان یک استان کوهستانی مرکز کردهای زازای علوی در جنوب شرق ترکیه٬ در بخش توریسم ورزشی و قایقرانی رودخانه‌ای مورد توجه قرار گرفته و دیگر استان‌های کوچک ترکیه نیز هر کدام با توجه به نوع استعدادها و ظرفیت‌های فرهنگی٬ صنایع دستی و غذاهای محلی و طبیعت٬ مشتریان خاص خود را پیدا کرده‌اند.

البته راز مهم این موفقیت‌ها٬ مشارکت گسترده و توانمند بخش خصوصی در تامین زیرساخت‌ها٬ ساخت هتل‌ها و تاسیسات گردشگری و تفریحی است.

همچنان که می‌دانیم در ایران٬ متاسفانه صنعت گردشگری داخلی٬ بیشتر معطوف به استان‌های شمال کشور است و بسیاری از مناطق خوش آب و هوا٬ بکر و زیبا در مناطق غرب٬ مرکز٬ شرق و جنوب ایران٬ تا حدی مغفول مانده است.

این مساله موجب آن شده که هجوم میلیونی گردشگران به سوی استان‌های شمالی٬ مشکلات زیست محیطی٬ طبیعی و فرهنگی بسیاری در استان‌های شمالی به وجود بیاورد. شاید بتوان با توجه به برخی از تجارب ترک‌ها و بومی‌سازی این تجارب در حوزه‌ گسترده کردن محدوده جغرافیایی گردشگری٬ این معادله را تغییر داد. چرا که بدون شک٬ جاذبه‌های طبیعی٬ فرهنگی و اقلیمی ایران برای گردشگران داخلی و خارجی٬ اگر بیشتر از جاذبه‌های ترکیه نباشد٬ کمتر هم نیست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon